Οι μεταμορφώσεις του Tom Hardy

Μπαίνει στο πετσί των ρόλων του. Κυριολεκτικά.

Esquire Team
Γράφει: Γιάννης Σπανός 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ας ξεκινήσουμε να μιλάμε για την τεράστια ικανότητα του Tom Hardy να μεταμφιέζεται σε κάτι τελείως διαφορετικό, ανάλογα με τις ανάγκες των ρόλων του κάθε φορά, λιγάκι ανορθόδοξα. Ας αφιερώσουμε δυο-τρεις γραμμές στον πρώτο διδάξαντα, τουλάχιστον από τις γενιές ηθοποιών που θυμόμαστε, τον γίγαντα που ακούει στο όνομα Robert De Niro.

Έναν ηθοποιό που έμπαινε τόσο βαθιά στο πετσί των ρόλων, ώστε οι fan του να αναρωτιούνται για το αν στέκει -ή όχι- καλά στην ψυχική του υγεία. Κάτι δηλαδή που φαίνεται να ισχύει και για τον Tom Hardy, αφού αυτό που κάποιοι θα ονόμαζαν "επαγγελματισμό", ο απλός λαός το λέει "γυαλίζει το μάτι του".

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Tom Hardy δεν θα είναι ο επόμενος James Bond

Ο άνθρωπος δε φαίνεται να μπορεί να βρει ησυχία αν πρώτα δεν γίνει ένα με το ρόλο. Αν δεν ταυτιστεί. Σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρει να επιστρέψει. Κάτι που το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές. Εμείς απλά επιλέξαμε εκείνες που θεωρούμε κορυφαίες -ή έστω πιο ακραίες- μεταμορφώσεις του.

The Warrior (2011)

Ένας παλαιστής με στρατιωτικό παρελθόν που δεν του αρέσει να μιλάει. Τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει σε συνδυασμό με ανεπούλωτες πληγές τον κάνουν αγρίμι στο κλουβί. Ένα θηρίο που βρίσκει παρηγόρια μόνο όταν παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα σε κάθε μπουνιά. Με τον Tom Hardy να φαίνεται σε εξαγριωμένη κατάσταση: τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

The Dark Knight Rises (2012)

Κάποιος θα μπορούσε να πει πώς το να φοράς μάσκα για έναν ρόλο, σου δίνει αμέσως πλεονέκτημα στο πόσο πειστικός θα φανείς. Ναι, αλλά βάλτε στην εξίσωση και την φωνή από την Κόλαση που έβγαλε ο ταχυδαχτυλουργός Hardy για τον ρόλο του Bane. Και στη συνέχεια σκεφτείτε τη γυμναστική που έριξε για να αποκτήσει εκείνο το καιρό ένα κτηνώδες σώμα που ξεφεύγει από την ανθρώπινη λογική.

Bronson (2008)

Ο Tom Hardy ήταν κάποτε ένας πιτσιρικάς που ασχολιόταν με το modeling. Αργότερα κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση ως ένας ψηλόλιγνος νεαρός με μπόλικο ταλέντο στο Star Trek: Nemesis (2002). Μέχρι που κάποια στιγμή ήρθε αυτός ο ρόλος στην ταινία του Δανού Nicholas Windig Refn. Όπου έπρεπε να αναπαραστήσει τον πιο σκληρό Βρετανό κατάδικο όλων των εποχών -και ειδικό στη γυμναστική σε περιορισμένο (μάλλον πολύ περιορισμένο) χώρο.

Κάτι που έκανε άψογα. Έχτισε το κορμί του λες και είναι φυλακόβιος που περνάει το χρόνο του σε σιδεράδικα για να γαληνέψει η ψυχούλα του. Άφησε ένα περίεργο -και λίγο άρρωστο- μουστάκι. Ξύρισε το κεφάλι του. Απέκτησε μια περίεργη λούμπεν βρετανική προφορά. Και μάλλον ακροβάτησε ανάμεσα στην υποκριτική και την τρέλα για να φέρει εις πέρας αυτόν τον ρόλο.

Μάλιστα θα υπάρχει πάντα αυτή η σκηνή όπου ετοιμάζεται να πλακωθεί με σκυλιά αγώνων για να μας θυμίζει το επίτευγμά του. Ή και την αγνή ανόθευτη τρέλα του.

> Διάβασε ακόμη: Ο Tom Hardy διαβάζει παιδικά παραμύθια

Capone (2020)

Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Alphonse Gabriel Capone (ευρύτερα γνωστός ως Al Capone) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν.

Όλη η παραγωγή ανυπομονούσε για τη συμμετοχή του Tom Hardy στην ταινία. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα, ο δημοφιλής ηθοποιός το κατόρθωσε. "Ο Tom Hardy είναι ο νούμερο ένα αγαπημένος μου ηθοποιός που ζει και εργάζεται αυτή τη στιγμή, τελεία και παύλα", δήλωνε με θαυμασμό ο σκηνοθέτης Josh Trank. Ο ίδιος ο Hardy σχολίασε το ρόλο του: "Στην ταινία υπάρχει ένα σιωπηλό τέλος σε μια ζωή ευμάρειας. Η ιστορία είναι περίπλοκη, έχει μια δόση χιούμορ αλλά και συναισθηματικό βάθος. Ο Capone ήταν αρχικά φυλακισμένος στη φυλακή, έπειτα στο ίδιο του το μυαλό".

Ίσως αν δεν υπήρχε ο αξεπέραστος στις μεταμφιέσεις Christian Bale, ο οποίος έχει εμφανιστεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο στην κάμερα, να λέγαμε ότι είναι ο καλύτερος ηθοποιός στη γενιά του σε αυτόν τον τομέα. Μιας και τον τίτλο του πιο αγαπημένου τον έχει κερδίσει εδώ και αρκετό καιρό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης