Οι πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών

Η λίστα περιλαμβάνει ταινίες που προκάλεσαν την περισσότερη ταχυπαλμία στο κοινό.

Πριν από ένα χρόνο, η επιστήμη απεφάνθη για τις πιο τρομακτικές ταινίες με γνώμονα τους καρδιακούς παλμούς που δημιούργησαν στους θεατές που τις παρακολούθησαν. Το The Science of Scare Project διεξήγαγε και φέτος την ίδια έρευνα, αυτή τη φορά με περισσότερους συμμετέχοντες -250 για την ακρίβεια- με αποτέλεσμα να προσθέσει προτεινόμενους τίτλους στο reddit και να χρειαστεί να ενημερώσει τη λίστα του. Πέρυσι, "νικητής" με 131 παλμούς το λεπτό αναδείχτηκε το Sinister, ενώ τουλάχιστον για φέτος η κορυφή χρειάστηκε να αλλάξει 'χέρια' και να περάσει στο Host, μία ταινία που έκανε πρεμιέρα το 2020 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. 

Για τις ανάγκες της εν λόγω μελέτης, το κοινό που συμμετείχε κλήθηκε να δει 40 ταινίες τρόμου και ανέπτυξε μέγιστο καρδιακό ρυθμό 130 παλμών ανά λεπτό, ωστόσο, ο μέσος όρος της πιο τρομακτικής ταινίας ανήλθε στα 88 bpm, με το Sinister να τερματίζει δεύτερο με 86. Το Host -o απόλυτος νικητής- κυκλοφόρησε το 2020 και αφηγείται την ιστορία μίας ομάδας νέων ανθρώπων που για να μη χάσει επαφή ο ένας με τον άλλον κατά τη διάρκεια της καραντίνας κάνουν βιντεοκλήσεις μέσω Zoom. Όλα θα ήταν μια χαρά μεταξύ τους αν δεν είχαν τη φαεινή ιδέα να προσλάβουν ένα μέντιουμ για να πραγματοποιήσει μία τελετή. Χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα περιοριστούμε να πούμε πως ό,τι ξεκινά ως αστείο, καταλήγει θανατηφόρο.

>Διάβασε ακόμη: Οι ταινίες τρόμου μέχρι το τέλος του 2021

Αν σου ακούγεται απλοϊκό όσον αφορά στην υπόθεσή του, αρκεί να σου πούμε ότι στο Rotten Tomatoes έχει συγκεντρώσει το απίθανο 100%, ενώ παράλληλα ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη ταινία τρόμου της τελευταίας δεκαετίας. Ρίχνοντας πάντως μία ματιά στη λίστα με τις 10 τρομακτικότερες ταινίες και τα trailers τους που ακολουθεί, θα διαπιστώσεις ότι δεν αποτελείται μόνο από νέες παραγωγές, αφού κάποιες προφανώς και έχουν μείνει στην ιστορία για τη φρίκη που προκαλούν στους θεατές. 

Οι πιο τρομακτικές ταινίες για το 2021

Host

Sinister

Insidious

The Conjouring

Hereditary

Terrified

It Follows

A Quiet Place Part II

Paranormal Activity

The Conjouring 2


Βέβαια, υπάρχουν και οι εξής, που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στη λίστα:\

Ψυχώ

Get Out 

Us 


Suspiria 

Hereditary 

Ο Εξορκιστής

The Others 

The Blair Witch Project 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.