Τα πιο δυνατά true crime shows του Netflix

8 επιλογές γεμάτες ένοχα μυστικά.

Δεν υπάρχει τίποτα που να γαργαλά τον ανθρώπινο εγκέφαλο όσο ένα έγκλημα. Γιατί, όπως, έλεγε και ο Kirk Douglas στο θρυλικό Ace in the Hole (1951): "Οι καλές ειδήσεις πουλιούνται καλύτερα. Διότι οι καλές ειδήσεις δεν είναι καθόλου ειδήσεις". Έτσι, όπως ήταν φυσικό, η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη πλατφόρμα της εποχή μας φρόντισε να έχει αρκετό τέτοιου είδους υλικό.

Τα true crime shows έχουν την τιμητική τους στα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα τα τελευταία χρόνια. Εξονυχιστικές έρευνες, δυνατά plot twists και κινηματογράφηση πραγματικά πολύ υψηλού επιπέδου είναι τα όπλα με τα οποία κρατούν καρφωμένους τους θεατές στην οθόνη. Έτσι, δεν θα μπορούσε να λείψει το Netflix από όλο αυτό. Ακολουθούν μερικά από -αν όχι- τα δυνατά ντοκιμαντέρ με αληθινά εγκλήματα της πλατφόρμας. 

Confession Killer

O Henry Lee Lucas καταδικάστηκε για 11 δολοφονίες που διέπραξε από το 1960 έως το 1983. Εκείνο, όμως, που τον έκανε διάσημο ήταν το γεγονός ότι όσο βρισκόταν στη φυλακή ομολόγησε τους περισσότερους από 100 ακόμα φόνους. Επειδή υπάρχουν δυνατά plot twists στο ντοκιμαντέρ, σταματάμε κάπου εδώ την ανάλυση.

Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Ήταν νέος, ωραίος, γυμνασμένος, ανερχόμενος αστέρας του αμερικανικού football, πατέρας ενός παιδιού και πολυεκατομμυριούχος. Τι μπορεί όμως να πήγε τόσο στραβά στη ζωή του; Μία εξονυχιστική ματιά, γεμάτη ανατροπές, που σκαλίζει τις πιο βαθιές και προσωπικές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν τον οποιονδήποτε από εμάς τελικά μέχρι τον φόνο.

The Staircase

Η Kathleen Paterson βρέθηκε νεκρή. Έπεσε από τις σκάλες, στο σπίτι της στη Βόρεια Καρολίνα. Ο Michael, ο άντρας της, θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Τα πράγματα όμως δεν είναι ακριβώς όπως δείχνουν. Μία φαινομενικά απλή whodunnit υπόθεση εξελίσσεται σε κάτι άλλο - σε κάτι που εύκολα μπορεί να σε κρατήσει καρφωμένο στον καναπέ για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Making A Murderer

ΟΚ, αυτό το περίμενες. Επειδή, βέβαια, είναι αναμενόμενο, δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν αξίζει τη θέση αυτή τη λίστα. Το αντίθετο, θα λέγαμε. Η εξωφρενική ιστορία του Steve Avery από το Ουισκόνσιν όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε αδίκως για φόνο, μόνο και μόνο για να δικαστεί ξανά, κατάφερε να γίνει όχι άδικα ένα viral τηλεοπτικό φαινόμενο. 

Evil Genius

H ιδιοφυής (;) σύλληψη του Brian Wells για το πως θα κάνει τη ληστεία του αιώνα δεν πήγε, τελικά, κατ' ευχήν. Το συμβάν που έμεινε γνωστό ως "pizza bomber case” αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στον φακό, ή όπως αναφέρει το Rotten Tomatoes: "Με μία ενδιαφέρουσα αίσθηση αποκάλυψης και γερές δόσεις τρέλας που λειτουργούν ψυχαγωγικά"

Icarus

Πώς είναι να ντοπάρεσαι για αγώνες ποδηλάτου; Ο σκηνοθέτης Bryan Fogel έκανε το πείραμα και βρέθηκε μπροστά σε ένα ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο: Συνδέθηκε με τη βιομηχανία των αναβολικών που βασίλευε, μέχρι πρότινος, στη Ρωσία κερδίζοντας ένα Όσκαρ στην πορεία.

The Confession Tapes

Και αν, τελικά, οι απολογίες των δραστών ήταν απλά αποτελέσματα της "μαιευτικής μεθόδου των αρχών"; Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα -για όσους αρέσκονται σε true crimes ντοκιμαντέρ και δικαστικά δράματα- έρχεται να απαντήσει αυτό το docuseries-ανθολογία. 

Wild Wild Country

Μυστήριο, διαφθορά, διαστροφή, μπόλικο σεξ, απόπειρες δολοφονίας και μυρωδιά από Χόλιγουντ. Η ιστορία με άλλα λόγια του πως ο Bhagwan Shree Rajneesh μετέφερε το 1981 τη θρησκευτική του σέχτα από την Ινδία στο Όρεγκον, κινηματογραφημένη εξαιρετικά.

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στo Civil War του Alex Garland ξεσπά ένας επικός πόλεμος

H Kirsten Dunst και ο Nick Offerman πρωταγωνιστούν στο Civil War, τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του Ex Machina.

Γραφει Γιαννης Σπανος

10+1 τέλειες σειρές που βασίζονται σε ταινίες

Με αφορμή το Ripley του Netfilx, ρίχνουμε μια ματιά στις σειρές που άντλησαν έμπνευση από τον κινηματογράφο.

Γραφει Παυλος Κρουστης