Ratched, το μεγάλο θρίλερ στοίχημα του Netflix

Το prequel της "Φωλιάς του Κούκου" είναι πανάκριβο, υπέρλαμπρο και ήδη στοιχειώνει τα όνειρα των θεατών.

To Ratched κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να μπει στο top-ten του ελληνικού κοινού. Χρειάστηκαν περίπου 24 ώρες από την πρεμιέρα της 18ης Σεπτεμβρίου. Λογικό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς τις περγαμηνές που κουβαλά: Κόστισε 300 εκ. δολάρια, στο τιμόνι του βρίσκεται ο υπερεπιτυχημένος Ryan Murphy (Nip/Tuck, American Horror Story, The People Vs. OJ: American Crime Story), το cast είναι πραγματικά υπέρλαμπρο για τηλεόραση ενώ -τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό- η σειρά αποτελεί prequel στη Φωλιά του Κούκου (1975), το αριστούργημα του Milos Forman όπου έλαμψε το αστέρι του Jack Nicholson.

Ήδη από το trailer, το νέο μεγάλο στοίχημα του Netflix έδειξε πως θα κινηθεί σε περισσότερο horror μονοπάτια από την ταινία. Άλλωστε τα θρίλερ αποτελούν σίγουρη λύση, μιας και συνήθως ξεπουλούν σαν φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι. Φυσικά, η πινελιά του Murphy, όπου τα pop χρώματα συνδυαζόταν με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργούν μία απειλητική ατμόσφαιρα το έκανε να ξεχωρίζει. Τώρα, τo πολύ δυνατό budget, τα διάσημα ονόματα των πρωταγωνιστών καθώς και το story που σκαλίζει πολύ κρυφούς φόβους μας το κάνουν να κερδίζει το κοινό.

Όσο για ποια είναι αυτή η νοσοκόμα Ratched και οι υπόλοιποι χαρακτήρες; Ας δούμε τα πρόσωπα του νέου horror show ένα προς ένα.

Sarah Paulson (Mildred Ratched)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Paulson (@mssarahcatharinepaulson) on

H μούσα του Ryan Murphy δε θα μπορούσε να λείπει από τη νέα του προσπάθεια. Το αθώο παρουσιαστικό της Paulson, μάλιστα,  κάνει ιδανικό contrast με τον διαβολικό χαρακτήρα που υποδύεται, μία νοσοκόμα που δείχνει να παίρνει σαδιστική ευχαρίστηση από το μαρτύριο των ασθενών.

Finn Wittrock (Edmund Tolleson)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @finnwittrock on

Άλλος ένας σταθερός συνεργάτης του Murphy στο American Horror Story που έχει κεφαλαιοποιήσει τις μετοχές του στο σινεμά τα τελευταία χρόνια, παίζοντας σε ταινίες όπως το Big Short. Στη σειρά, υποδύεται έναν -τι άλλο;- serial killer που διατηρεί κάποια περίεργη σχέση με τη νοσοκόμα Ratched.

Cynthia Nixon (Gwendolyn Briggs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) on

Αν η ξανθιά ηθοποιός σου θυμίζει κάτι (πολύ έντονα), τότε σίγουρα παρακολουθούσες (στα κρυφά) Sex and the City. H Nixon στο Ratched υποδύεται το δεξί χέρι του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας.

Jon Jon Briones (Dr. Richard Hanover)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jon Jon Briones (@jonjonbriones) on

Μπορεί να μην είναι πολύ γνωστός στην Ευρώπη, ο Αμερικανός ηθοποιός όμως είναι ένας βετεράνος του θεατρικού Μπρόντγουεϊ. Εδώ, στον ρόλο του ιδιοφυούς (;) γιατρού που όμως χάνει, σιγά σιγά, τον έλεγχο του ψυχιατρικού ιδρύματος που διοικεί.

Judy Davis (Betsy Bucket)

Ratched, το μεγάλο θρίλερ στοίχημα του Netflix

H 65χρονη Αυστραλία με τις δύο υποψηφιότητες στα Oscars είναι η αρχινοσοκόμα που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη διαβολική Nurse Ratched.

Charlie Carver (Huck Finnegan)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlie Carver (@charliecarver) on

Λιγότερο γνωστός από το υπόλοιπο cast, αλλά όλα δείχνουν ταχύτατα ανερχόμενος, ο Charlie Carver αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του καλού καγαθού τραυματία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που όμως οι μάχες του "έκλεψαν" το πρόσωπό του. 

Sharon Stone (Lenore Osgood)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on

Ω, ναι, η μεγάλη κυρία του Χόλιγουντ τιμά το horror show του Murphy με την παρουσία της, υποδυόμενη μία ζάπλουτη κληρονόμο ορκισμένη να πάρει εκδίκηση από τον Dr. Hanover.

Alice Englert (Dolly)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice Englert (@aliceenglert.actual) on

Άλλη μία ανερχόμενη παρουσία που κάνει το ντεμπούτο της στο σύμπαν του Ryan Murphy ως η Dolly, μία φαινομενικά αθώα νοσοκόμα που όμως κρυβεί πολύ περισσότερτα μυστικά από όσα νομίζεις αρχικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.