Το Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese θα είναι γουέστερν

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Leonardo DiCaprio και Robert De Niro.

Εδώ και κάποιους μήνες οι φήμες για τη νέα ταινία του Martin Scorsese δίνουν και παίρνουν. Για καλή μας τύχη ο 77χρονος σκηνοθέτης, σε αντίθεση με τον Quentin Tarantino που σιγά σιγά ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το σινεμά, συνεχίζει ακάθεκτος τη διαδρομή του με τον δικό του μοναδικό τρόπο και κόντρα στις διάφορες μόδες που απαιτούν super heroes και κινηματογραφικά σύμπαντα που χρειάζονται 10 ταινίες για να ολοκληρωθούν.

Έτσι, μετά το true crime story του The Irishmanφαίνεται έτοιμος να συνεχίσει την πορεία του σε παρόμοια μονοπάτια: Το Killers of the Flower Moon, όπως θα είναι ο τίτλος της νέας του ταινίας, καταπιάνεται με τους αληθινούς φόνους αληθινών ανθρώπων που έλαβαν χώρα τη δεκαετία του '20 στις ΗΠΑ και το νεοσύστατο τότε FBI κλήθηκε να διερευνήσει.

Για τους βασικούς ρόλους η επιλογή έχει ήδη γίνει και δε θα μπορούσε να είναι πιο εντυπωσιακή: Leonardo DiCaprio στον ρόλο του πράκτορα του FBI που ρίχνεται στο κυνήγι των δολοφόνων και Robert De Nrio στο ρόλο του "κακού" γαιοκτήμονα της περιοχής ο οποίος αποτελεί τον ιθύνοντα νου πίσω από τα εγκλήματα. Όλα αυτά, όμως, μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν απλά φήμες, τις οποίες και είχαμε καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια (σενάριο, cast ηθοποιών, πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας) εδώ. Τώρα, ήρθε ένα αποκλειστικό δημοσίευμα του Deadline για να επιβεβαιώσει, όπως όλα δείχνουν, αυτά που περιμέναμε με αγωνία. 


"Πιστεύουμε ότι πρόκειται για γουέστερν, αφού τα εγκλήματα έλαβαν χώρα το 1921-1922 στην Οκλαχόμα. Υπάρχουν ακόμα καουμπόυδες, απλά αντί για άλογα καβαλούν αυτοκίνητα"


O Martin Scorsese φαίνεται ότι βρήκε επιτέλους τη χρηματοδότηση για να κάνει πραγματικότητα το μεγαλεπήβολο σχέδιό του, απλά χρειάστηκε να μπει και η Apple στο παιχνίδι. Έτσι, η Paramount λογικά θα αναλάβει απλά τη διανομή της ταινίας ενώ ο βασικός χορηγός θα είναι ο τεχνολογικός κολοσσός από το Κουπερτίνο της Καλιφρόνιας. Αν, όμως, αυτά είναι νέα που αφορούν περισσότερο το business plan της ταινίας και τη θαυμαστή βιομηχανία θεάματος του Χόλιγουντ, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που ιντριγκάρουν πραγματικά τους φανατικούς οπαδούς του Marty.

Το Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese θα είναι γουέστερν

Ο σπουδαίος Αμερικανός δημιουργός είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό στο γαλλικό περιοδικό Premiere ότι η νέα του ταινία θα κινηθεί σε ρυθμούς γουέστερν. Τι όμως ακριβώς ήθελε να πει ο σκηνοθέτης;

"Πιστεύουμε ότι πρόκειται για γουέστερν, αφού τα εγκλήματα έλαβαν χώρα το 1921-1922 στην Οκλαχόμα. Υπάρχουν ακόμα καουμπόυδες, απλά αντί για άλογα καβαλούν αυτοκίνητα. Η ταινία έχει να κάνει κυρίως με τους Osage, μία φυλή Ινδιάνων που τους είχε δοθεί μία κακοτράχαλη και άγονη περιοχή, την οποία λάτρευαν καθώς πίστευαν ότι ποτέ δε θα ασχοληθούν με αυτήν οι Λευκοί" εξηγεί ο Scorsese, για να συνεχίσει: "Στη συνέχεια, όμως, στην περιοχή βρέθηκε πετρέλαιο και, για περίπου δέκα χρόνια, οι Osage έγινε οι πλουσιότεροι (σ.σ: κατά κεφαλή εισόδημα) άνρθωποι στον κόσμο. Τελικά, όπως συνέβη και με τις περιοχές που είχαν ορυχεία, όπως το Γιούκον και το Κολοράντο, οι Λευκοί κατέφτασαν και όλο χάθηκαν. Ο υπόκοσμος έκανε κουμάντο σε τόνο έντονο βαθμό που ήταν πιο πιθανό να πας φυλακή αν σκότωνες ένα σκυλί παρά έναν Ινδιάνο".


φωτογραφίες © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Winona Ryder και Jenna Ortega φέρνουν τα πάνω κάτω στο sequel του 'Σκαθαροζούμη'

Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι ο "Σκαθαροζούμης" των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει.

Γραφει Γιαννης Σπανος