Η Γεύση της Απιστίας, ο Διάσημος Κλέφτης Twist και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, στα θερινά σινεμά.

Η εβδομαδιαία κινηματογραφική συγκομιδή αποτελείται από 6 νέες ταινίες και 2 επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων. Ποικιλία για κάθε προτίμηση σε είδος υπάρχει, οπότε το μόνο που μένει είναι να δώσουμε ραντεβού στα θερινά σινεμά για τις ταινίες της εβδομάδας. 

Η γεύση της απιστίας (Smagen af Sult)

Φέτος ο κινηματογράφος της Δανίας έχει την τιμητική του. O Christoffer Boe αφηγείται την ιστορία ενός ζεύγους (Katrine Greis-Rosenthal, Nikolaj Coster-Waldau) που έχει δικό του εστιατόριο και κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει αστέρι Μισελέν. Ποιο θα είναι το τίμημα της επιτυχίας για τη σχέση του;

Ο διάσημος κλέφτης Twist (Twist)

Ο Όλιβερ Τουίστ εκσυγχρονίζεται στη μεγάλη οθόνη και γίνεται μέλος μίας νεανικής συμμορίας του δρόμου. Αρκετοί από τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος αλλάζουν φύλο, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε το γιο του Jude Law και της Sadie Frost, Raff Law, τον Michael Caine και τη Lena Headey.

To καλοκαίρι του '85 (Été 85)

Το νέο δημιούργημα του François Ozon αφηγείται την ιστορία ενός 16χρονου που σώζεται την τελευταία στιγμή από ένα μεγαλύτερο από εκείνον αγόρι προτού βυθιστεί το σκάφος στο οποίο επέβαινε. Οι δυο τους γρήγορα γίνονται φίλοι και στη συνέχεια κάτι παραπάνω, που όμως για διάφορους λόγους εκτροχιάζεται.

Αδέλφια σε σύγκρουση (Rams)

Οι περίφημοι και πολυβραβευμένοι 'Δεσμοί Αίματος' του Grímur Hákonarson από το 2015; Εδώ έχουμε το αγγλόφωνο remake της με τους Sam Neill και Michael Caton να υποδύονται δύο αδέρφια που μένουν σε διπλανά κτήματα, αλλά έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους 40 χρόνια.

Οι Κουνιάδοι (Cuñados)

Ο Toño López σκηνοθετεί μία ισπανική κωμωδία που μάλλον χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Δύο απελπισμένοι κουνιάδοι, μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία, αποφασίζουν να κάνουν μία απαγωγή που θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει να πάρουν εκδίκηση και κυρίως ότι θα τους ξελασπώσει. 

Οδός Μελρόουζ Αριθμός 86 (86 Melrose Avenue)

Σε αυτήν την περιπέτεια-θρίλερ, ένας πρώην πεζοναύτης με χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες, παίρνει όμηρους τους παρευρισκόμενους σε μία γκαλερί, θέλοντας να τους φέρει αντιμέτωπους με τα σφάλματά τους. 

Νύχτα πρεμιέρας (Opening Night) 1977

Ο Τζον Κασαβέτης αποτυπώνει στην οθόνη την αναπόφευκτη ταύτιση του ηθοποιού με τους ρόλους του και την αδυναμία του να ξεχωρίσει την πραγματικότητα.

Τα 400 χτυπήματα (Les Quatre Cents Coups) 1959

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του François Truffaut σηματοδοτεί και το αντίστοιχο υποκριτικό του 15χρονου τότε Jean-Pierre Léaud στη μεγάλη οθόνη, αλλά και το ξεκίνημα της nouvelle vague. Ο Antoine, απογοητευμένος από τους αδιάφορους γονείς του και το αυταρχικό σχολείο του, το σκάει και αρχίζει να περιπλανιέται στο Παρίσι.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.