Φωτογραφίες από την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ευρώπης δεν θα είναι ποτέ πια το ίδιο.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 16 Απριλίου 2019

Η 15η Απριλίου του 2019 θα είναι μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Γαλλίας αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου. Μία φωτιά που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων - μένει να αποσαφηνιστεί αν οφείλεται στην κακιά στιγμή, σε ανθρώπινο λάθος ή σε κάτι άλλο- έκαψε σχεδόν ολοσχερώς έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς του πλανήτη. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη τόσο σε οικονομικό όσο κυρίως σε πολιτιστικό επίπεδο. Δυστυχώς η Notre-Dame, ένα από τα στολίδια του Παρισιού, δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Τις τελευταίες αρκετές ώρες η είδηση έχει συγκλονίσει την υφήλιο. Όλα τα διεθνή πρακτορεία παρακολούθησαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, από τη στιγμή που η φωτιά ξεκίνησε το καταστροφικό της έργο μέχρι πριν κάποιες ώρες που τέθηκε υπό έλεγχο, μεταφέροντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και τις συγκινητικές εκδηλώσεις των Γάλλων πολιτών.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κατάφερε για άλλη μία φορά να κλέψει την παράσταση με τον πλέον αρνητικό τρόπο, κάνοντας ένα tweet που θα μείνει στην ιστορία ως μία από τις πλέον αποτυχημένες δηλώσεις για το πώς να αντιμετωπίσεις μία πραγματική κρίση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δυστυχώς τα λόγια περιττεύουν αφού οι 12 φωτογραφίες που ακολουθούν είναι ίσες με χιλιάδες στενάχωρες λέξεις.

Φωτογραφίες από την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 11
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 12
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 7
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 8
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 9
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 3
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 1
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 6
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 5
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 4
Παναγία των Παρίσιων φωτιά 2

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράξενο πιστοποιητικό γνησιότητας των έργων του Banksy

Ακόμα μία φορά που ο σπουδαίος street artist έδειξε στον κόσμο τι θα πει πρωτοπορία.

Ένα συναρπαστικό ρολόι βγαλμένο από τους αγώνες ταχύτητας

Το MARQ Driver της Garmin μας αποκαλύφθηκε στο φυσικό του περιβάλλον: σε μία πίστα για αγώνες Ράλι έξω από τη Βαρκελώνη.