Πρώτο trailer και όλα όσα γνωρίζουμε για το No Time To Die

H 25η περιπέτεια του 007 βρίσκεται μόλις τέσσερις μήνες μακριά.

Έχουν μείνει μόλις τέσσερις μήνες μέχρι να εμφανιστεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το No Time To Die, η νέα και 25η κατά σειρά ταινία του James Bond, όπου ο Daniel Craig θα δώσει την τελευταία του παράσταση ως 007. Ο ηθοποιός που στα 00s ταύτισε το όνομα του με τον πιο διάσημο μυστικό πράκτορα όλων των εποχών αποφάσισε να πει "αντίο" αφήνοντας παράλληλα ένα κενό που έχει δημιουργήσει τρομερές συζητήσεις και κόντρες ανάμεσα στους εκατομμύρια οπαδούς.

Τι όμως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ο θρυλικός πράκτορας θα κυνηγά επικίνδυνους εγκληματίες σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, για την επόμενη περιπέτειά του;  

Το trailer

Μετά το αινιγματικό teaser 14 δευτερολέπτων, όπου είδαμε τον 007 να οδηγεί -τι άλλο;- μία Aston Martin, να καβαλά μηχανή και να περπατά βλοσυρός φορώντας κοστούμι στους διαδρόμους ενός club γεμάτου από neon φωτισμό, έχουμε επιτέλους το πρώτο επίσημο trailer. Στα κάτι παραπάνω από δύομισι λεπτά του, βλέπουμε τον Bond σε ένα θεαματικό κυνηγητό που καταλήγει σε μία ακόμα πιο θεατρική πτώση από γέφυρα, το τον Rami Malek σαν άλλο Φάντασμα της Όπερας και την Léa Seydoux ως το απόλυτο Bond girl. 

Το σενάριο

Αφού πρώτα ο παραλίγο σκηνοθέτης του No Time To Die, Danny Boyle, πήρε το αρχικό σενάριο των Neal Purvis και Rober Wade και το έδωσε στον μόνιμο συνεργάτη του John Hodge για να το φρεσκάρει, οι παραγωγοί του Bond παρέδωσαν το draft υλικό στην γνωστή από την πολύ επιτυχημένη σειρά Fleabag, Phoebe Waller-Bridge, ύστερα από προτροπή (ή μάλλον απαίτηση) του Daniel Craig για να του δώσει την τελική μορφή του. Δύσκολη δουλειά αλλά κάποιος έπρεπε να την κάνει. 

Το cast

Πρώτο trailer και όλα όσα γνωρίζουμε για το No Time To Die

Πέρα από τον Craig στην πέμπτη του ταινία ως Bond, βρίσκουμε την Naomie Harris ως Eve Moneypenny, τον Ralph Fiennes ως Μ., τον Ben Whishaw ως Q και τον Jeffrey Wright ως τον πράκτορα της CIA, Felix Leiter. Στα ευχάριστα νέα, η Léa Seydoux επιστρέφει, η Lashan Lynch μας συστήνεται ως μία νέα πράκτορας της M16 ενώ ο οσκαρικός Rami Malek αναλαμβάνει τον ρόλο του μυστηριώδους "κακού" με το ακόμα πιο μυστηριώδες όνομα Safin.

Η σκηνοθεσία

Ο Danny Boyle θα διαδεχόταν τον Sam Mendes, τελικά όμως τα βρόντηξε. Έτσι οι παραγωγοί του Bond, μετά από μία αποτυχημένη κρούση στον Denis Villeneuve που αρνήθηκε λόγω υποχρεώσεων με την υπερπαραγωγή του Dune, παρέδωσαν την καρέκλα του σκηνοθέτη στον Cary Joji Fukunaga, γνωστό για το True Detective και το πολεμικό δράμα Beasts of No Nation.

To setting

Ο Jame Bond κάνει διακοπές. Κι όταν ο 007 χαλαρώνει επιλέγει την Τζαμάικα για να το κάνει. Φυσικά, ως συνήθως, οι υποχρεώσεις θα του χτυπήσουν την πόρτα και γρήγορα θα βρεθεί στα χνάρια ενός επικίνδυνου κακοποιού που είναι οπλισμένος με ακόμα πιο επικίνδυνη τεχνολογία.

Το μεγάλο αντίο

Ναι, ο Daniel Craig δεν θα φορέσει ξανά το κοστούμι του Bond κι αυτό είναι τελικό. Έχουν γίνει άλλωστε ήδη οι αποχαιρετιστήριες δηλώσεις από τον ίδιο ενώ ήδη έχει σπάσει το ρεκόρ του μακροβιότερου 007 της ιστορίας, οπότε τον να τον δούμε ξανά στο ρόλο είναι μάλλον απίθανο. Φυσικά, όπως κάποτε είχε πει ο Sean Connery: "Ποτέ μη λες ποτέ".

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την Ελλάδα, στη Μεγάλη Βρετανία όμως η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 2 Απριλίου 2020.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.