Ryan Reynolds και Rob McElhenney μας καλωσορίζουν στο Ρέξαμ

Τι δουλειά έχει το Χόλιγουντ σε μία καταθλιπτική πόλη της βόρειας Ουαλίας;

Γράφει: Νίκος Παπαηλιού 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ήταν Νοέμβριος του 2020, εν μέσω πανδημίας και σκληρών lockdown, όταν μετά από μερικά DMs στο Instagram και στην πραγματικότητα ελάχιστες σοβαρές συζητήσεις, οι παντελώς άσχετοι από ποδόσφαιρο, Ryan Reynolds και Rob McElhenney αποφάσισαν να αγοράσουν έναν σύλλογο. Το όνομα της είναι Ρέξαμ, βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη στη βόρεια Σκωτία και ανήκει στην 5η κατηγορία του πρωταθλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Welcome to Wrexham!


Οι δυο τους δεν είχαν αποφασίσει απλά να αγοράσουν την ομάδα, χωρίς σχεδόν να ξέρουν τους κανόνες του αθλήματος. Είχαν βάλει στο μυαλό τους να γυρίσουν ντοκιμαντέρ για όλη αυτήν την αλλόκοτη ιστορία. Το Welcome to Wrexham προβάλλεται από το FX, τα δικαιώματα του οποίου έχει αποκτήσει το Disney+ και στην Ελλάδα τα δύο πρώτα επεισόδια είναι ήδη διαθέσιμα.

ΈναTed Lasso βγαλμένο από την πραγματική ζωή

Στο Ted Lasso είδαμε τι γίνεται όταν ένας παθιασμένος προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα που δε γνωρίζει. Στο Welcome to Wrexham τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι παίκτες, ο προπονητής και οι φίλαθλοι ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην ομάδα και την πόλη, όμως οι ιδιοκτήτες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;

Οι δύο αστέρες του Χόλιγουντ δε θα μπορούσαν να έχουν γνώση της κατάστασης σε μια εργατική πόλη στη Σκωτία, αλλά λατρεύουν τα σπορ και είναι αρκετά περίεργοι ώστε να γίνουν από το πουθενά οι ήρωες μιας ομάδας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Deadpool φαίνεται να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μιας και έχει τα περισσότερα χρήματα, ενώ στον McElhenney μάλλον ανήκει η αρχική ιδέα. 

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα σημαντικά στοιχεία που τους έκαναν να επιλέξουν τη Ρέξαμ. Μεγαλωμένοι σε φτωχογειτονιές της Φιλαδέλφεια γνωρίζουν τι θα πει η νίκη για την ομάδα της πόλης και πόση χαρά μπορεί να δώσει στην κοινότητα. Αυτό θέλησαν να "πουλήσουν" στους φιλάθλους της ομάδας και αυτό έκαναν. Μια αληθινή πλοκή, με δύο κινηματογραφικούς ήρωες στην ίσως πιο παράλογη στιγμή της πραγματικής ζωής τους- θυμίζουμε ότι ο Reynolds ετοιμάζεται κιόλας να γίνει για τέταρτη φορά πατέρας από τη Blake Lively.

Τι θα γίνει στις επόμενες σεζόν; Όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία της Ρέξαμ. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.