Οι πρωτότυπες ταινίες του Netflix για το 2022

Μερικές από τις παραγωγές που θα μας απασχολήσουν μέσα στη χρονιά.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 18 Ιανουαρίου 2022

Βιαζόμαστε; Βεβαίως, αλλά μεταξύ μας, κορονοϊού παρόντος δεν έχουν μείνει πολλά για να ανυπομονούμε και που να ξέρουμε ότι θα συμβούν όντως χωρίς κάποια απρόσμενη αλλαγή. Οπότε ναι, είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για τις πολυαναμενόμενες πρωτότυπες ταινίες του Netflix, ωστόσο ήδη έχει γίνει γνωστή η κυκλοφορία μερικών από αυτές και στις παραθέτουμε παρακάτω. 

Munich - The Edge of War (21/01)

 

Ο Γερμανός σκηνοθέτης Christian Schwochow σκηνοθετεί τον Jeremy Irons, στο ρόλο του Άγγλου πρωθυπουργού Neville Chamberlain, ο οποίος επιχείρησε ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Χίτλερ πριν από το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

All of Us Are Dead (28/01)

Όταν ο πλανήτης περνά στιγμές που θυμίζουν Αποκάλυψη, γιατί να μη βάλουμε στο παιχνίδι και μερικά ζόμπι; Αυτό ακριβώς κάνει η κορεατική σειρά ταινιών τρόμου που βασίζεται σε ένα δημοφιλές webtoon, καθώς μια επιδημία μέσα σε ένα λύκειο εξαπλώνεται γρήγορα και θέτει σε κίνδυνο τους εναπομείναντες μαθητές που προσπαθούν να ξεφύγουν.

Home Team (28/01)

Ο Kevin James -που κάποιοι από εμάς λατρέψαμε στο Hitch- υποδύεται τον Sean Payton, τον πραγματικό προπονητή των New Orleans Saints. Η ταινία πραγματεύεται την επιστροφή του στην πατρίδα του μετά το σκάνδαλο "Bountygate" του 2012, όταν ανέλαβε να προπονεί την παιδική ομάδα ποδοσφαίρου του γιου του.

Bigbug (11/02)

Ο σκηνοθέτης του Amélie, Jean-Pierre Jeunet, καταπιάνεται με το δυστοπικό είδος επιστημονικής φαντασίας μέσω του Bigbug, μίας ταινίας που διαδραματίζεται το 2050 κατά τη διάρκεια μίας εξέγερσης ρομπότ. Ακολουθώντας μία ομάδα κατοίκων των προαστίων που κλειδώνονται μέσα στα σπίτια τους, αυτή η σκοτεινή κωμωδία ενδέχεται να αγγίξει μερικές ευαίσθητες χορδές των τηλεθεατών στο πλαίσιο της πανδημίας και ενός μέλλοντος που προβλέπεται αβέβαιο, περισσότερο από ποτέ. 

Texas Chainsaw Massacre (18/02)

Νέα ταινία. Αγνοώντας το prequel Leatherface του 2017 ή οποιαδήποτε από τις συνέχειες του Texas Chainsaw Massacre που προηγήθηκαν, αυτή η νέα ταινία που γράφτηκε από τους σεναριογράφους των Don't Breath και Evil Dead, Fede Álvarez και Rodo Sayagues είναι μια ολοκαίνουργια συνέχεια που διαδραματίζεται στο σήμερα. Μια νέα ομάδα άτυχων ψυχών, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή γυναίκα σε επαγγελματικό ταξίδι που σέρνει μαζί της την έφηβη αδελφή της (ο λόγος για την Elise Fisher που ξεχώρισε στο Eighth Grade), διαταράσσει τον Leatherface, καθώς σκοπεύει να τρομοκρατήσει τη μικρή πόλη του Τέξας και τον μοναδικό επιζώντα της σφαγής του 1973.

Bubble (28/04)

To νέο anime του Tetsurō Araki (Attack on Titan, Death Note) φαντάζεται μία εκδοχή του Τόκιο όπου οι νόμοι της βαρύτητας έχουν παραβιαστεί και ομάδες νέων έχουν καταλάβει την πόλη μετατρέποντάς την σε ολόδική τους παιδική χαρά.

>Διάβασε ακόμη: 12 ταινίες δράσης για το 2022

Knives Out 2

Η whodunit ταινία, Knives Out άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους κινηματογραφόφιλους το 2019 και μάλιστα αποτέλεσε την πρώτη κινηματογραφική συνάντηση των Daniel Craig και Ana de Armas, οι οποίοι βρέθηκαν ξανά μαζί και στο No Time To Die. Το sequel επιστρέφει με τον Craig στο ρόλο του ντετέκτιβ Benoit Blanc για να επιλύσει μια νέα υπόθεση. 

"Δεν πρόκειται πραγματικά για σίκουελ του Knives Out. Πρέπει να βρω έναν τίτλο γι' αυτό, ώστε να σταματήσω να το αποκαλώ "The Knives Out Sequel", επειδή είναι απλώς ο Daniel Craig ως ο ίδιος ντετέκτιβ με ένα εντελώς νέο cast", δήλωσε ο σεναριογράφος Rian Johnson στο Digital Spy τον Σεπτέμβριο του 2020. Όπου νέο cast υπολογίζεις τους Dave Bautista, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr, Kate Hudson και Madelyn Cline. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Slumberland 

Η σειρά κόμικς Little Nemo in Slumberland έχει ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1989 και αυτό το live-action remake αναμένεται να επαναφέρει τον εν λόγω πρότζεκτ στο προσκήνιο. Η υπόθεση εστιάζει σε ένα νεαρό κορίτσι που βρίσκει ένα μυστικό χάρτη για να διασχίσει το ονειρικό βασίλειο της Slumberland. Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ταινία μέχρι στιγμής, αλλά το cast αποτελείται από πασίγνωστα ονόματα όπως οι Jason Momoa, Weruche Opia, Kyle Chandler και Chris O'Dowd.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης