Ο Anthony Bourdain κι ό,τι άλλο θα βρεις στο νέο Esquire

Όλα όσα θα διαβάσεις στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 30 Ιουνίου με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

Γράφει: Esquire Editors 26 Ιουνίου 2018

"Γεννήθηκα στη Νέα Υόρκη, αλλά μεγάλωσα στο Νιου Τζέρσι, σε μια μικρή κοινότητα που λέγεται Λεονία. Τα πρώτα χρόνια ζούσαμε σε ένα πολύ ταπεινό σπίτι, αλλά αργότερα μετακομίσαμε σε ένα πολύ καλύτερο στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Το σπίτι μας ήταν γεμάτο βιβλία, που ως παιδί τα διάβασα όλα. Ήμουν ντροπαλός, ατσούμπαλος, τρομακτικά ανασφαλής κι από ένα σημείο και μετά αντιδραστικός. Συνειδητοποίησα σχετικά νωρίς ότι τα κωλόπαιδα με τη μεγάλη αυτοπεποίθηση περνούσαν καλύτερα κι άρχισα να λειτουργώ σαν κωλόπαιδο με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δε με ένοιαζε τίποτα ή παρίστανα ότι δε με ένοιαζε τίποτα κι αυτό ήταν αρκετό για να με γουστάρουν οι γκόμενες".

Στα 61 του χρόνια, ο Anthony Bourdain αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του στη σουίτα του Le Chambard Hotel όπου διέμενε στη Γαλλία για τα γυρίσματα του νέου επεισοδίου της βραβευμένης τηλεοπτικής σειράς του CNN, "Parts Unknown”. Ήταν 8 Ιουνίου του 2018 όταν ο στενός του φίλος και Γάλλος σεφ, Eric Ripert βρηκε το άψυχο σώμα του. 

Το τελευταίο δείπνο του γαστριμαργικού αντιήρωα, παρουσιαστή του CNN και ταξιδευτή του κόσμου σερβίρεται στο νέο Esquire, όπου ξετυλίγεται το κουβάρι της συναρπαστικής ζωής του. 

Τι άλλο θα βρεις στο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 30 Ιουνίου με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο; 

Το Νίκο Μαστοράκη να ξεσκεπάζει τις αλήθειες της Μυκόνου

Αποκαλυπτικός και γλαφυρός, με ένα νέο σπουδαίο project για τη Μύκονο, το ντοκιμαντέρ Mykonos: The Soul of an Island, αλλά και με πάντοτε φρέσκια τη μνήμη του, ο Νίκος Μαστοράκης με σχεδόν μυθιστορηματικό ύφος και απόλυτη ειλικρίνεια απαντά σε καθετί που τον απασχολεί στις μέρες μας, δηλαδή στα πάντα.

Το Lapo Elkann να αποδεικνύει το αυτονόητο

Ο Anthony Bourdain κι ό,τι άλλο θα βρεις στο νέο Esquire

Ότι ξέρει τα πάντα για το στυλ, την ταχύτητα και τα πλούτη. Είναι άλλωστε ο εγγονός του Gianni Agnelli, του θρυλικού ιδρυτή της Fiat, που κληρονόμησε το βάρος μιας από τις μεγαλύτερες αριστοκρατικές οικογένειες της Ιταλίας, εκείνης που χτίστηκε πάνω στο καλό γούστο, την πολυτέλεια και τα αυτοκίνητα. Σήμερα, έχοντας αφήσει πίσω τα σκάνδαλα που τον οδήγησαν να ξεσκαρτάρει τη ζωή του, ο Lapo εργάζεται πάνω στην ιδέα των custom αυτοκινήτων, κίνηση ματ που μπορεί ακόμη και να τον στέψει τον πιο cool πρεσβευτή της Ιταλίας στον πλανήτη.

Το πιο διεφθαρμένο Μουντιάλ όλων των εποχών

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Το 1978 στην Αργεντινή ένα αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς έστησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, την πιο επιφανή διοργάνωση ποδοσφαίρου στον κόσμο. Στο γήπεδο όλα έμοιαζαν να βαίνουν καλώς. Την ίδια στιγμή όμως πολιτικοί αντίπαλοι δολοφονούνταν από το κράτος. Μήπως σου θυμίζει κάτι αυτό; Με αφορμή το φετινό Μουντιάλ, το Esquire ανατρέχει στο πιο σκοτεινό από τα σκοτεινά επεισόδια στην ιστορία της FIFA.

