Το Χ παραπαίει μετά την εξαγορά από τον Elon Musk

Οι χρήστες δεν το προτιμούν πια.

Μετά την εξαγορά του Twitter, γνωστού πλέον ως X, από τον Elon Musk τον Οκτώβριο του 2022, η πλατφόρμα αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις και οδηγήθηκε σε αξιοσημείωτη μείωση της συμμετοχής των χρηστών.

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες της εφαρμογής του X στα κινητά στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 23% από τον Νοέμβριο του 2022, σηματοδοτώντας μια ανησυχητική τάση για τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλαπλά προβλήματα

Οι παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτήν τη μείωση περιλαμβάνουν την αύξηση των bots, την έξαρση της ρητορικής μίσους και τις ασυνεπείς πολιτικές σχετικά με το περιεχόμενο. Τα ζητήματα αυτά έχουν οδηγήσει σε απογοήτευση των χρηστών και σε αυξανόμενη προτίμηση για εναλλακτικές πλατφόρμες.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower, το X παρουσίασε την πιο σημαντική μείωση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, ενώ το TikTok, το Instagram, το Snapchat και το Facebook παρουσίασαν επίσης μειώσεις, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Η μείωση της βάσης χρηστών του X μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες αλλαγές που εφάρμοσε ο Musk, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του ποσοστού των χρηστών και της μετονομασίας της πλατφόρμας σε "X". Αυτές οι αλλαγές, σε συνδυασμό με τεχνικά ζητήματα και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες βίντεο μικρής διάρκειας, συνέβαλαν στην απώλεια εμπιστοσύνης και δέσμευσης μεταξύ των χρηστών.

Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των χρηστών

Η X αμφισβήτησε αυτά τα ευρήματα, υποστηρίζοντας ότι η έκθεση βασίζεται σε εκτιμήσεις και δεν αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τις μετρήσεις των χρηστών της πλατφόρμας. Ωστόσο, παρέλειψε να στείλει αποδεικτικά στοιχεία για τη διάψευση αυτών των στοιχείων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα της αμφισβήτησης.

Παρά τις προσπάθειες της X να υποβαθμίσει την πτώση, τα δεδομένα έως τώρα δείχνουν το αντίθετο. Με την πλατφόρμα να έχει χάσει σχεδόν το ένα τέταρτο της βάσης των χρηστών της μέσα σε ενάμιση χρόνο από την ηγεσία του Musk, αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και να αντιστρέψει αυτή την πτωτική τάση.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα