Είδαμε πρώτοι τους 'Αόρατους' στην Cosmote TV

H πρώτη κωμική σειρά σε παραγωγή Cosmote TV κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22.00 στο Cosmote Cinema 1HD.

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα να γίνουν τα αδύνατα, δυνατά και οι Αόρατοι, ορατοί. Ήταν Οκτώβριος του 2021 όταν το Esquire είχε βρεθεί -πρώτο και καλύτερο, ας ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας- στα γυρίσματα της πρώτης crime comedy παραγωγής της Cosmote TV για να έχεις εικόνα του τι ακριβώς ετοίμαζε η δημοφιλής πλατφόρμα streaming μετά τα πολυσυζητημένα Έτερος Εγώ και 42°C. Οι βασικοί συντελεστές της σειράς, ο δημιουργός της, Χάρης Μαζαράκης και αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της τότε, μας είχαν βάλει στο κλίμα, αποκαλύπτοντας όσα μπορούσαν να ειπωθούν τη δεδομένη στιγμή.

Είδαμε πρώτοι τους 'Αόρατους' στην Cosmote TV

Περίπου ένα χρόνο αργότερα λοιπόν, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, βρεθήκαμε όλοι μαζί στο Cine Πολεμικό Μουσείο για να πάρουμε μία μικρή γεύση από τη σειρά, παρακολουθώντας τα δύο πρώτα επεισόδιά της. 

>Διάβασε ακόμη: Ο απρόβλεπτος κύριος Παπαδημητρίου

Είχα ήδη προλάβει να μιλήσω και πάλι με τον Χάρη Μαζαράκη, ο οποίος μου εκμυστηρεύθηκε πως το αποτέλεσμα βγήκε περισσότερο κινηματογραφικό από όσο μπορούσε να φανταστεί ο ίδιος, ενώ ο Δημήτρης Πιατάς που βρισκόταν δίπλα του εκείνη τη στιγμή, υπερθεμάτισε λέγοντας πως είναι μία δουλειά που έγινε με μεράκι. "Θα δεις κι εσύ και θα κρίνεις από μόνη σου", μου είπαν προτού χαιρετηθούμε. 

Καταρχάς, να πέσει το trailer:

Τα πράγματα είναι απλά για τους Αόρατους. Πέντε τύποι που κάπως συνδέονται μεταξύ τους -Μήτσος (Νίκος Πουρσανίδης) και Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης) είναι κολλητοί, η Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) είναι η γειτόνισσά τους, ο Τόλης ο ψιλικατζής της γειτονιάς (Μάκης Παπαδημητρίου) και η Ρόξι (Γιούλικα Σκαφιδά) παλιά γνώριμη των δύο πρώτων- με πρωτεργάτη τον 'Μιτς', αποφασίζουν να εφαρμόσουν στην πράξη μία τρελή ιδέα του Τόλη: Να φτιάξουν μία εταιρεία που παρέχει άλλοθι σε όσους το χρειάζονται. Κοινός παρονομαστής όλων, είναι ότι ζουν στο δικό τους κόσμο, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. 

Αόρατοι

Στο μεταξύ, μάλλον δεν πήγε καλά αυτό, αφού η σειρά ξεκινά με την ετερόκλητη παρέα να ανακρίνεται στο τμήμα, καθώς βρίσκεται κατηγορούμενη για μία υπόθεση δολοφονίας. Ένας ένας, αναγκασμένοι να απαντήσουν στις πιεστικές ερωτήσεις των αστυνομικών, αφηγούνται πώς βρέθηκαν εκεί και τι συνέβη στο ενδιάμεσο. 

>Διάβασε ακόμη: H σουρεάλ ζωή του Νίκου Πουρσανίδη

Δε θα γράψω περισσότερα για να μην κάνω spoiler, όμως θα σχολιάσω κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Καταρχάς, πράγματι, επιβεβαιώνεται ο Χάρης Μαζαράκης: Το αποτέλεσμα φέρει κινηματογραφική αισθητική -μεταξύ μας βέβαια, οι επιλογές που έχει κάνει σε μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ η Cosmote TV δεν παρεκκλίνουν από αυτήν την κατεύθυνση. 

