Ο Jim Parsons δεν είναι μόνο ο Sheldon του Big Bang Theory

O πασίγνωστος ηθοποιός που σήμερα κλείνει τα 51 του χρόνια έχει πολλά περισσότερα να πει στη μετά-Sheldon εποχή.

Γεννήθηκε μια μέρα σαν κι αυτή, πριν από ακριβώς 51 χρόνια και άφησε το στίγμα του όσο λίγοι μπόρεσαν στην τηλεόραση. Βλέποντας το χαρακτηριστικό του πρόσωπο, όλοι μας τον αποκαλούμε Sheldon, χάρη στη 12ετη επιτυχία του στο The Big Bang Theory. Ωστόσο, ο Jim Parsons είναι πολλά παραπάνω από αυτόν τον ρόλο, όσο εμβληματικός κι αν είναι, όσο κι αν προσπαθούμε με το spin-off Young Sheldon να αναπληρώσουμε το κενό που άφησε πίσω του. Σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα και ενός έτους ζωής, ψαχουλεύουμε το βιογραφικό του και παρουσιάζουμε 7 συμμετοχές του σε ταινίες και σειρές που αξίζουν αναφοράς. 

Garden State (2004)

Το Garden State περιστρέφεται γύρω από τον Andrew Largeman (Zach Braff), έναν 26χρονο ηθοποιό και σερβιτόρο που επιστρέφει στο Νιου Τζέρσεϊ μετά το θάνατο της μητέρας του. Η ταινία βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες του Braff και ο Parsons υποδύθηκε τον Tim, πρώην φίλο του Andrew. Παρόλο που κρατά ένα μικρό ρόλο, καταφέρνει να δώσει μία πρόγευση από την επερχόμενη εμφάνισή του στο The Big Bang Theory μιλώντας άπταιστα... Κλίνγκον. 

Hidden Figures (2016)

Η ταινία Hidden Figures είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο της Margot Lee Shetterly του 2016, το οποίο αναφέρεται σε Αφροαμερικανίδες μαθηματικούς που εργάστηκαν στη NASA κατά τη διάρκεια του Αγώνα του Διαστήματος. Ο Parsons υποδύθηκε τον Paul Stanford, τον επικεφαλής μηχανικό της ομάδας Space Task Group στην ταινία. 

The Boys in the Band (2020)

Η ταινία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη το 1968, όταν ακόμα πίστευαν ότι η ομοφυλοφιλία έπρεπε να είναι επτασφράγιστο μυστικό και επικεντρώνεται σε ένα πάρτι γενεθλίων που διοργανώνει ο Michael (Parsons) για τον φίλο του, Harold (Zachary Quinto). Μια βραδιά γεμάτη ποτά και γέλιο μετατρέπεται γρήγορα σε τραγωδία, όταν εμφανίζεται απροσδόκητα ο Alan (Brian Hutchison), ο ετεροφυλόφιλος συγκάτοικος του Michael στο κολέγιο. 

Hollywood (2020)

Το Hollywood είναι μια μίνι σειρά με ένα πολύ ποιοτικό cast: Αποτελείται από τους David Corenswet, Darren Criss, Laura Harrier, Joe Mantello κ.ά. Η σειρά διαδραματίζεται στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και επικεντρώνεται σε μια ομάδα φιλόδοξων ηθοποιών και σκηνοθετών που αγωνίζονται να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Ο Parsons υποδύθηκε τον Henry Wilson, μια φανταστική εκδοχή ενός ατζέντη ταλέντων.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Το Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile βασίζεται στα απομνημονεύματα της πρώην φίλης του κατά συρροή δολοφόνου Ted Bundy και παρακολουθεί τα εγκλήματα του Bundy μέσα από την οπτική γωνία της Kendall (Lily Collins). Η ζωή της ίδιας και της κόρης της ανατράπηκε μετά από τη σύλληψη του Bundy (Zac Efron) και την άρνησή της να πιστέψει την αλήθεια για χρόνια. Ο Parsons υποδύθηκε τον Larry Simpson, τον εισαγγελέα στη Φλόριντα για την υπόθεση του Bundy. 

A Kid Like Jake (2018)

Το A Kid Like Jake ακολουθεί ένα ζευγάρι από το Μπρούκλιν, το οποίο υποδύονται η Claire Danes (Homeland) και ο Parsons. Πάντα γνώριζαν ότι ο τετράχρονος γιος τους προτιμά τις πριγκίπισσες των παραμυθιών από τα αυτοκινητάκια και ενημερώνονται από τη δασκάλα του στο νηπιαγωγείο ότι το "μη συμβατό με το φύλο" παιχνίδι του μπορεί να μην είναι απλώς μια φάση. Η ταινία απεικονίζει το βασικότερο ένστικτο του γονέα, που είναι η προστασία του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει ότι το καλύτερο είδος προστασίας είναι η αγάπη και η κατανόηση. 

The Normal Heart (2014)

Μέσα από τα μάτια του συγγραφέα/ακτιβιστή Ned Weeks (Mark Ruffalo), ιδρυτή μιας καθιερωμένης ομάδας υπεράσπισης του HIV, το The Normal Heart δείχνει την ανάπτυξη της κρίσης HIV-AIDS στη Νέα Υόρκη μεταξύ 1981 και 1984. Ο Parsons υποδύεται τον Tommy Boatwright, ο οποίος μαζί με τον Weeks ιδρύει την Κρίση Υγείας των Γκέι Ανδρών (GMHC), μια τοπική οργάνωση που διοργανώνει εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα του AIDS, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή και προσφέρει συμβουλές. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr