Ξέρουμε ποια είναι η αγαπημένη ταινία του Quentin Tarantino

Οι φίλοι του Pulp Fiction και των Kill Bill καλύτερα να κλείσουν τα μάτια.

Όσο εμείς τσακωνόμαστε για το ποια είναι η αγαπημένη μας ταινία του Quentin Tarantino, ο ίδιος ήταν σα να τις αποστρεφόταν εδώ και χρόνια. Άλλωστε κάθε φορά που κυκλοφορεί κάποια, ο Quentin Tarantino την χαρακτηρίζει ως "τη χειρότερη στην ιστορία του Χόλιγουντ". Κατακεραυνώνοντας τη Marvel και τη σημερινή εποχή των ταινιών, ο σπουδαίος σκηνοθέτης δήλωσε κατά την προώθηση του "Cinema Speculation" ότι οι σύγχρονες ταινίες μαζί με εκείνες από τη δεκαετία του '50 και τη δεκαετία του '80 συνιστούν τη χειρότερη εποχή ταινιών.

> Διάβασε ακόμη: Σε άλλα νέα, ο Quentin Tarantino ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά

"Παρόλο που η δεκαετία του '80 ήταν η εποχή που είδα ίσως περισσότερες ταινίες στη ζωή μου από ποτέ -τουλάχιστον στον κινηματογράφο-, αισθάνομαι ότι το σινεμά της δεκαετίας του '80 είναι, μαζί με τη δεκαετία του '50, η χειρότερη εποχή στην ιστορία του Χόλιγουντ", εξήγησε στο The Video Archives Podcast. "Ταιριάζει μόνο με το τώρα, ταιριάζει μόνο με την τρέχουσα εποχή".

Από τις λίγες φορές που μίλησε με καλά λόγια για δικιά του ταινία

Ο σκηνοθέτης στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του βιβλίου, Cinema Speculation, βρισκόταν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Howard Stern στο SiriusXM όταν του ζητήθηκε να επιλέξει τη δική του καλύτερη ταινία. And the winner is.... το Once Upon a Time... in Hollywood με τους Leonardo DiCaprio και Brad Pitt να υποδύονται έναν ηθοποιό γουέστερν και τον κασκαντέρ του αντίστοιχα.

Όταν η ταινία του 2019 έκανε το ντεμπούτο της, το Esquire US την αποκάλεσε "ένα σαιξπηρικό αριστούργημα". Τι έχει να πει ο σκηνοθέτης για αυτούς; "Για χρόνια ο κόσμος με ρωτούσε τέτοια πράγματα και εγώ έλεγα κάτι σαν: Ω, είναι όλοι τους παιδιά μου. Πραγματικά πιστεύω ότι το Once Upon a Time... in Hollywood είναι η καλύτερη ταινία μου".

Τον Ιούνιο του 2021, ο σκηνοθέτης του Pulp Fiction είχε δηλώσει ότι το Once Upon a Time... in Hollywood θα μπορούσε να είναι και η τελευταία του ταινία. "Οι περισσότεροι σκηνοθέτες έχουν φρικτές τελευταίες ταινίες. Συνήθως οι χειρότερες ταινίες τους είναι οι τελευταίες τους ταινίες", δήλωσε στο Pure Cinema Podcast. "Αυτό ισχύει για τους περισσότερους από τους σκηνοθέτες της Χρυσής Εποχής που κατέληξαν να κάνουν τις τελευταίες τους ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του '60 και του '70. Στη συνέχεια, αυτό κατέληξε να ισχύει για τους περισσότερους από τους σκηνοθέτες του Νέου Χόλιγουντ που έκαναν τις τελευταίες τους ταινίες στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90... Ίσως δεν θα έπρεπε να κάνω άλλη ταινία γιατί θα μπορούσα να είμαι πραγματικά ευτυχισμένος με το να πετάξω το μικρόφωνο στο "Once Upon A Time... In Hollywood"".

Ο Tarantino πάντως υποσχέθηκε στους θαυμαστές του ότι η τελευταία του ταινία θα είναι η δέκατη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ακόμα μία στην αίθουσα να παραδώσει. Την ίδια στιγμή ετοιμάζει και την πρώτη του τηλεοπτική σειρά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος