Sandra Bullock, ένας διαχρονικός έρωτας

Το απόλυτο America's sweetheart σβήνει σήμερα 59 κεράκια.

Για κάποιο λόγο ο όρος America's sweetheart που συνόδευε ονόματα όπως η Julia Roberts και η Sandra Bullock, δεν ήταν ποτέ τιμητικός. Το ακριβώς ανάποδο για την ακρίβεια, γιατί οι αγαπημένες του κοινού ως αφόρητα συμπαθείς, στην πεποίθηση των κριτικών έπρεπε οπωσδήποτε να υστερούν υποκριτικής δεινότητας. Η επιτυχία τους οφειλόταν στο εισιτήριο που τους παρείχε η λαμπερή τους προσωπικότητα-εμφάνιση και όχι το πραγματικό τους ταλέντο. Από την άλλη, με attitude 'who gives a fuck', η Bullock καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας της επέλεγε (και επιλέγει) στη μεγάλη οθόνη όσα την κάνουν να αισθάνεται καλά, ξεπερνώντας σκοπέλους προκατάληψης και δείχνοντας αργά και σταθερά τη δυναμική της.

Σήμερα που κλείνει αισίως τα 59 της χρόνια -γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1964- είναι η καταλληλότερη στιγμή για να ρίξουμε μία ματιά στο βίο και πολιτεία της γυναίκας που οι περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν αδερφή, κολλητή ή (ακόμα καλύτερα) σύντροφο.

Η ιδιαίτερη καταγωγή και τα πρώτα βήματα

Η Sandra Annette Bullock γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον από γερμανίδα μητέρα που εργαζόταν ως σοπράνο και καθηγήτρια φωνητικής και στρατιωτικό (και επίσης καθηγητή φωνητικής) πατέρα με καταγωγή από την Αλαμπάμα.

Οι γονείς της γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στη Νυρεμβέργη -μάλιστα η γερμανίδα γιαγιά της ήταν ειδική επιστήμονας σχεδιασμού πυραύλων- και η Bullock μέχρι τα 12 της μεγάλωνε κάπου μεταξύ Νυρεμβέργης, Βιέννης και Σάλτσμπουργκ, αλλά κατέληξε στις Η.Π.Α από όπου πήρε το πτυχίο της στην υποκριτική το 1987 από το ECU. Ύστερα, έφυγε για Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει μία καριέρα στην υποκριτική, δουλεύοντας παράλληλα ως μπαργούμαν, σερβιτόρα κοκτέιλ και υπεύθυνη γκαρνταρόμπας σε νυχτερινά μαγαζιά ώστε να μπορεί να συντηρείται και να πηγαίνει σε οντισιόν. 

Δόξα, όσκαρ και καταξίωση

Ο δρόμος προς τον τίτλο 'America's sweetheart' άνοιξε το 1994 όταν υποδύθηκε την περιπετειώδη και δυναμική Annie στο κλασσικό πλέον 90s έπος Speed με συμπρωταγωνιστή της τον Keanu Reeves.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά έγινε η αγαπημένη των σκηνοθετών σε κομεντί όπως τα While You Were Sleeping (1995) and Forces of Nature (1999) σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε να ξεπεράσει και την Pretty Woman Julia Roberts στο box office.

Μετά από σερί ταινίες που την εδραίωσαν στη συνείδηση του αμερικανικού κοινού ως το σύγχρονο, ικανό, πνευματώδες κορίτσι που επιβίωνε σε κάθε συνθήκη και μπορούσε να αναδείξει ακόμη και τετριμμένα rom-com σενάρια, θέλησε να αποδείξει την ευελιξία της και σε ρόλους που δε θύμιζαν τις επιλογές της μέχρι εκείνη τη στιγμή. 

Έτσι, την είδαμε στo βραβευμένο με όσκαρ Crash (2002), αλλά και στα Infamous (2006), Premonition (2007) και Gravity (2012). Το αγαλματίδιο για την ίδια ήρθε το 2009 για την ερμηνεία της στο The Blind Side, ωστόσο, μέχρι και σήμερα οι fans της θα συνεχίσουν να τη λατρεύουν για τις ταινίες Miss Congeniality (2002 & 2005), Two Weeks Notice (2002) και The Heat (2013), όπου δύσκολα μπορεί να μην την ερωτευθεί κάποιος.

Συνολικά στην καριέρα της από τα 90s έως και αυτήν τη στιγμή, η 57χρονη Bullock έχει πάρει μέρος σε περισσότερες από 50 ταινίες, μεταξύ των οποίων και το viral Bird Box (2018) στο Netflix, όπως επίσης διατηρεί τη δική της εταιρεία παραγωγής ονόματι Fortis Films, στην οποία υπεύθυνη είναι η μικρή της αδερφή, Gesine Bullock-Prado.

Η προσωπική ζωή και τα περιστατικά των stalkers

Η Bullock ήταν αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Tate Donovan επί τρία χρόνια, ενώ πιο πριν υπήρξε σε σχέση με τους Matthew McConaughey και Ryan Gosling.

Εν τέλει όμως, παντρεύτηκε τον Jesse James to 2005, με τον οποίο παρέμεινε παντρεμένη ως το 2010, αφού στο ενδιάμεσο είχε δημιουργηθεί σκάνδαλο με τις εξωσυζυγικές του σχέσεις. Επιπρόσθετα, έχει υιοθετήσει ένα αγόρι και ένα κορίτσι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ως America's sweetheart έγινε εμμονή σε πολλούς fans της, οι οποίοι βγήκαν εκτός ελέγχου. Το 2002, 2007 και 2014, η Bullock ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρά περιστατικά stalking από άντρες και γυναίκες που είτε την παρακολουθούσαν, είτε έπεφταν πάνω στο αυτοκίνητο του συζύγου της είτε έκαναν διάρρηξη στο σπίτι της στα καλά του καθουμένου.

Όλοι τους προφανώς, εξαιτίας της παραβατικής και εκφοβιστικής συμπεριφοράς τους είχαν μπλεξίματα με το νόμο. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου