Ποια είναι η σχέση του Jeff Bezos με την prequel σειρά του Lord of the Rings

O Bezos κατάφερε με μερικές λέξεις να κερδίσει όλους τους φίλους του The Lord of the Rings: The Rings of Power.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 02 Σεπτεμβρίου 2022

Από τότε που η Amazon ανακοίνωσε για πρώτη φορά το The Rings of Power, οι θαυμαστές των τολκινικών έργων αναρωτιόντουσαν με τρόμο: Πόσο και πώς ακριβώς θα εμπλεκόταν ο Jeff Bezos; Σίγουρα, ο ιδιοκτήτης της Amazon θα χρηματοδοτούσε το ακριβό έργο, αλλά η υπογραφή των επιταγών θα του έδινε το δικαίωμα να ανακατεύεται με τα σενάρια - ή, Θεός φυλάξοι, να κάνει ακόμα και μια εμφάνιση;

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς, η οποία παρουσίασε τα δύο πρώτα επεισόδια, ίσως τελικά να έχουμε κάποιες απαντήσεις. Ο Bezos έκανε μια σπάνια ομιλία στη σκηνή του Λονδίνου, ευχαριστώντας τους showrunners Patrick McKay και J.D. Payne που αγνόησαν με συνοπτικές διαδικασίες τις σημειώσεις του για τη σειρά. "Το όνειρο κάθε showrunner -και εννοώ κάθε showrunner- το όνειρό του είναι να παίρνει σημειώσεις για τα σενάρια και τα πρώτα κοψίματα από τον ιδρυτή και εκτελεστικό πρόεδρο", αστειεύτηκε ο Bezos. "Τους άρεσε αυτό. Πρέπει να σας ευχαριστήσω και τους δύο που με ακούγατε, όποτε χρειάστηκε αλλά κυρίως πρέπει να σας ευχαριστήσω που με αγνοούσατε ακριβώς τις σωστές στιγμές".

> Διάβασε ακόμη: Οι βασικοί χαρακτήρες του House of the Dragon, αναλυτικά

Ο Bezos κατάφερε να μας κερδίσει όλους

Όσο κι αν ανατριχιάζουμε στη σκέψη ότι ο τύπος που κόβει τις επιταγές έχει λόγο στη δημιουργική διαδικασία, πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Bezos τα εύσημα που του αναλογούν: Δεν ξεκινάει από το μηδέν. Όπως τόσοι πολλοί από εμάς, ο Bezos είναι λάτρης του Tolkien από την εφηβεία του και έχει μιλήσει εκτενώς για την επιθυμία του να ανταποκριθεί σωστά στο υλικό της πηγής. "Πηγαίνει πέρα από το να κάνει μια εμπορικά επιτυχημένη σειρά. Όλοι όσοι δουλεύουν στη σειρά διάβαζαν αυτές τις ιστορίες όταν ήταν παιδιά και το θέλουμε με την καρδιά μας", δήλωσε στο Time. Και ευτυχώς, η επόμενη γενιά των θαυμαστών του Τόλκιν είναι εδώ για να τον κρατήσει υπόλογο.

"Αφού η Amazon ενεπλάκη σε αυτό το έργο, ο γιος μου ήρθε μια μέρα, με κοίταξε στα μάτια, πολύ ειλικρινά, και μου είπε: "Μπαμπά, σε παρακαλώ μην τα σκατώσεις"", είπε ο Bezos. "Και είχε δίκιο. Ξέρουμε ότι αυτός ο κόσμος είναι σημαντικός για τόσους πολλούς ανθρώπους, ξέρουμε ότι είναι προνόμιο να δουλεύουμε μέσα σε αυτόν τον κόσμο και ξέρουμε ότι είναι μεγάλη ευθύνη".
 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.