Τα καλύτερα τραγούδια του Robbie Williams

Ένα δώρο από εμάς για τον pop star με τη ροκ ζωή, που σήμερα γίνεται 49 ετών.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 13 Φεβρουαρίου 2023

Κεφάλαιο Robbie Williams. "Μόνο κεφάλαιο;", αυτολογοκρίνομαι κατευθείαν. Στον 49χρονο πια Robbie αντιστοιχούν τόμοι ολόκληροι αφιερωμένοι στον πολυτάραχο βίο του, τη μουσική του, το ενδιαφέρον του για τους εξωγήινους(!), τις φιλανθρωπίες του κ.α. Ο Βρετανός τραγουδιστής, που γεννήθηκε σαν σήμερα -στις 13 Φεβρουαρίου 1974- στο Stoke-on-Trent και πρωτοσυστήθηκε στο κοινό ως μέλος των Take That, ανήκει σε εκείνους τους καλλιτέχνες που ακόμη κι αν δεν τρελαίνεσαι για τη μουσική τους, είναι λιγάκι δύσκολο να μην τους 'παραδέχεσαι' για το ταλέντο τους. Ειδικά αν έχεις παρακολουθήσει κάποια συναυλία του.

Το live του στο Terravibe, για μένα που δεν ήμουν ποτέ φανατική του θαυμάστρια, βρίσκεται μέσα στα 5 καλύτερα που έχω παρακολουθήσει ποτέ και αναμένω πώς και πώς το επόμενο, αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν ακούραστο showman που οργώνει τη σκηνή και ξέρει πώς να επικοινωνήσει με το κοινό. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafaella Ralli (@fafalaki)


Το εγκώμιο του Robbie, το αφήνουμε για κάποια άλλη στιγμή όμως. Για τα σημερινά του γενέθλια, επιλέξαμε 10 από τα καλύτερα τραγούδια του. Ακολουθούν με χρονολογική σειρά.

Let Me Entertain You (1997)

Ξεκινάμε με αυτό, γιατί έτσι επιλέγει πάντα να ανοίγει τις εμφανίσεις του. Το πέμπτο και τελευταίο single από το ντεμπούτο του album Life thru a Lens, αποτίει φόρο τιμής σε συγκροτήματα που θαυμάζει εκείνος: The Who, Kiss and The Rolling Stones.

Angels (1997)

Από τον ίδιο δίσκο, είναι το τραγούδι που τον έχρισε παγκόσμιο αστέρι της μουσικής. Τα τρία πρώτα που είχε επιλέξει δεν έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και το Angel ως τέταρτο στη σειρά κυριολεκτικά έσωσε την κατάσταση. Μέχρι και σήμερα είναι το πιο επιτυχημένο του κομμάτι με 1 εκατ. πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

No Regrets (1998)

Στο ίδιο album βρίσκεις και το No Regrets που ουσιαστικά γράφτηκε από τον τραγουδιστή για να εκφράσει τα συναισθήματα που του προκάλεσε η αποχώρησή του από τους Take That. Όταν η σχέση του με τα μέλη της μπάντας έφτιαξε, μετέτρεψε τη λέξη dead στο στίχο "I guess the love we once had is officially dead" σε "alive".
Trivia: Στα φωνητικά του τραγουδιού, ακούς τους Neil Tennant και Neil Hannon από τους Pet Shop Boys και τους Divine Comedy αντίστοιχα.

Rock dj

Ακούγεται τόσο φρέσκο σα να γράφτηκε χθες. Ίσως επειδή βασίζεται σε samples των "It's Ecstasy When You Lay Down Next to Me" (Barry White) και "Can I Kick It?" (A Tribe Called Quest). Για την ιστορία, ήταν το πρώτο single του τρίτου δίσκου του Robbie, Sing When You're Winning και το 2000 βρισκόταν ανάμεσα στα τραγούδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Βρετανία.

Kids (2000)

H Kylie τον προσέγγισε να της γράψει μερικά τραγούδια για το album της Light Years. Η χημεία τους ήταν τέτοια, που ο Robbie αποφάσισε το Kids να γίνει ντουέτο και να το συμπεριλάβει και ο ίδιος στο Sing When You're Winning. 

Me and My Monkey (2002)

Στις ξένες λίστες με τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Williams, το Me and My Monkey που λάτρεψαν τα ελληνικά ραδιόφωνα δεν υπάρχει πουθενά. Συμπεριλαμβάνεται στο Escapology από το 2002 και κονταροχτυπιέται με το επόμενο από άποψη δημοτικότητας όσον αφορά στη χώρα μας και μόνο. Ευτυχώς, το 2015 όταν μας επισκέφθηκε, κάποιος του το "σφύριξε" και το πρόσθεσε στο setlist του, ειδικά για εμάς. 

Feel (2002)

Το δικό μου αγαπημένο θυμίζει λίγο Sebastien Tellier (La Ritournelle) και Groove Armada (Paris). Έχει παραδεχθεί πως επειδή είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά του τραγούδια, η ηχογραφημένη του εκδοχή περιέχει τα φωνητικά που έκανε στο πρώτο demo του κομματιού. "Απλά δε μπορούσα να το ερμηνεύσω τόσο καλά όσο εκείνη τη μέρα", έχει εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

The Road To Mandalay (2002)

Στο Sing When You're Winning βρίσκεις μέσα το The Road to Mandalay που διαρκεί 28(!) λεπτά γιατί έρχεται δώρο με το κομμάτι Eternity ως hidden track. Κανένα από τα δύο δεν έγινε τεράστια επιτυχία. Εγώ κρατάω το πρώτο, η Geri Halliwell λογικά το δεύτερο αφού για εκείνη και τη φιλία τους γράφτηκαν οι στίχοι.

Something Beautiful (2003)

Αφού ο Tom Jones το απέρριψε, ο Robbie φρόντισε πρώτα να του "αλλάξει τα φώτα" και να το ερμηνεύσει ο ίδιος εν τέλει. Στο video clip του παίζουν κοινοί θνητοί από όλη την Ευρώπη που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους επειδή συμμετείχαν σε casting για να εμφανιστούν ως Robbie στο τέλος του ίδιου βίντεο. Λογικά ο Robbie είναι fan του Christopher Nolan.

Go Gentle (2013)

To lead single του δεύτερου swing δίσκου του με τίτλο Swings Both Ways είναι αφιερωμένο στην κόρη του, Teddy. "Γράφτηκε όταν κατέφθασε στον πλανήτη. Θα ήμουν ένας εγωκεντρικός popstar για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, όταν εντελώς ξαφνικά μου ζητήθηκε να φροντίζω αυτόν τον "ολόκληρο" άνθρωπο. Ακόμα φοβάμαι ότι δεν ανταποκρίνομαι στα καθήκοντά μου. Κάνω καλή δουλειά ως μπαμπάς, αλλά είναι τρομακτικό, πρέπει να προσέχεις αυτόν τον άνθρωπο για όλη σου τη ζωή και εγώ δεν είμαι καλός ούτε στο να προσέχω εμένα!", είχε δηλώσει όταν κυκλοφόρησε. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος