€5.000 για να βρεθεί ο δολοφόνος του Κωστή

Ο Κωστής, η μασκότ της Αλοννήσου, βρέθηκε θανατωμένος, χτυπημένος από ψαροντούφεκο.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουλίου 2021

Δύο μέρες έχουν περάσει από τη θλιβερή είδηση του θανάτου της φώκιας - μασκότ της Αλοννήσου. Ο διάσημος "Κωστής" που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί λόγω της "κοινωνικότητάς" του βρέθηκε νεκρός, καρφωμένος με καμάκι μεγάλου διαμετρήματος από ψαροντούφεκο, προκαλώντας θλίψη και οργή όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά σε όλη τη χώρα.

Το TheTOC και οι Αττικές Εκδόσεις, θέλοντας να συμβάλλουν στην κινητοποίηση για τον εντοπισμό του ασυνείδητου δράστη, δίνουν αμοιβή 5.000 ευρώ σε όποιον προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του και στην αυστηρή τιμωρία του.

Ο στόχος είναι προφανής, να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης προκειμένου να μην ξαναδούμε στο μέλλον τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες εξοργίζουν τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας.

> Διάβασε ακόμη: Ο Τάκης Προεστάκης στο καταφύγιό του στην Κρήτη έχει σώσει πάνω από 1000 ζώα

Η Αλόννησος αποτελεί καταφύγιο και τόπο αναπαραγωγής της μεσογειακής φώκιας ενώ στο νησί βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, η μεγαλύτερη δηλαδή προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη.

Υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο "Κωστής" δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κινδυνεύει από την ανθρώπινη παρουσία.

Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της ταυτότητας του δράστη μπορούν να επικοινωνήσουν στα γραφεία της μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής οργάνωσης MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της πλατφόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση (https://el.mom.gr/epikoinwnia).

Η ανακοίνωση της MOm

Η είδηση της αποτρόπαιας πράξης έγινε γνωστή το Σάββατο από την εταιρεία για τη μελέτη και προστασία της μεσογειακής φώκιας, MoM η οποία όπως ανέφερε θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου:
"Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια! Σήμερα ειδοποιηθήκαμε ότι η νεαρή αρσενική φώκια "Κωστής" (μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι. Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό! Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον "Κωστή". Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

> Διάβασε ακόμη: 6 αδέσποτες ιστορίες

Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

- Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
- Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές.
- Η MOm θα προχωρήσει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον Κωστή στην Αλόννησο

Σημειώνεται ότι η αρμόδια εισαγγελέας παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα στον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και τις μηνύσεις κατ’ αγνώστου που κατέθεσαν ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus, για τη δολοφονία της μασκότ του νησιού, της φώκιας "Κωστής".

Μέσω της προκαταρκτικής ζητείται από τη Λιμενική Αρχή του νησιού να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης, που κατηγορείται για θανάτωση ζώου σε βαθμό κακουργήματος.

Επίσης ζητείται να ληφθούν καταθέσεις λουόμενων αν παρατήρησαν κάτι ύποπτο για το θέμα, αλλά και να διερευνηθεί κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπως το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Β. Σποράδων.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear