Στο μουσικό βασίλειο των Moderat

5 χρόνια μετά από την τελευταία του εμφάνιση, τo γερμανικό supergroup επιστρέφει απόψε πανηγυρικά στην Αθήνα και αυτές είναι οι προσδοκίες μας.

Ήταν Ιούνιος του 2017 όταν είδα πρώτη φορά τους Moderat στην Πλατεία Νερού, ως δεύτερο όνομα μετά τους Röyksopp. Θυμάμαι τότε να σκέφτομαι πως το line up εκείνης της ημέρας θα ήταν φτιαγμένο από το θεό της electronica, αν υπήρχε τέτοιος δηλαδή. Βέβαια, η εξέλιξη της βραδιάς ήταν κάπως αναπάντεχη. Θυμάμαι επίσης, τους headliners Νορβηγούς να είναι πιο (ας πούμε) pop και eurovisionικοί στην εμφάνισή τους και τους Moderat να κρατούν το δικό τους, underground στυλ για το οποίο αγαπήθηκαν. Σαν concept ταίριαζαν μαζί, ενδεχομένως εγώ στο μυαλό μου να τους είχα διαφορετικά σα συνδυασμό. 

Λίγους μήνες νωρίτερα, το φετινό Μάρτιο για την ακρίβεια, στη συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μόλις άκουσα το όνομα των Γερμανών στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, έβγαλα "έκτακτο ανακοινωθέν" σε instagram story. Τους αξίζει ένα live όλο δικό τους και σε ένα χώρο που η αντίθεση του ιστορικού με το μοντέρνο μπορεί να λειτουργήσει μόνο υπέρ τους.

>Διάβασε ακόμη: Jean-Michel Jarre, είσαι πάντα τόσο cool;

Άλλωστε, όπως πολύ σωστά αναφέρει το δελτίο τύπου που συνοδεύει την αποψινή τους εμφάνιση, πράγματι το οπτικοακουαστικό τους σόου είναι ένα state of the art θέαμα, μία ξεχωριστή καλλιτεχνική εμπειρία. 

Η σημασία του setlist

Αυτή τη φορά, οι Sascha Ring (Apparat), Gernot Bronsert και Sebastian Szary (Modeselektor), άρτι αφιχθέντες από το Βερολίνο, κουβαλούν στις αποσκευές τους το ολοκαίνουργιο και τέταρτο κατά σειρά album τους με τίτλο More D4ta. Ρίχνοντας μια ματιά στο setlist τους, ευτυχώς μάλλον δε θα παραλείψουν να ερμηνεύσουν τα Rusty Nails, Bad Kingdom, A New Error και Les Grandes Marches - τίποτα δεν είναι αυτονόητο σε τέτοιες περιπτώσεις, με πρόσφατο παράδειγμα τους London Grammar που παρέλειψαν να πουν τεράστιες ραδιοφωνικές τους επιτυχίες.

Αν λοιπόν η συνταγή στη σκηνή είναι τόσο καλή όσο εκείνη προ πενταετίας, αν δεν προδώσουν την κινηματογραφική τους αισθητική και χτίσουν το setlist τους σωστά, θα έχουμε σίγουρα να κάνουμε με μία από τις πιο αξιόλογες συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.



*Η συναυλία πραγματοποιείται στo πλαίσιo του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022, εισιτήρια βρίσκεις εδώ.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.