6 σειρές σαν το Ozark

Ή περίπου σαν αυτό, για binge-watching μετά το πρώτο μέρος της 4ης σεζόν.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 25 Ιανουαρίου 2022

Μία από τις δημοφιλέστερες ιντερνετικές αναζητήσεις των τελευταίων ημερών -για πολύ ευνόητους λόγους- είναι το "Σειρές σαν το Ozark". Ευτυχώς για όλους, τόσο στο Netflix αλλά και σε άλλες πλατφόρμες streaming, υπάρχουν εξίσου καλές παρεμφερείς σειρές, ικανές να σε παρασύρουν μέχρι την τελευταία σεζόν τους. Κάποιες γνωστές, κάποιες άλλες λιγότερο και κάποιες υποτιμημένες. Όπως οι παρακάτω.

Barry

Ο Bill Hader (συν)δημιούργησε και πρωταγωνιστεί στο Barry -σαν Barry Berkman- βιώνοντας και αυτός τις επιπτώσεις μίας διπλής ζωής που ακουμπά ασφαλώς στη σφαίρα των παράνομων δραστηριοτήτων. Στη μαύρη κωμωδία του HBO, ο  συγκεκριμένος είναι ένας εκτελεστής που μετακομίζοντας στο Λος Άντζελες διαπιστώνει πως θέλει να γίνει ηθοποιός. Οι Τσετσένοι μαφιόζοι εργοδότες του και μερικά ακόμη καλόπαιδα δεν είναι και πολύ σύμφωνοι με αυτή την αλλαγή καριέρας.

Breaking Bad

Θεωρείται από το ευρύ κοινό ως μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, σημείωσε σταθερή επιτυχία σε όλη τη διάρκεια των 5 σεζόν του και οι πρωταγωνιστές του, Bryan Cranston και Aaron Paul, βραβεύτηκαν αρκετές φορές με Emmy. 'Οπως και το Ozark, έτσι και το Breaking Bad, θέτει στο επίκεντρο τη μεταστροφή ενός μέσου ανθρώπου σε κάτι που ποτέ δε φανταζόταν. 

> Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Better Call Saul

Το περίφημο prequel/spinoff του Breaking Bad αφηγείται το origin story του δικηγόρου των Walter και Jesse, Saul Goodman (Bob Odenkirk) καθώς και τη δική του πορεία από μαχόμενο δημόσιο υπερασπιστή σε σύμβουλο των δημοφιλών ναρκοεμπόρων του Νέου Μεξικού.

The Americans

Όταν η κουβέντα πηγαίνει σε παντρεμένα ζευγάρια που ζουν διπλές ζωές, συνήθως αρκετά βίαιες και σίγουρα παράνομες, τότε οι Elizabeth και Philip Jennings δε μπορούν να απουσιάζουν. Το The Americans, διάρκειας έξι σεζόν, τοποθετείται χρονολογικά στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όπου δύο κατάσκοποι της KGB μετατρέπονται σε ένα συνηθισμένο αντρόγυνο που κατοικεί στην Ουάσινγκτον. Όλα όμως ανατρέπονται όταν φτάνει στην περιοχή τους ένας νέος γείτονας που τυγχάνει να είναι και πράκτορας του FBI. 

Snowfall

Χρειάστηκαν κάνα-δυο σεζόν στο Snowfall για να βρει τα πατήματά του αλλά πλέον (λίγο πριν τον 5ο κύκλο) το υποτιμημένο ναρκο-δράμα του FX αρχίζει να κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό και κριτικούς. Το στόρι εδώ περιγράφει την έκρηξη του εμπορίου κρακ στο Λος Άντζελες των early 80s, με επίκεντρο μία πολύ συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένας έφηβος dealer, ένας πράκτορας της CIA, ένας παλαιστής και ένα μέλος μεξικανικού καρτέλ - οι ζωές όλων διασταυρώνονται.

> Διάβασε ακόμη: Οι πολυαναμενόμενες σειρές του Netflix για το 2022

Queen of the South

Η σειρά επικεντρώνεται στην πορεία της Μεξικανής Teresa Mendoza (Alice Braga). Η συγκεκριμένη βρίσκεται κυνηγημένη όταν ο φίλος της, ένα μέλος καρτέλ, δολοφονείται. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει η ίδια βαρόνη παράνομων ουσιών στο Ντάλας των ΗΠΑ. Αλλά ως γνωστόν: more money, more problems.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.