Η viral βερμούδα των Zara γι' αυτό το καλοκαίρι

Η βερμούδα που θα φορεθεί παντού κοστίζει λιγότερο από 40 Ευρώ και είναι διαθέσιμη στο ελληνικό e-shop των Zara.

Και να λοιπόν που καλοκαίριασε και ήρθε η ώρα τις βερμούδες που είδες σε όλα τα shows των μεγάλων οίκων μόδας όχι μόνο να τις φορέσεις -αν όχι τις ίδιες, εκείνες που θα βρεις στα Zara να τους μοιάζουν- αλλά και να μη θέλεις να τις βγάλεις από πάνω σου. Κι αν δεν μπορείς να βάλεις κοντά παντελονάκια στο γραφείο, μη σε απασχολεί το γεγονός. Θα υποστηρίξεις την αγαπημένη σου βερμούδα σε όλες τις υπόλοιπες casual θερινές περιστάσεις και μάλιστα χωρίς να χάσεις στιγμή την ενδυματολογική αυτοκυριαρχία σου.

Ποιο είναι το κατάλληλο μήκος

Το μήκος είναι ένα θέμα που καίει. Πολλοί άντρες προτιμούν τις κοντές βερμούδες που είναι σχεδόν σορτς και αφήνουν ακάλυπτους και σε κοινή θέα τους τετρακεφάλους τους, κάτι το οποίο, αν τους διαθέτεις γυμνασμένους, επιτρέπεται, κατά πώς προτείνουν άλλωστε φέτος μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Dior, με την αντρική του σειρά.

Παρόλα αυτά, αν κοιτάξουμε στα shows των περισσότερων σχεδιαστών υψηλής μόδας, αλλά και των brands που απευθύνονται σε πιο μεγάλο κοινό, από τα πιο παραδοσιακά μέχρι τα πιο "προχώ", από της Lacoste μέχρι του Gucci, του Fendi, του Ermenegildo Zegna, του Etro, του Louis Vuitton και του Alexander McQueen, αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι το μήκος το προτιμούν μακρύ.

> Διάβασε ακόμα: Τα κλασικά στυλ της βερμούδας

Οι βερμούδες που καλύπτουν το γόνατό σου και ενίοτε πέφτουν λίγο κάτω από αυτό, είναι εκείνες που κυριαρχούν. Από πού αντλούν την αισθητική τους; Από το streetwear, όπως σχεδόν τα πάντα στην αντρική μόδα τα τελευταία χρόνια. Από την κληρονομιά της RnB σκηνής των 1990s και των 2000s.

Το ιδιαίτερο πατρόν με τις πιέτες

Το πατρόν τους είναι παντού το ίδιο. Εφαρμόζουν στους γοφούς και τα μπατζάκια τους είναι ίσια ή πιο χαλαρά, κάτι το οποίο οφείλεται στις πιέτες που ξεκινούν από το ζωνάρι τους. Κοινώς, έχουν το πατρόν που οι γιγνώσκοντες τις fashion ατραπούς αποκαλούν tailored.

Η viral βερμούδα των Zara γι' αυτό το καλοκαίριZara

Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτές οι βερμούδες είναι παρόμοιες με τα tailored chinos και τα παντελόνια των κοστουμιών, στην πιο κοντή εκδοχή τους. Μπορείς να τις βρεις φτιαγμένες από πιο επίσημα και ελαφριά υφάσματα που παραπέμπουν στην τέχνη του αντρικού tailoring, αλλά και από πιο casual βαμβακερό καμβά, συνήθως σε μπεζ χρώμα.

Γιατί να τις προτιμήσεις

Γιατί, όμως, ενώ θα βρεις στην αγορά μία πλειάδα βερμούδων σε κάθε πιθανό και απίθανο μήκος, πατρόν, ύφασμα κλπ κλπ να προτιμήσεις τις συγκεκριμένες, τόσο φέτος όσο και κάθε χρονιά που πρόκειται να έρθει, αν δεν εξαφανιστούμε συνολικώς ως είδος σαν τους δεινόσαυρους;

Καταρχήν, γιατί όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία και σφίγγουν οι ζέστες, είναι πιο κομψό το να φοράς πιο χαλαρά και δροσερά ρούχα, που αφήνουν χώρο στο σώμα σου για να αναπνεύσει. Έτσι, όχι μόνο θα αισθάνεσαι πιο άνετα, αλλά και θα αποφύγεις την υπερβολική εφίδρωση. Κι εδώ οι συγκεκριμένες βερμούδες σε έχουν καλυμμένο χάρη στις πιέτες και το χαλαρό τους fit.

MODEL WITH TOTAL ZARA LOOKZara

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Κι αυτό διότι παρότι έχουν χαλαρό fit, το tailored πατρόν τους σου εγγυάται ένα σενιαρισμένο look, που προσιδιάζει σε εκείνο που φτιάχνεται από το σωστό σετάρισμα επίσημων ενδυμάτων, στην καλοκαιρινή τους version.

> Διάβασε ακόμα: To must have T-shirt των Zara γι' αυτό το καλοκαίρι

Που θα βρεις την πιο συμφέρουσα

Όλα καλά κι όλα ωραία με τη θεωρία. Αλλά που θα βρεις, αγαπητέ αναγνώστη, μία τέτοια βερμούδα σε καλή τιμή; Η απάντηση είναι μία: Zara-μαγαζάρα. Με λιγότερα από 40 Ευρώ θα κάνεις δικιά σου μία βερμούδα σε ίσια γραμμή, με πιέτες και σε σούπερ ζαχαρί χρώμα, έτοιμη να σε κάνει βασιλιά του καλοκαιριού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.