Αόρατοι

Διέκρινα επίσης και το crime και το comedy -γελάς με νορμάλ ατάκες που δεν εκμαιεύουν αντιδράσεις με κλισέ τακτικές και μανιέρες- αλλά και το δράμα πίσω από την πρώτη "ανάγνωση". Οι χαρακτήρες είναι πολύ "κανονικοί" με την έννοια ότι τους συναντάς στην καθημερινότητά σου, είναι εκείνοι που με κάποιο τρόπο διασκεδάζουν με όσα τους συμβαίνουν και προσπαθούν να εκμεταλλευθούν τις καταστάσεις που προκύπτουν, γιατί πολύ απλά δεν έχουν και κάτι ιδιαίτερο να χάσουν. Ο καταπιεσμένος από τη μητέρα του Τόλης -απίθανη η Σόφη Ζαννίνου στον εν λόγω ρόλο- που ψάχνει κάπου να ανήκει μέσα στη μοναξιά του, μπορεί να αυτοσαρκάζεται και να πετά ατάκες, αλλά ταυτόχρονα σε βάζει σε σκέψεις για την απέραντη μοναξιά που τόσος κόσμος ζει στην εποχή της άκρατης κοινωνικότητας των social media. Ο Μιτς από την άλλη, είναι ο fun κολλητός που οι περισσότεροι θα ήθελαν να έχουν.

Αόρατοι

Αν κύριο μέλημα των περισσότερων σειρών που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά είναι να παρουσιάζουν χαρακτήρες που μπορούν να κάνουν τον κόσμο να ταυτιστεί, τότε οι Αόρατοι το επιτυγχάνουν αυτό, χωρίς πολλή δυσκολία. Το δε αστείο (ή ευφυές) της υπόθεσης, είναι πως όλοι τους στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι μονοκόμματοι. Ο Άλεξ για παράδειγμα, παρότι πραγματιστής και ρεαλιστής, έχει επιλέξει την υποκριτική ως επαγγελματικό προσανατολισμό. Η Μυρτώ, αν και δοτική απέναντι σε έναν σύντροφο που δεν το αξίζει, ως πρακτικό πνεύμα ασχολείται με το web design και γενικότερα με την τεχνολογία. Οι αντιθέσεις σε όλους είναι εμφανείς και σοφά "τοποθετημένες" κατ᾽εμέ.

Αόρατοι

Στο πλαίσιο της προαναφερθείσας κινηματογραφικής φωτογραφίας, τα επεισόδια κυλούν αρκετά χαλαρά. Γενικά, οι 'Αόρατοι' είναι μία καλή επιλογή για να δεις στο σπίτι όταν θες να γελάσεις, να παρακολουθήσεις κάτι που δε θα σου δημιουργήσει περισσότερες σκοτούρες από αυτές που ήδη έχεις, χωρίς να υποτιμάται ωστόσο, η νοημοσύνη και η αισθητική σου.

Αόρατοι

Το υπόλοιπο cast

Το πρωταγωνιστικό cast συμπληρώνουν ο Δημήτρης Πιατάς (Θείος Ιάσονας), ο Γιώργος Πυρπασόπουλος (Διονύσης), η Σόφη Ζαννίνου (Μητέρα Τόλη), ο Αντώνης Λουδάρος (Πατέρας Τόλη), ο Χρήστος Ευθυμίου (Ανακριτής) και η Γεωργία Παντέλη (Ψυχολόγος). Στη σειρά συμμετέχουν, ακόμα, η Κατερίνα Λέχου, ο Θανάσης Τότσικας και πολλοί άλλοι.

>Διάβασε ακόμη: Ο Γιάννης Μπέζος είναι αλλού

*Οι Αόρατοι γίνονται ορατοί απόψε στις 22.00 στο Cosmote Cinema 1HD, ενώ με την προβολή του πρώτου επεισοδίου, όλος ο κύκλος θα είναι διαθέσιμος για binge-watching στον on demand κατάλογο Cosmote TV Plus.


Συντελεστές

Παραγωγή: COSMOTE TV
Εκτέλεση Παραγωγής: Direct Productions
Σενάριο: Χάρης Μαζαράκης, Θωμάς Νικολαϊδης
Σκηνοθεσία: Χάρης Μαζαράκης
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Τσιτζικάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Ηχολήπτης: Αντώνης Ζερβός
Σκηνογραφος: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μοντάζ: Πάνος Πολύζος
Ενδυματολόγος: Δομινίκη Βασιαγεώργη
Producer: Γιώργος Μανώλης

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.