Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Τι περιμένουμε από τη δεύτερη σεζόν

Η νοτιοκορεάτικη σειρά προκάλεσε σοκ στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming. Όλοι θέλουν κι άλλο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Σεπτεμβρίου 2021

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού προσγειώθηκε στο Netflix πριν λίγες ημέρες και προκάλεσε αίσθηση - τόσο για την ανταπόκριση του κοινού (παραμένει για αρκετά 24ωρα στο top-10 της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming) και κριτικών όσο και για την σοκαριστικά ενδιαφέρουσα ιστορία που παρουσιάζει. Το φινάλε του πρώτου κύκλου στρώνει το δρόμο για μία δεύτερη, ελπίζουμε εξίσου έντονη, σεζόν και είναι μάλλον δεδομένο πως το Netflix θα πράξει τα δέοντα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν λοιπόν;

* Προφανώς και ακολουθούν spoilers στις παρακάτω γραμμές.

Η πλοκή

Είναι δύσκολο να πούμε κάτι με ασφάλεια αν και η σειρά έδειξε προς τα πού θα κινηθεί, μετά την απόφαση του πρωταγωνιστή Gi-hun να μην ταξιδέψει στην Αμερική για να δει την κόρη του αλλά να αποφύγει να μπει στο αεροπλάνο, απειλώντας μάλιστα τον άνθρωπο της 'οργάνωσης' που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. 

Έχει τους πόρους, είναι ικανός αλλά πρέπει να βρει και συμμάχους για να τα βάλει με μία διεθνή (;) οργάνωση. Ένας τύπος σαν τον Liam Neeson να χρειαζόταν στο πλευρό του εδώ που τα λέμε. Γενικά, η σειρά ίσως κινηθεί προς μία ιστορία εκδίκησης. Αλλά αυτό θα είναι κάτι που θα γνωρίζουμε όταν επισημοποιηθεί η συμφωνία του Netflix με τον δημιουργό Hwang Dong-hyuk.

Η πρεμιέρα

Παρότι πολλές από τις παραγωγές του Netflix -και υπό φυσιολογικές συνθήκες- ακολουθούν έναν ετήσιο κύκλο, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο με Το Παιχνίδι του Καλαμαριού.

Το Παιχνίδι του Καλαμαριού: Τι περιμένουμε από τη δεύτερη σεζόν

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Hwang Dong-hyuk έχει μεν στο μυαλό του κάποιες ιδέες για το πού θέλει να πάει τη σειρά αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την προϊστορία της παραγωγής: Το σενάριο είχε γραφτεί το 2009 για να υπηρετήσει μία ταινία και τελικά ολοκληρώθηκε 10 χρόνια αργότερα και σε φορμάτ σειράς. 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕΙΡΑ NETFLIX ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΖΟΝ 1

Δεν πρόκειται να υπάρξει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και δεδομένης της αποδοχής του project, ο Δεκέμβριος του 2022 ίσως είναι ένα πολύ λογικό χρονικό πλαίσιο για τη δεύτερη σεζόν. 

Το cast 

Ο μόνος σίγουρος είναι ο Lee Jung-jae που υποδύεται τον Seong Gi-hun, τoν μοναδικό δηλαδή που έμεινε ζωντανός μετά τα παιχνίδια. Ίσως ξαναδούμε και τον Gong Yoo, τον τύπο που κάνει recruiting τους παίκτες στο Μετρό και, πιθανότατα, τον Lee Byung-hun (o Front Man της όλης φάσης).

Περισσότερα, ελπίζουμε, προσεχώς.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος