Με τo House of The Dragon σχεδόν συμπαθήσαμε τις σαπουνόπερες

Η σειρά έχει αποφασίσει να αγκαλιάσει τη σαπουνόπερα φύση της με τόσο αμερόληπτο τρόπο που αξίζει μόνο χειροκροτήματα.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο George R.R. Martin πρόσφατα σχολίασε στο Fire and Blood, δια στόματος του Archmaester Gyldayn, την παρουσία του Larys Strong στο House of the Dragon. "Πού βρισκόταν η αληθινή του πίστη και ποιοι ήταν οι στόχοι του;" Ο χαρακτήρας είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν, μόλις είδαμε το πρώτο επεισόδιο όπου τον ακούμε να μιλάει. Ή, μάλλον να ψιθυρίζει, γιατί ο Larys κινείται αποκλειστικά με ψιθύρους. Οι αναγνώστες του Martin γνωρίζουν πριν από τους θεατές της σειράς ότι η παρουσία του στο κέντρο της δράσης εγγυάται πάντα δύο πράγματα: α) προβλήματα για τους άλλους χαρακτήρες και β) τόνους διασκέδασης για εμάς, απλούς μάρτυρες της αργής καθόδου του Οίκου Targaryen στις φλόγες του εμφυλίου πολέμου. 

Δράση με διαφωνίες, οικογενειακά δράματα και πολλές ερωτικές σκηνές

Η σειρά όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να αγκαλιάσει τη σαπουνόπερα φύση της με τόσο εμφατικό και αμερόληπτο τρόπο που αξίζει μόνο χειροκροτήματα. Ενώ το Game of Thrones ήταν πολλά πράγματα για διαφορετικά τμήματα των τηλεθεατών, κάθε νέο επεισόδιο του House of the Dragon εδραίωσε ακόμη περισσότερο την αξία του ως ένα μελόδραμα παλατιού. Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι πρόκειται για μια μεσαιωνική εκδοχή του ριάλιτι Kardashian, όπου το 85% των σκηνών του Matt Smith είναι δραματικές είσοδοι.

> Διάβασε ακόμη: 20 ενδιαφέροντα trivia για το House of The Dragon

Η αίσθηση του χιούμορ έρχεται στην επιφάνεια ακόμη και σε σκηνές όπου δεν θα έπρεπε, και οι κακές γλώσσες είναι συχνά πιο ισχυρές από τα σπαθιά, αν και το συγκεκριμένο επεισόδιο κορυφώνεται με ένα από εκείνα τα παροιμιώδη λουτρά υπερβίας για τα οποία φημίζεται το franchise. Το... Keeping Up with the Targaryens μπορεί να είναι, εν ολίγοις, ένα μικρό συμπλήρωμα της μητρικής του σειράς, περισσότερο παράρτημα παρά prequel, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρει στιγμές μεγάλης απόλαυσης για πολλούς από εμάς.

> Διάβασε ακόμη: Οι ερωτικές σκηνές του House of the Dragon διορθώνουν τα λάθη του Game of Thrones

Μόλις επικεντρωθεί και αποδεχτεί τον εαυτό του, το House of the Dragon έχει αρχίσει να σου δίνει ακριβώς αυτό που ζητάς: μια ανταλλαγή χαμηλών παθών, μαχαιριών, αιχμηρών διαλόγων,  συζυγικών εγκλημάτων, ματιών που σκοτώνουν, δράκων, σεξ και ανθρώπινων προσώπων που μετατρέπονται σε αιματηρό πολτό. Δεν είναι τρομερή τέχνη, αλλά είναι η καλύτερη σαπουνόπερα στον αέρα. Πράγμα διόλου ευκαταφρόνητο.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά φέρει την υπογραφή των δημιουργών του Westworld.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Στo Sugar του Apple TV+, ο Colin Farrell μας μυεί στο καλό ουίσκι

Σε αυτήν τη noir σειρά, ο δημοφιλής ηθοποιός υποδύεται έναν σκληροτράχηλο ντετέκτιβ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όλοι μιλούν για το The Sympathizer με τον Robert Downey Jr.

Το νέο συναρπαστικό κατασκοπευτικό θρίλερ του HBO από ό,τι φαίνεται τα έχει όλα και κυρίως, έναν αγνώριστο Robert Downey Jr..

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ο David August έρχεται τον Μάιο στην Αθήνα

Ο καινοτόμος παραγωγός πρόκειται να μας προσφέρει μια συναρπαστική οπτικοακουστική εμπειρία, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ,VĪS.

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης