Οι καλύτερες σειρές για όσους λατρεύουν το δικαστικό δράμα

Αν σε εξιτάρουν οι δικαστικές διαμάχες και οι νομικοί σύμβουλοι παντός είδους, διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Όπως στους περισσότερους τομείς, έτσι και στις σειρές, ισχύει το "περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα". Κάποιοι χασμουριούνται και μόνο στην ιδέα ότι θα κάτσουν να δουν δικαστικό δράμα και άλλοι ψάχνουν μανιωδώς σειρές με πρωταγωνιστές δικηγόρους και νομικούς συμβούλους έτοιμους να πατήσουν επί πτωμάτων ή να κάνουν τα πάντα για να υπερασπιστούν τους πελάτες τους στο δικαστήριο. Στη δεύτερη κατηγορία απευθύνεται αυτό εδώ το κείμενο, καθώς σε περίπτωση που είστε καινούριοι στο σπορ, οι παρακάτω 7 παραγωγές πρέπει να προστεθούν άμεσα στα must-sees σας. 

*Η σειρά είναι τυχαία

Suits (Netflix)

H σειρά από την οποία ανέτειλε το αστέρι της Meghan Markle, στην πραγματικότητα βασίστηκε σε ένα απίθανο bromance των Harvey Specter και Mike Ross που είναι κάτι σαν τον Batman και τον Robin στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ακόμη κι αν δε σου καίγεται καρφί για τους δικηγόρους και τα τερτίπια τους, το εύστροφο σενάριο και οι εναλλαγές του το εντάσσουν στις καλύτερες σειρές που έχουμε δει γενικώς στα χρόνια αυτά.

Boston Legal

Όπως και στο The Blacklist, έτσι και στο Boston Legal, όλη η σειρά είναι αυτός ο τρισμέγιστος James Spader. O δημιουργός του Ally McBeal, David E. Kelley, υπογράφει αυτό το προϊόν ως ενδιάμεσο του spin-off και του sequel του The Lawyer. Στο cast συμμετέχει και ο Captain Kirk, William Shatner ως Denny Crane, ένας εκ των συνεταίρων της εταιρείας Crane, Poole & Schmidt.

How to Get Away with Murder (Netflix)

Η δαιμόνια Annalise Keating (Viola Davis) διδάσκει νομική σε πανεπιστήμιο, από όπου πάντα επιλέγει τους δικούς της εκλεκτούς για την ομάδα της. Οι επίλεκτοι στην προκειμένη περίπτωση, θα έχουν τα δικά τους, τρομακτικά μπλεξίματα με το νόμο. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές που φιλοξενεί γενικώς το Netflix -πολυβραβευμένη επίσης.

Better call Saul (Netflix)

Δημιουργήθηκε ως spin-off του Breaking Bad, αλλά ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που αυτονομήθηκαν τόσο, ώστε να θεωρείται από μόνο του φαινόμενο. Ουσιαστικά βλέπουμε τη ζωή του Saul Goodman (Bob Odenkirk) 6 χρόνια προτού συναντηθεί με τον Walter White. 

Goliath (Amazon Prime Video)

Ένα ακόμη δημιουργημα του προαναφερθέντα David E. Kelley, εδώ με πρωταγωνιστή τον Billy Bob Thornton. Υποδύεται τον Billy McBride, ο οποίος υπήρξε πολύ επιτυχημένος δικηγόρος μέχρι που βρέθηκε στην αφάνεια. Ωστόσο, θα προσπαθήσει να πάρει εκδίκηση από την εταιρεία που του κατέστρεψε τη ζωή και από εκεί προκύπτει η μάχη του Δαυίδ με τον Γολιάθ.

American Crime Story: The People vs. OJ Simpson (Netflix)

Η υπόθεση του OJ Simpson συγκλόνισε τις Η.Π.Α σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει πια μείνει στην ιστορία ως μία από τις πιο εμβληματικές αμερικανικές δίκες. Το απίθανο cast των Cuba Gooding Jr., John Travolta, Sarah Paulson, Courtney B. Vance, David Schwimmer φροντίζει να αποτυπώσει όσο πιο γλαφυρά γίνεται τα γεγονότα, βάσει προσαρμοσμένου σεναρίου από το βιβλίο The Run of His Life: The People v. O.J. Simpson του Jeffrey Toobin.

Your honor (Movistar +)

Οι σειρές που γυρίζονται σε αίθουσες δικαστηρίων, συνηθίζουν να εστιάζουν στους δικηγόρους. Όμως, στο Your Honor, ο πρωταγωνιστής είναι ένας δικαστής που έρχεται αντιμέτωπος με ένα δίλημμα ανάμεσα στο λειτούργημα και την οικογένειά του. Ο Bryan Cranston θα προσπαθήσει να προστατεύσει το γιο του, ο οποίος θα βρεθεί άθελά του μπλεγμένος σε ένα έγκλημα. Περισσότερα για τη σειρά, διαβάζεις εδώ.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.