Όταν ο Vin Diesel τα έδινε όλα στη 'Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν'

Με αφορμή τη σημερινή κυκλοφορία του Fast X, θυμόμαστε την πρώτη μας γνωριμία με τον σκληροτράχηλο ηθοποιό.

Μπορεί ο Vin Diesel να έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας ως ο Dominic Toretto του Fast & Furious, αλλά 25 χρόνια πριν, όταν ήταν ακόμα 30, είχε βρεθεί υπό τις οδηγίες του Steven Spielberg για την εμβληματική "Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν". Ναι, στο αντιπολεμικό έπος με τον Tom Hanks συναντάμε και τον Vin Diesel, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ ως στρατιώτης Adrian Caparzo.

Από τότε έχουν περάσει 25 χρόνια και ο Diesel έφτιαξε ιδιαίτερα το προφίλ του, ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς εκεί έξω. Σήμερα, λίγο προτού δούμε τη 10η ταινία Fast & Furious στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τα σχεδόν 4μισι λεπτά συμμετοχής του στην αντιπολεμική ταινία του Spielberg. 

Vin Diesel, ξέρω τι έκανες το 1998

Κατ' αρχάς, ο Vinny ήταν απλώς ένας από τα αγόρια του πολέμου. Ήταν εκεί για να φωνάξει μερικές οδηγίες και να πάρει ένα μαχαίρι από τη Χιτλερική Νεολαία, ενώ αργότερα τον βλέπουμε να καπνίζει ένα τσιγάρο κάπου στην κατεχόμενη Ευρώπη. Ήταν ένας καλός, σταθερός, αξιόπιστος χαρακτήρας. Αντί να οδηγεί τους υπόλοιπους άνδρες σε όλο και πιο απίθανες περιπέτειες με βάση τα αυτοκίνητα, όπως θα έκανε αργότερα, εδώ είναι απλά ένας... κομπάρσος. Εξαιρετικά συμπαθής βέβαια. 

Διαβάστε Επίσης

Μια γαλλική οικογένεια που στέκεται στο πάλαι ποτέ σπίτι της θέλει την ασφάλεια της κόρης της και κάπου εκεί περιπλέκεται και ο στρατιώτης Adrian Caparzo, ώστε να σώσει την μικρή από τους Ναζί. Αλλά ας μην κάνουμε spoiler 25 ετών τώρα. Ο Vin Diesel έχει μια εξαιρετικά δυνατή σκηνή στην ταινία στην οποία η ψυχολογία του περνά από διάφορες μεταπτώσεις. Μπορεί σήμερα να μας φαίνεται αιώνας από τότε, αλλά ο Diesel έχει βάλει και αυτός την υπογραφή του και σε αυτό το αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.