Οι κορυφαίοι ρόλοι του Daniel Craig

54 κεράκια στην τούρτα για τον 007 της καρδιάς μας.

Όταν ο Daniel Craig ξεκινούσε τη σταδιοδρομία του ως James Bond το 2006, κανείς δεν περίμενε ότι ο Βρετανός θα ταυτιζόταν τόσο πολύ με τον μυστικό πράκτορα, σε τέτοιον απίστευτο βαθμό ώστε να θεωρείται, όχι άδικα, ο ίσως καλύτερος 007 (ίσως μετά τον Sean Connery) ενώ, παράλληλα, υπάρχουν και εκείνοι οι fans που τολμούν να διαπράξουν ιεροσυλία αποκαθηλώνοντας τον Σκωτσέζο από τον θρόνο του 007. Είναι όμως, τελικά, ο Craig ένας ακόμη γοητευτικός τύπος που απλά ταίριαξε γάντι στον ρόλο;

Ο Βρετανός ηθοποιός που σήμερα κλείνει 54 χρόνια στην τούρτα της ζωής του έχει καταφέρει, ακόμα και αν πολλοί θεατές το αγνοούν, να δώσει περισσότερες από μία φορές τα διαπιστευτήριά του. Σε περιπέτειες, σε δράματα αλλά ακόμα και σε κωμωδίες. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ρόλοι του Daniel Craig, με ή χωρίς το καλοραμμένο κοστούμι του James Bond.

Road to Perdition (2002)

Ο ρόλος που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Μία συγκλονιστική ερμηνεία ως κακομαθημένος και προβληματικός γιος ενός αρχιμαφιόζου που κατάφερε να επισκιάσει ακόμα και τα ιερά τέρατα που ακούν στα ονόματα των Tom Hanks και Paul Newman.

Layer Cake (2004)

Guy Richie δεύτερης διαλογής; Ναι, μάλλον, παρόλα αυτά τo βρετανικό crime film τα καταφέρνει περίφημα στη διασκεδαστική αποστολή, με μεγάλο μέρος από τα εύσημα ανήκουν στον πρωταγωνιστή του.

> Διάβασε ακόμη: Πώς θα σου φαινόταν ο Tom Holland σαν νεαρότερος James Bond;

Munich (2005)

Άλλη μία τρανή απόδειξη ότι ο Craιg είναι ικανός να δώσει δυνατές ερμηνείες ακόμα και όταν δεν είναι το πρώτο βιολί. Ως εβραϊκής καταγωγής Νοτιοαφρικανός που κατατάχθηκε εθελοντικά στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ ήταν, πολύ απλά, 100% πειστικός.

Defiance (2008)

Μία κάπως παραγνωρισμένη πολεμική περιπέτεια που έχει αρκετά να δώσει σε όσους αρέσκονται στο είδος. Στα bonus η δυνατή ερμηνεία από τον Craig και το γεγονός ότι βλέπουμε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Ανατολικό αντί για το Δυτικό Μέτωπο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, όπως ακριβώς συμβαίνει συνήθως δηλαδή.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερα από το να πετάξει μερικά James Bond χαρτιά στο τραπέζι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στην ταινία του David Fincher που βασίστηκε στο παγκόσμιο best seller, κατάφερε να θυμίζει μυστικό πράκτορα (αν και επί της ουσίας ήταν δημοσιογράφος) με πολύ πιο ανθρώπινα, πολύ πιο χιουμοριστικά, πολύ πιο αντιφατικά στοιχεία. 

Logan Lucky (2017)

Όταν ο πολύ γοητευτικός, πολύ γυμνασμένος και πάντα στην τρίχα Βρετανός αποφάσισε να τσαλακωθεί το έκανε με όλη του την καρδιά και σε πολύ έντονο βαθμό: Ως ένα παράξενο κακοποιό στοιχείο με ακόμη πιο παράξενο κούρεμα και χρώμα στο μαλλί.

> Διάβασε ακόμη: Ο άνθρωπος που 'σκότωσε' τον James Bond

Knives Out (2019)

Αυτό το εξαιρετικό whodunnit φιλμ, με την old school δομή και την αύρα της Agatha Christie, ίσως αποτελεί σημάδι για το μέλλον του Craig: Πιο ώριμος, λιγότερο δραστήριος και γεμάτος βρετανικό φλέγμα. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.