Το BBQ το σωστό, το μουντιαλικό

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Ποιες μαρινάδες ταιριάζουν σε κάθε είδος κρέατος; Πώς ψήνεται σωστά το ψάρι; Ποιες μπύρες θα συνοδεύσουν τα ψητά σου; Ποια cocktails θα σερβίρεις στο υπαίθριο μπαρ σου; Ανακαλύψαμε με τη βοήθεια των ειδικών όλα τα μυστικά του σωστού BBQ για να απολαύσεις το Μουντιάλ όπως του αξίζει μαζί με τους κολλητούς σου. 

Τα βιβλία που θα διαβάσεις φέτος το καλοκαίρι

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σασπένς, η περιπέτεια, το μυστήριο, η φαντασία και γενικά οτιδήποτε θα βοηθήσει το μυαλό σου να αποδράσει είναι το βασικό ζητούμενο, σταχυολογήσαμε μερικές επιλογές που τηρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Όπως είναι φυσικό, τα αστυνομικά, τα κατασκοπικά και τα βιβλία φαντασίας έχουν την τιμητική τους.

Αλλά και όλα όσα θα φορέσεις στις διακοπές

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Από το αριστοκρατικό navy blazer και τα κοσμοπολίτικα ουδέτερα χρώματα μέχρι τα παπούτσια που θα τιμήσεις -με κάλτσα ή χωρίς- και τα μαγιό που θα επιλέξεις για να κάνεις τις βουτιές σου. 

Τα πρώτα αντρικά αρώματα της Louis Vuitton

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Μετά από ένα χρόνο δυναμικών κινήσεων ο 164χρονος γαλλικός οίκος λανσάρει τα πρώτα του αντρικά αρώματα. Αλλά γνωρίζει άραγε πώς θέλουν οι σύγχρονοι άντρες να μυρίζουν;

Το κορίτσι που θα σου κρατήσει συντροφιά στις μεγάλες ζέστες

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Είναι η Νικολέττα Ράλλη και από τις 2 Ιουλίου, θα σου χαρίζει το πιο ναζιάρικο χαμόγελό της στο νέο καλοκαιρινό πρωινό μαγκαζίνο του ΑΝΤ1, που θα παρουσιάζει με τον Νίκο Αναδιώτη. Με αφορμή το νέο επαγγελματικό της βήμα, μιλήσαμε μαζί της και εκείνη μας γύρισε μερικά χρόνια πίσω.

Και εκείνο που πρόσφατα σε έκανε υπερήφανο

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Είναι η Ζακλίν Λέντζου, η 29χρονη κινηματογραφίστρια που κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για το "Έκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς" στο 71ο Φεστιβάλ των Καννών. Δε χρειάστηκε να ανταλλάξουμε πολλές κουβέντες μαζί της για να καταλάβουμε ότι η χειμαρρώδης σκέψη της είναι αυτή ακριβώς που έχει διαμορφώσει τον "εν βρασμώ" τρόπο δουλειάς της, που πηγάζει καθαρά από τα προσωπικά της βιώματα, αυτά που έχει ζήσει στη ζωή της αλλά και στα όνειρα-εφιάλτες της.

Τα highlights του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018

ΜΠΟΥΡΝΤΑΙΝ ESQUIRE

Εμφανώς πιο συγκροτημένο και συγκεκριμένο συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές –οι παραστάσεις φέτος είναι 87 από 127, που ήταν πέρυσι– και με το τρίπτυχο της διαφορετικότητας, της συλλογικότητας και της σκηνικής δημιουργίας ως πράξη μαγείας να διαπνέει τη θεματική του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018 διανύει την περίοδο της κορύφωσής του με παραστάσεις από τους πιο δραστήριους Έλληνες δημιουργούς σήμερα και τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς σκηνής. Το Esquire επέλεξε εκείνες που δεν πρέπει να χάσεις.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το Challengers δεν είναι μία ακόμα ταινία για το τένις

Zendaya σε ταινία με στοιχεία θρίλερ, σεξ, ζήλειας και προδοσίας. Θέλουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι Blur έδωσαν την τελευταία συναυλία τους στο Coachella

Ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει ο Damon Albarn.

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.