Στον απόλυτα τοξικό κόσμο του Andrew Tate

Ποιος είναι ο τύπος που εξουδετέρωσε η Greta Thunberg με ένα μόλις tweet;

Γράφει: Γιάννης Σπανός 30 Δεκεμβρίου 2022

Τις τελευταίες ώρες το όνομα του Andrew Tate φιγουράρει και πάλι στην κορυφή των trends του Twitter και ως συνήθως δεν είναι για καλό. Ο πυγμάχος με τις μισογυνικές απόψεις ξαναχτύπησε, καθώς επιτέθηκε δίχως αφορμή στην Greta Thunberg, αναφερόμενος στους ρύπους που καίνε τα αμάξια του. Πού να το φανταζόταν ωστόσο, πως αυτή του η πρωτοβουλία θα τον οδηγούσε στης φυλακής τα σίδερα, λίγο πριν εκπνεύσει το 2022; Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.

Το πρώτο, περιβόητο tweet

Ο Tate έγραψε απευθύνθηκε στην σουηδή ακτιβίστρια γράφοντας "Παρακαλώ, δώσε μου το email σου, ώστε να σου στείλω την πλήρη λίστα της συλλογής αυτοκινήτων μου και τις τεράστιες εκπομπές αερίων τους" για να πάρει την πληρωμένη απάντηση "Ναι, σε παρακαλώ διαφώτισε με, στείλε μου email στο smalldickenergy@getalife.com (σε ελεύθερη μετάφραση ενέργειαμικρούπέους@@βρεςνακάνειςκάτιστηζωήσου.com".)".

Αμέσως επικράτησε ο κακός χαμός στο Twitter με την απάντηση της Thunberg να γίνεται viral και τον Tate να συνεχίζει τις ανούσιες επιθέσεις, ποστάροντας ένα γελοίο βίντεο. Εντούτοις, αυτό δεν ήταν το χειρότερο νέο της ημέρας για τον μισογύνη Tate. Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη μαζί με τον αδερφό του στη Ρουμανία αντιμετωπίζοντας από κοινού κατηγορίες συμμετοχής σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων και βιασμού. Μάλιστα οι ρουμανικές αρχές αναφέρουν ότι αν δεν είχε ποστάρει το βίντεο της επίθεσης στη Thunberg, δεν θα είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν. 


Ποιος είναι ο Andrew Tate

Περνάμε λοιπόν στα βασικά. Ποιος είναι ο Tate και γιατί είναι γνωστό το όνομά του; Μεγαλωμένος σε ένα κτήμα στο Λούτον, γιος μιας μεταφορέα και ενός καθηγητή σκάκι, εδώ και χρόνια καταφέρνει να προκαλεί τους πάντες. Έχοντας σημειώσει μερικές σημαντικές νίκες στην καριέρα του στο μποξ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πλέον εργάζεται ως τηλεοπτικός παραγωγός και δήθεν influencer με τοξικές απόψεις επί παντός επιστητού. Μεταξύ άλλων, υποστήριζε τον Donald Trump, καταφερόταν εναντίον των γυναικών με αποτέλεσμα να "εκδιωχθεί" από το Twitter για αρκετό καιρό, μέχρι πρόσφατα βασικά, που επανέφερε τον λογαριασμό του ο Elon Musk

Μία μίνι αναδρομή

Το 2016, η δημόσια καριέρα του φάνηκε να τελειώνει, όταν μετά την συμμετοχή του στο Big Brother αποβλήθηκε από το σπίτι λόγω ενός βίντεο που τον έδειχνε να χτυπάει μια γυναίκα με μια ζώνη. Σε ένα ακόμη βίντεο σε δεύτερο χρόνο, έλεγε σε μια γυναίκα να μετρήσει τους μώλωπες που προφανώς της προκάλεσε. 

Ακολούθησαν κι άλλες διαμάχες. Στη σελίδα του στο Twitter βρέθηκαν αναρτήσεις που περιείχαν ομοφοβικές και ρατσιστικές προσβολές. Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2017, επικρίθηκε από φιλανθρωπικές οργανώσεις ψυχικής υγείας επειδή είπε ότι η κατάθλιψη "δεν είναι πραγματική". Τον επόμενο μήνα του ίδιου έτους παρενέβη στο θέμα #MeToo, λέγοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να "φέρουν κάποια ευθύνη" για τον βιασμό τους - μια άποψη που έχει επαναλάβει έκτοτε και η οποία "σφράγισε" στον αποκλεισμό του από το Twitter.

Ο Tate στήριξε πολλάκις δημόσια τόσο τον Donald Trump, όσο και τον Nigel Farage και ήταν μία από τις πιο γνωστές ακροδεξιές φωνές των social media για χρόνια. Πολύ πριν από την άνοδό του (και) στη φήμη του TikTok, οι απόψεις του για τις γυναίκες είχαν επίσης γίνει σαφείς. Το 2018, στο Facebook, κατήγγειλε την "παρακμή του δυτικού πολιτισμού", αφού είδε μια αφίσα στο αεροδρόμιο Heathrow "που ενθάρρυνε τα κορίτσια να πάνε διακοπές, σε αντίθεση με την ενθάρρυνση να είναι στοργικές μητέρες και πιστές σύζυγοι". Έκτοτε, έχει κατηγορηθεί εκ νέου για επιθέσεις σε γυναίκες.

Ο ίδιος δηλώνει υπερήφανος μισογύνης, παρόλα αυτά το τελευταίο περιστατικό στη Ρουμανία μπορεί να σηματοδοτεί το "άδοξο" τέλος του. Fingers crossed.
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr