Οι καλύτερες ξενόγλωσσες σειρές του Netflix

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες του Rotten Tomatoes και την ταπεινή μας άποψη.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 26 Φεβρουαρίου 2021

Καλύτερες ξενόγλωσσες σειρές του Netflix λοιπόν ή διαφορετικά εμπρός στο δρόμο που χάραξε το La Casa de Papel. Η δημοφιλέστερη πλατφόρμα streaming αυτή τη στιγμή βρίθει πλέον από ξενόγλωσσες σειρές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες με βρετανικές ή αμερικανικές καταβολές. Μεταξύ μας, ο El Profesor και η παρέα του αν μη τι άλλο βοήθησαν μία μεγάλη μερίδα του κοινού να συνηθίσει στο άκουσμα γλωσσών που δεν είναι ακριβώς και οι δημοφιλέστερες στην pop κουλτούρα - άσχετα αν πάντα υπάρχει η επιλογή να τις παρακολουθήσουν μεταγλωττισμένες.

Οι τηλεοπτικοί (μας) ορίζοντες έχουν διευρυνθεί σημαντικά, τα σύνορα έχουν ανοίξει και επεκταθεί. Προς την ίδια κατεύθυνση, βοήθησε και το νεόκοπο, γαλλικό Lupin αποδεικνύοντας πως η δυναμική που αντιστοιχεί σε αξιόλογο ξενόγλωσσο περιεχόμενο υπάρχει και καλλιεργείται, ολοένα και περισσότερο. 

Καταλήξαμε σε 10 σειρές που δε 'μιλούν' αγγλικά και στις παραθέτουμε, σύμφωνα με τα ποσοστά δημοτικότητας του Rotten Tomatoes και την ταπεινή μας άποψη - ναι, τις έχουμε δει όλες. Η σειρά ιεράρχησης έγινε βάσει της βαθμολογίας της ιστοσελίδας.

La Casa de Las Flores (2018, 79%)

Κάποιοι πιστεύουν πως είναι μία απλή σαπουνόπερα, οι προεκτάσεις και τα θέματα που θίγει όμως, με λίγη αντίληψη συνειδητοποιείς πως αφορούν όλους. Πρόκειται για μία σκοτεινή κωμωδία που καταπιάνεται με μία δυσλειτουργική μεξικανική οικογένεια της καλής κοινωνίας που διαχειρίζεται ένα γνωστό ανθοπωλείο. 

Dogs of Berlin (2018, 82%)

Οι αστυνομικοί Erol Birkan και Kurt Grimmer ερευνούν το φόνο του Τουρκογερμανού σταρ του ποδοσφαίρου Orkan Erdem. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Βερολίνο και οι πιθανοί δολοφόνοι ενδέχεται να προέρχονται από κοινότητες νεοναζί, μια λιβανέζικη μαφιόζικη οικογένεια, Τούρκους εθνικιστές, οπαδούς ποδοσφαίρου... Ο κατάλογος είναι μακροσκελής.

Caliphate (2020, 86%)

Η τηλεοπτική προσαρμογή της πραγματικής ιστορίας που έγινε γνωστή ως Bethnal Green trio, μιλά για την περίπτωση τριών έφηβων κοριτσιών που στρατολογήθηκαν από υπεύθυνους της Τζιχάντ που γνώρισαν στο σχολείο τους στο Λονδίνο το Φεβρουάριο του 2015. Εδώ, η πλοκή λαμβάνει χώρα στη Σουηδία. 

Marianne (2019, 93%)

Αν και δεν έχει συζητηθεί ιδιαίτερα, σταδιακά η Marianne αποκτά καλή φήμη στα horror πηγαδάκια. Στη σειρά, μία συγγραφέας στοιχειώνεται από μία κατάρα που την αναγκάζει να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της. 

Dark (2017, 95%)

Πρόκειται για μία από τις πιο εξωπραγματικά ιδιοφυείς σειρές που φιλοξένησε ποτέ το Netflix και που διακρίνεται για τη συνέπειά της όσον αφορά στο αρχικό της concept. Δύο παιδιά από τη γερμανική επαρχία εξαφανίζονται μυστηριωδώς σε διαφορετικές δεκαετίες και το παιχνίδι με το χρόνο περιπλέκει πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις.

Unorthodox (2020, 96%)

Η εν λόγω μίνι σειρά γερμανοαμερικανικής καταγωγής που βασίζεται σε πραγματική ιστορία, ανήκει στις πιο πολυσυζητημένες για το 2020. Η 19χρονη Esty, στο πλαίσιο της υπερορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας που μεγάλωσε στο Williamsburg της Νέας Υόρκης, παντρεύεται με συνοικέσιο και είναι πάρα πολύ δυστυχισμένη. Το σκάει για το Βερολίνο όπου βρίσκει τη μητέρα της -που την είχε εγκαταλείψει σε μικρή ηλικία- και προσπαθεί να ξεφύγει από το σύζυγό της που προσπαθεί να την εντοπίσει. 

Elite (2018, 97%)

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι το Rotten Tomatoes θα το είχε τόσο ψηλά. Ένας φόνος λαμβάνει χώρα σε ισπανικό κολλέγιο της καλής κοινωνίας, στο οποίο φοιτούν 3 φτωχόπαιδα ύστερα από υποτροφίες που κέρδισαν. 

Lupin (2021, 97%)

Ένα σαββατοκύριακο ήταν αρκετό για να διαβάζουμε παντού για το Lupin με τον Omar Sy στο ρόλο ενός συμπαθούς κλέφτη που προσπαθεί να πάρει εκδίκηση στο όνομα του αδικοχαμένου πατέρα του.

Call My Agent (2015, 100%)

Το πρακτορείο ASK με βάση το Παρίσι αναλαμβάνει να δημιουργεί και να απογειώνει καριέρες ηθοποιών. Οι ατζέντηδες που δουλεύουν σε αυτό, δεν έχουν σχεδόν καθόλου χρόνο για προσωπική ζωή και τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για αυτούς όταν το "μεγάλο αφεντικό" πεθαίνει κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη Βραζιλία. Σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε τις μεταξύ τους σχέσεις και τα άπειρα μπερδέματα λόγω ανταγωνισμού.

Love and Anarchy (2020, 100%)

Η (παντρεμένη με δύο παιδιά) Sofie αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει έναν εκδοτικό οίκο, όπου συναντά τον υπεύθυνο IT Max με τον οποίο ξεκινάει να φλερτάρει. Το φλερτ μεταξύ τους βασίζεται σε προκλήσεις που θέτει ο ένας στον άλλον, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο τολμηρές με τις συνέπειες να είναι αντίστοιχα σοβαρές.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στην ταινία Back to Black

Βρήκαμε τι ισχύει και τι όχι στη νέα ταινία που σκιαγραφεί τη ζωή της τραγουδίστριας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η αληθινή ιστορία πίσω από το Baby Reindeer

Η μίνι σειρά του Netflix ρίχνει φως στο ευαίσθητο θέμα του stalking μέσα από ένα μοναδικό πρίσμα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

30 χρόνια από το θρυλικό His 'N' Hers των Pulp

Το πιο κομβικό άλμπουμ των σπουδαίων Βρετανών έχει σήμερα γενέθλια.

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.