8 ντοκιμαντέρ για το 2022

Μία ματιά στις πολυαναμενόμενες παραγωγές για τους λάτρεις του είδους.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 12 Ιανουαρίου 2022

Αν είσαι fan των ντοκιμαντέρ, το 2021 έκανε το θαύμα του, θέτοντας τον πήχη πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι η νέα χρονιά πάει πίσω. Η λίστα του 2022 φαίνεται εξίσου πολλά υποσχόμενη, για κάθε είδος που μπορεί να σε ενδιαφέρει. Μάλιστα, ανάμεσα στις αξιόλογες παραγωγές που αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος εκτός απροόπτου, θα δούμε και κάποιες που εστιάζουν σε καριέρες αθλητών-θρύλων. Παρακάτω, βρίσκεις 8 ντοκιμαντέρ που σίγουρα στο εξής θα δεις να διαφημίζονται παντού.

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman (19/01)

Τι θα ήταν αυτή η λίστα ελλείψει μίας παράξενης ιστορίας αληθινού εγκλήματος δια χειρός Netflix; Μία από τις παραγωγές που η πλατφόρμα streaming θεωρεί ατού της είναι το The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman, κατα το οποίο ο εν λόγω απατεώνας παριστάνει ένα βρετανό κατάσκοπο, κλέβοντας χρήματα από ανυποψίαστους ανθρώπους.

Neymar: The Perfect Chaos (25/01)

Εδώ έχουμε ένα ντοκιμαντέρ για το Neymar με συνεντεύξεις με τους Lionel Messi, Kylian Mbappé και David Beckham; Αν.ο στόχος της νέας χρονιάς είναι να έχουμε τους αγαπημένους μας κοντά μας, από ό,τι φαινεται ο Beckham τα κατάφερε;;;;;;;;;;;;;

>Διάβασε ακόμη: Οι πιο πολυαναμενόμενες σειρές του 2022

We Need to Talk About Cosby (30/01)

Μέσα από τέσσερα επεισόδια, ο σκηνοθέτης W. Kamau Bell αναλύει τη ζωή του Bill Cosby. Παίρνει συνεντεύξεις από τους κωμικούς που επηρέασε - και από τις γυναίκες που κατέθεσαν αγωγές εναντίον του τη δεκαετία του 2010, επικαλούμενες σεξουαλική επίθεση, δυσφήμιση και κακοποιητικές συμπεριφορές.

Benjamin Franklin (04/04)

Υπάρχει πιο παραγωγικός σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ από τον Ken Burns; Τον Απρίλιο, όλη του η προσοχή (και η δική μας επίσης) είναι στραμμένη στον πρωτοπόρο επιστήμονα Βενιαμίν Φρανγκλίνο. 

Lucy and Desi 

Για όσους από εσάς θεωρήσατε ότι το Being the Ricardos δεν ήταν μια πιστή απεικόνιση της σχέσης μεταξύ των Lucille Ball και Desi Arnaz, τότε το Lucy and Desi ίσως είναι για εσάς. Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η Amy Poehler πιθανότατα θα προσπαθήσει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

The Princess 

Το ξέρω ότι έχεις μπουχτίσει από τη βασιλική βρετανική οικογένεια και δη από την αείμνηστη πριγκίπισσα Diana. Η ζωή της ωστόσο, "πουλάει" και όσο συμβαίνει αυτό, ταινίες όπως το The Princess του Ed Perkins ή το Spencer ολοένα και θα πολλαπλασιάζονται.

>Διάβασε ακόμη: Ένα Όσκαρ στο Don't Look Up. Χθες αν γίνεται.

Jeen-yuhs 

Έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες φορές έχει αλλάξει όνομα. Ο μέχρι στιγμής Ye ή αλλιώς Kanye West σκαρφίστηκε την ταινία με τίτλο Jeen-yuhs, η οποία προορίζεται για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Sundance προτού γίνει διαθέσιμη στο Netflix αργότερα φέτος.

The Captain 

Το ESPN συνεχίζει να δίνει βήμα στους κορυφαίους παίκτες στο μπάσκετ. Μεταξύ αυτών οι Michael Jordan στο The Last Dance και Tom Brady στο Man in the Arena. Το 2022, ο θρύλος των New York Yankees Derek Jeter θα έχει την ίδια αντιμετώπιση στο The Captain.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.