Η μυστική αθηναϊκή Ριβιέρα

Το πολυτελές λεύκωμα βουτά στις χρυσές αναμνήσεις της αθηναϊκής Ριβιέρας καθώς οι συντελεστές του αποκαλύπτουν τα μυστικά πίσω από την εξαιρετική αυτή έκδοση.

Το ραντεβού µας είναι στο νέο του διαµέρισµα στο Κολωνάκι, όπου έχει μετακομίσει πρόσφατα. Άλλος ένας χώρος με έντονο το προσωπικό ύφος του Χρύσανθου σε κάθε λεπτομέρεια. Το βιβλίο βρίσκεται ήδη στο coffee table του καθιστικού. Είναι ενθουσιασμένος µε το αποτέλεσμα –το βλέπω στον τρόπο που το κρατάει στα χέρια του– και έχει κάθε λόγο. "Η Stephanie το λέει µέσα πολύ σωστά. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι το καλύτερα κρυµµένο µυστικό της Ελλάδας. Δεν το ξέρουν όλοι ότι η Αθήνα έχει πρόσβαση στη θάλασσα, ότι είναι πρωτεύουσα στην οποία µπορείς να κάνεις καλοκαιρινές διακοπές. Γι’ αυτό, άλλωστε, χρησιµοποιώ τον όρο "ριβιέρα”, γιατί δηλώνει πολύ περισσότερα από την "ακτογραµµή”, δηλώνει την ύπαρξη χώρων δραστηριοτήτων, χώρων πολιτισµού".

Χρύσανθος Πανάς: "Ο τόπος αυτός δεν παύει να γεννά αισιοδοξία"

Η μυστική αθηναϊκή Ριβιέρα

Η έκδοση ενός βιβλίου για την Αθηναϊκή Ριβιέρα ήταν επιθυμία και όνειρο του Χρύσανθου. "Η Martine Assouline και τα παιδιά της, ο Alex και ο Sebastian, είναι πραγματικοί κοσμοπολίτες µε εξαιρετική αισθητική και αίσθηση του µέτρου. Θεώρησαν ότι ήταν µια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για αυτή τη –σχετικά άγνωστη στους πολλούς– πλευρά της Αθήνας".

Athens RivieraΚαθώς ξεφυλλίζουμε το βιβλίο στέκεται σε κάποιες φωτογραφίες. Ιδιαίτερα σε µια όπου παιδιά βουτάνε στα νερά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. "Αυτή είναι η πιο συγκινητική φωτογραφία για εµένα", λέει. "Όλοι εµείς στη Βουλιαγµένη έτσι µεγαλώσαµε. Αυτή η φωτογραφία δείχνει την αθωότητα που είχαµε αλλά και την αγάπη µας για αυτό το µοναδικό τόπο. Και σήµερα πιστεύω ότι µπορούµε να διαπρέψουµε ως κοινωνία, αν καταφέρουµε να οργανωθούµε και να αγαπήσουµε πραγµατικά αυτό το απίστευτο δώρο που µας έχει δοθεί".

Athens Riviera Stephanie ArtaritStephanie Artarit: "Ι am an Antiparis-Antiparos person"

Το ραντεβού µας είναι σε ένα πολύβουο κεντρικό καφέ του Νέου Ψυχικού. "Η Αθήνα είναι φασαριόζικη. Είναι γεµάτη αντιθέσεις. Πολλά είναι "άσπρο-µαύρο”, αλλά κάπως µαγικά συνδυάζονται". Η Stephanie ζει στην Αθήνα τα τελευταία τρία χρόνια. Εγκαταστάθηκε εδώ µε την οικογένειά της µετά το Παρίσι, το Τόκιο αλλά και την Πάρο, όπου πήγε για διακοπές αλλά κατέληξε να αγοράσει σπίτι περνώντας έναν ολόκληρο "ανεµοδαρµένο" χειµώνα στο νησί. Όλο αυτό είχε αποτέλεσµα να δηµιουργήσει το Petit Tipota, ένα ιδιαίτερο κατάστηµα στην Αντίπαρο, όπου πουλάει "όµορφα πράγµατα". Μάλιστα, µόλις εγκαινιάστηκε το pop up Petit Tipota στο Athénée.

Και το βιβλίο πώς προέκυψε; "Όταν µου το πρότεινε η Martine Assouline, δεν ήµουν σίγουρη ότι ήµουν ο σωστός άνθρωπος. Δεν ήξερα πολλά πράγµατα για την Αθήνα. Είπα όµως "θα το κάνω”, όπως κάθε Γάλλος θα έκανε. Διάβασα πολλά βιβλία για να µάθω, συνάντησα πολλούς ανθρώπους και προσπάθησα να είµαι ειλικρινής. Ο σκοπός ήταν να µιλήσω για τους ανθρώπους της πόλης και για τον τρόπο της ζωής τους. Ο Χρύσανθος βοήθησε πολύ, είµαι χαρούµενη που τον συνάντησα, είναι ένας οραµατιστής". Όντως τα κείµενα έχουν έντονη την προσωπική υπογραφή της Stephanie, ενός ανθρώπου που παρατηρεί και καταγράφει χωρίς να επιδιώκει να ωραιοποιήσει ή να αποκρύψει τίποτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος