Μία συναρπαστική ματιά στην άλλη Μύκονο

Το πολυβραβευμένο φιλμ του Νίκου Μαστοράκη "Mykonos, the Soul of an Island" δείχνει τη Μύκονο όπως δεν την είδαμε ποτέ.

Γράφει: Esquire Editors 13 Ιουλίου 2018

Το Mykonos, the Soul of an Island είναι η νέα σκηνοθετική δουλειά του Νίκου Μαστοράκη στο νησί των Ανέμων. Ένα συναρπαστικό φιλμ με χιούμορ, σασπένς, περιέργεια, ομορφιά και πολυτέλεια, υπερβολές και ανισότητες, την ίδια την ανθρώπινη φύση και μια ατέρμονη παρέλαση ωραίων θηλυκών και αρσενικών. 

Το Mykonos, the Soul of an Island, το πολυβραβευμένο φιλμ του Νίκου Μαστοράκη θα το βρεις σε DVD -και μάλιστα σε 1η πανελλαδική κυκλοφορία- μαζί με το Esquire Ιουλίου στα περίπτερα.

Μία συναρπαστική ματιά στην άλλη Μύκονο

Έχοντας γυρίσει 4 ταινίες που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με το νησί, ο Νίκος Μαστοράκης ένιωσε την ανάγκη να αναζητήσει την αλήθεια πίσω από τα συνεχή δημοσιεύματα για τη Μύκονο. "Δεν πρόκειται όμως για αγιογραφία προσώπων και τόπων. Επιχειρώ να κοιτάξω τη Μύκονο στα μάτια, σαν μια μικρογραφία της χώρας μας" λέει ο ίδιος για την ταινία του.

Η πραγματική ψυχή της Μυκόνου βρίσκεται στον ήλιο, τη θάλασσα και τον άνεμο και ασφαλώς τόσο στους ίδιους του Μυκονιάτες -με τα καλά και τα κακά τους- όσο και των περίπου 2.000.000 ανθρώπων που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Το φιλμ απέσπασε βραβεία σε σημαντικά φεστιβάλ, όπως το Best Documentary Feature στα Los Angeles Independent Film Awards και το Winner, Award of Merit στον διαγωνισμό Accolade Global Film Competition.

Τα φεστιβάλ στα οποία συμμετείχε το φιλμ και τα βραβεία τα οποία κατέκτησε δεν ήταν ασφαλώς τόσο προβεβλημένα όσο αυτά των Καννών, του Βερολίνου ή της Βενετίας, έχουν ωστόσο τη σημασία τους, γιατί σε τέτοιου είδους διοργανώσεις υποβάλλονται κάθε χρόνο 4.000 καλές ταινίες. "Η αποδοχή είναι τιμητική από μόνη της, πόσο μάλλον το βραβείο. Υποπτεύομαι ότι βραβευτήκαμε τόσες φορές για την αισθητική και την ηθική του φιλμ, τον τρόπο που χειριστήκαμε την αλήθεια χωρίς υποκειμενικές εμμονές και χωρίς καταγγελτικές υπερβολές και την έντιμη εικονογράφηση με στοιχεία, συνεντεύξεις, χιούμορ, σαρκασμό, χωρίς όμως να λείπει η τρυφερότητα και η συγκίνηση" τονίζει ο σκηνοθέτης σχετικά με την επιτυχία που έλαβε διεθνώς το φιλμ.

"Στα 75 λεπτά που διαρκεί το Mykonos, the Soul of an Island ο θεατής κάνει όσα δεν προλαβαίνει ένας τουρίστας σε 75 μέρες. Και όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους, θέλει να ξαναπατήσει το play.  Αυτό το DVD είναι και το εισιτήριο για ένα διαδραστικό παιχνίδι, με τη συνεργασία του Αthens Dee Jay 95.2, όπου ένας τυχερός θα κερδίσει ένα ονειρεμένο βραβείο", αναφέρει ο κος Μαστοράκης.

Ο μεγάλος διαγωνισμός που σε στέλνει Μύκονο

Δες όλες τις πλευρές της Μυκόνου όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Mykonos, the Soul of an Island για να μπορέσεις να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις του διαγωνισμού που θα πραγματοποιήσει το Breakfast στα FM με τον Μιχάλη και να κερδίσεις 5 ημέρες δωρεάν διαμονής σε υπερπολυτελή βίλα στη Μύκονο, για 6 άτομα. Συντονίσου καθημερινά 07.00-10.00 στο Νο1 Βreakfast στα FM και μάθε όλες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού.

ΜΥΚΟΝΟΣ ΒΙΛΑ

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ψυχαγωγία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς το Ant-Man & η Σφήκα θα επηρεάσει το επόμενο Avengers

Η αλήθεια κρύβεται σε δύο μόλις λέξεις: Quantum Realm.

Το Downton Abbey γίνεται ταινία με πρωταγωνιστές το καστ της σειράς

Οι περιπέτειες της αριστοκρατικής οικογένειας Crawley επί της μεγάλης οθόνης.