Τα μαθήματα ζωής του Alice Cooper

Ο Νονός του shock rock κλείνει σήμερα 76 χρόνια ζωής.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 04 Φεβρουαρίου 2024

Γεννήθηκε ως Vincent Damon Furnier πριν από ακριβώς 76 χρόνια στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ και δεν χρειάστηκε καν να ενηλικιωθεί μέχρι να ξεκινήσει τις πρώτες του μουσικές παραστάσεις. Το 1968 θα έδινε στην τότε μπάντα του το όνομα 'Alice Cooper', το οποίο έμελλε να τον συνοδεύει για πάντα. Ο Νονός του shock rock μετρά μια καριέρα 6 δεκαετιών και μέχρι σήμερα συνεχίζει να γυρνά τον κόσμο και να τον σοκάρει με τα εμβληματικά οπτικοακουστικά του σόου.

Ο Alice Cooper, βρέθηκε πρόπερσι το καλοκαίρι στην Ελλάδα, όπου άνοιξε τη συναυλία των Scorpions στο ΟΑΚΑ και το κοινό μαγεύτηκε ξανά. Αυτή ήταν η 4η συναυλία του στη χώρα μας στην οποία απέδειξε ότι το Ροκ δεν θα πεθάνει ποτέ. Σήμερα, με αφορμή τα 76α γενέθλια του Πρίγκιπα του Σκότους θυμόμαστε μια μεγάλη συνέντευξη που έδωσε τον Αύγουστο του 2008 στο αμερικανικό Esquire και αποτυπώνουμε τις σημαντικότερες ατάκες του. 

Τα μαθήματα ζωής του Alice Cooper

>Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν είναι ότι τα UFO βρίσκονται σε μια κοσμική τουριστική διαδρομή. Γι' αυτό τα βλέπουν πάντα στην Αριζόνα, τη Σκωτία και το Νέο Μεξικό. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι ότι και οι τρεις αυτοί προορισμοί είναι καλά μέρη για να παίξετε γκολφ. Οπότε υπάρχει ενδεχομένως κάποια σχέση μεταξύ εξωγήινων και γκολφ.

>Είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο Tiger Woods είναι εξωγήινος, οπότε αυτό το ξεκαθαρίζει.

>Όταν τραγουδήσαμε το "School's Out", ήξερα ότι μόλις είχαμε τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο. Έγινα ο Francis Scott Key της τελευταίας μέρας του σχολείου.

>Ποτέ μην αργήσεις. Όταν αργείς, αυτό που λες είναι ότι ο δικός σου χρόνος είναι πιο σημαντικός από τον χρόνο του άλλου. Αυτό είναι αρκετά εγωιστικό.

>Πρέπει να φέρεσαι στη γυναίκα σου όπως της φερόσουν όταν την πρωτογνώρισες και προσπαθούσες να την ρίξεις στο κρεβάτι.

>Θα πρέπει να εφεύρουν έναν τρόπο να καταγράφουν τα όνειρά μας. Έχω γράψει τραγούδια στα όνειρά μου που ήταν τραγούδια των Beatles. Μετά ξυπνούσα και είχαν εξαφανιστεί.

>Αν μου έλεγες ότι χρειάζεσαι ένα ρομαντικό και συναισθηματικό τραγούδι σε τέσσερις ώρες, θα το είχα γράψει σε τέσσερις ώρες.

>Το μεγαλύτερο κόλπο του Σατανά ήταν να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει.

>Όταν μετακόμισα στο Λος Άντζελες με αυτό το μικρό, άθλιο συγκρότημα, οι πρώτοι άνθρωποι που γνωρίσαμε ήταν οι Doors. Μετά γνωρίσαμε τον Jimi Hendrix και τη Janis Joplin. Όλοι οι άνθρωποι που πέθαναν από υπερβολές ήταν τα μεγάλα μας αδέλφια. Έτσι είπα στον εαυτό μου: Πώς γίνεσαι θρύλος και το απολαμβάνεις; Η απάντηση είναι να δημιουργήσεις έναν χαρακτήρα τόσο θρυλικό όσο αυτοί οι τύποι και να αφήσεις αυτόν τον χαρακτήρα στη σκηνή.

>Έχω μια μικρή ρουτίνα. Είναι μιάμιση ώρα. Βάζω το μακιγιάζ. Βάζω μια πολύ φτηνή, κακή ταινία κουνγκ-φου. Μόλις πέσει η αυλαία, γυρίζω και μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση που είχα τη στιγμή που ανέβηκα στη σκηνή.

>Ο Θεός σου δίνει μια ζωή και σου λέει, Εντάξει, τι θα την κάνεις;
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.