Λύνοντας το αίνιγμα του μασκοφόρου ράπερ Dide της Premier League

Όλοι οι αναλυτές της Premier League αναρωτιούνται ποιος είναι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που φέρεται να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του ράπερ.

Στα αγγλικά social media έχει ανοίξει ένα μεγάλο debate τις τελευταίες ημέρες γύρω από το μυστήριο του μασκοφόρου ράπερ Dide, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ποδοσφαιριστής της Premier League. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει τρία τραγούδια στο YouTube, γεμάτα αναφορές σε άλλους επαγγελματίες και στο ποδόσφαιρο γενικά, αλλά μέχρι πρότινος δεν περνούσε από κανενός το μυαλό ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους επικοινωνιακό τρικ. Πλέον όμως, όλοι συμμετέχουν στο σαφάρι της αποκάλυψής του. 

Μορφολογική και όχι μόνο ανάλυση

Η προφορά του υποδηλώνει ότι κατάγεται από το Λονδίνο, οπότε μαζί με την ανάλυση των στίχων του, τα τατουάζ και την τοποθεσία γυρισμάτων των βίντεο, οι επικρατέστερες θεωρίες υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος πίσω από τη μάσκα είναι κάποιος εκ των Eddie Nketiah, ο Bukayo Saka, ο Sheyi Ojo, ο Alex Iwobi, ο Ashley Young, ο Jacob Ramsey, ο Tyrone Mings ή ο Josh Dasilva.

Τις τελευταίες ώρες το διαδίκτυο επιμένει ότι είναι Sheyi Ojo, ο οποίος αγωνίζεται στην Κάρντιφ, ως δανεικός από τη Λίβερπουλ. Το βασικό επιχείρημα όσων πιστεύουν αυτό το σενάριο εστιάζει στο τατουάζ στον καρπό που αχνοφαίνεται στο βίντεο κλιπ του Thrill, τη στιγμή που και οι αναφορές που κάνει σε χορηγούς στα κομμάτια του, πάλι δεν τον αποκλείουν. 

Παράλληλα, το κοινό έχει ψάξει και τους στίχους του, στους οποίους αναφέρεται στη New Balance. Είναι μεταξύ άλλων χορηγός και του Raheem Sterling (ο οποίος βέβαια έχει πολύ σοβαρές αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Μάντσεστερ Σίτι για να ασχολείται με τραγούδια), του Eberechi Eze της Κρίσταλ Πάλας και του Bukayo Saka της Άρσεναλ (ο οποίος επίσης παλεύει για το πρωτάθλημα). 

Ojo, Nketiah, Eze ή Saka;

Αν και το τατουάζ μάλλον έχει "προδώσει" τον Sheyi Ojo, ο στίχος για τη New Balance κάπως περιπλέκει την κατάσταση γιατί δε βγάζει νόημα να προέρχεται από τον ίδιο. Είναι εξαιρετικά απίθανο να καυχιόταν για τον χορηγό του συλλόγου του και να υπονοούσε ότι ο ίδιος κερδίζει χρήματα από αυτήν τη συμφωνία. Διότι πολύ απλά δεν βγάζει. Φυσικά θα μπορούσε να συμπεριέλαβε την ατάκα για να παραπλανήσει τον κόσμο, αν και θα ήταν αρκετά περίεργο να αναφερθεί ονομαστικά σε ένα brand χωρίς να έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό. 

Το BBC πάντως δεν έμεινε έξω από τον χορό. Συνομίλησε με έναν ερευνητή τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποίησε τεχνολογία ανάλυσης φωνής για να καταλάβει ποιος είναι ο Dide και το σύστημά του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει 80% πιθανότητα να είναι ο Eddie Nketiah. Για την ιστορία πάντως, ο επιθετικός της Άρσεναλ δεν έχει συμβόλαιο με τη New Balance, ούτε τατουάζ με διαμάντια στον καρπό του. Και το μυστήριο συνεχίζεται...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

Η αληθινή ιστορία πίσω από το The Sympathizer του HBO

Η σειρά βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα του Βιετναμεζο-αμερικανού, Viet Thanh Nguyen.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Δε θα ξεχάσουμε ποτέ το Mezzanine των Massive Attack

Το magnum opus της κολεκτίβας από το Μπρίστολ γίνεται σήμερα 26 χρονών!

Στον φανταστικό κόσμο της Kandè ζουν πλάσματα σκοτεινά

Το video clip του νέου της single Fury of War έχει κάτι μεταφυσικό.

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.