5 πράγματα που δε μάλλον γνωρίζεις για τον Ewan McGregor

Τσέκαρε το κείμενο, όλο και κάτι παραπάνω θα μάθεις για τον Obi-Wan Kenobi.

Οι περισσότεροι τον έμαθαν από το Trainspotting του Danny Boyle το 1996. Λογικό κι αναμενόμενο. Κι αν δεν τον πρόσεξαν τότε, o Ewan McGregor τους έμεινε σίγουρα ως Obi-Wan Kenobi, τρία χρόνια αργότερα στο Star Wars του George Loukas. Προσωπικά, ακόμη θυμάμαι το Come What May ντουέτο του με τη Nicole Kidman στο Moulin Rouge. Προτιμήσεις είναι αυτές και υποκειμενικά κριτήρια. Όπως και να έχει, ο 53χρονος ηθοποιός με καταγωγή από τη Σκωτία σίγουρα, θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμη.

Και αυτό είναι ένα κείμενο, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια -γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 31 Μαρτίου 1971- για να μάθεις όλα αυτά για εκείνον, που είναι πολύ πιθανόν να σου διαφεύγουν. 

Είναι ανιψιός του Wedge Antilles

Αυτό μάλλον είναι και το πιο γνωστό από όλα όσα θα διαβάσεις σε αυτό εδώ το κείμενο. Στην αρχική τριλογία Star Wars, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι ο Wedge Antilles, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Denis Lawson. Στην πραγματική ζωή, ο Lawson είναι ο θείος του Ewan McGregor. "Ήταν πάντα ο ηθοποιός πρότυπό μου", δήλωσε ο McGregor σε συνέντευξή του στον Jimmy Kimmel. "Αν ποτέ κόλλησα σε κάτι στη δουλειά, ήταν ο μόνος άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησα για συμβουλές υποκριτικής."

Ο αδερφός του έχει υπηρετήσει στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία

Αν και στο έπος του Star Wars ο χαρακτήρας του Kenobi χαρακτηρίζεται επίσης ως σπουδαίος πιλότος, στην πραγματική ζωή ο McGregor δεν είναι ικανός να πετάξει αεροπλάνο (ή διαστημόπλοιο, για την ακρίβεια). Ο κατά τρία χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του, o Colin, είναι όντως πιλότος και για την ακρίβεια, επί δύο δεκαετίες χειριζόταν GR4 Tornados στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Φημολογείται μάλιστα ότι χρησιμοποιούσε ακόμη και το παρατσούκλι "Obi-Two", αν και αυτό δεν έχει επαληθευτεί. Για την ιστορία, ο Colin αποσύρθηκε από την υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητας το 2007.

>Διάβασε ακόμη: Η ήρεμη δύναμη του Ewan McGregor

Είναι ειδικός στην ξιφομαχία

Για το ντεμπούτο του στον κόσμο του Πολέμου των Άστρων, ο Ewan αφιερώθηκε ψυχή τε και σώματι στην ξιφασκία, καθώς ο χαρακτήρας του επρόκειτο να έχει αρκετές μονομαχίες με φωτόσπαθα. Για να επαναλάβει το ρόλο του στη σειρά Obi-Wan Kenobi , ο McGregor ανέλαβε να εξασκηθεί ακόμη περισσότερο και σκληρότερα από ποτέ με συνεδρίες που διαρκούσαν έως και 2,5 ώρες, σύμφωνα τουλάχιστον με το The Wrap.

Έχει μονομαχήσει με το Noel Gallagher

Πριν από λίγο καιρό, ο Gallagher δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα StarWars.com ότι ο McGregor εμφανίστηκε σε ένα πάρτι στο σπίτι του στο Λονδίνο και όταν είδε ότι ο μουσικός είχε δύο αντίγραφα φωτόσπαθων, του είπε : "Λοιπόν τότε, ας πάμε στον πίσω κήπο να μας δείξεις τις ικανότητές σου". Ο McGregor επιβεβαίωσε αργότερα το γεγονός στον Jimmy Kimmel, αλλά όταν ρωτήθηκε ποιος κέρδισε, απάντησε: "Θα εκπλαγώ αν κάποιος από εμάς θυμάται".

Έχει γυρίσει τον κόσμο με μία μηχανή

Ένα από τα μεγάλα πάθη του Ewan McGregor είναι οι μοτοσικλέτες. Το πάθος του για τις μηχανές τον έχει οδηγήσει να πρωταγωνιστήσει σε αρκετά ντοκιμαντέρ για αυτές, μαζί με τον φίλο του Charley Boorman. Στο Long Way Round, οι δυο τους ξεκινούν από το Λονδίνο, πάνε Ασία και η χάρη τους φτάνει έως και τη Νέα Υόρκη. Στο δεύτερο μέρος, Long Way Down, είχαν ως αφετηρία τη Σκωτία και κατέληξαν στη Νότια Αφρική, ενώ στο τρίτο, Long Way Up, ταξίδεψαν από την Αργεντινή έως το Λος Άντζελες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr