Ο νέος καφές της Nespresso έρχεται από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Μία Limited Edition ποικιλία από ασυνήθιστη προέλευση καταρρίπτει τους κανόνες του καφέ.

Γράφει: Esquire Editors 03 Ιουλίου 2018

Γεννημένη στη Σάντα Κρουζ, ένα νησί που ανήκει στο αρχιπέλαγος Γκαλαπάγκος και έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας, η Limited Edition ποικιλία της Nespresso, Galapagos Santa Cruz, είναι τόσο μοναδική όσο και η προέλευσή της.

Στον κόσμο του καφέ είναι γενικά αποδεκτό ότι όσο πιο μεγάλο είναι το υψόμετρο, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του καφέ. Ο καφές Santa Cruz έρχεται να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, αφού το φυτό του καλλιεργείται σε εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο. Το νησί Σάντα Κρουζ έχει σχηματιστεί από εκρήξεις ηφαιστειακής λάβας και διαθέτει πληθώρα θρεπτικών συστατικών στο ασυνήθιστο έδαφός του, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος του κόσμου στο οποίο καλλιεργείται καφές.

Ο νέος καφές της Nespresso έρχεται από τα Νησιά Γκαλαπάγκος

Ο σπάνιος συνδυασμός ηλιοφάνειας, βροχής και ανάμικτων θερμοκρασιών της θάλασσας εκεί, κάνει τους καρπούς του καφέ να ωριμάζουν με πιο αργό ρυθμό και να αναπτύσσουν περισσότερα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να προκύπτει ένα φλιτζάνι με έντονη πολυπλοκότητα γεύσεων.

Οι φυσικές συνθήκες του νησιού σε συνδυασμό με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τους καλλιεργητές για τη συγκομιδή του καφέ τους εκεί, δίνουν έναν ολοκληρωμένο espresso με γεμάτο σώμα, ενώ το σταδιακό και μέτριας έντασης καβούρδισμα αναδεικνύει νότες γλυκών δημητριακών και μπισκότου.

καφες

ΒΑΣΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΦIΛ: Γλυκά δημητριακά

ΠΡΟΦΙΛ ΦΛΙΤΖΑΝΙΟΥ: Γεμάτο, με κάποια πικράδα που θυμίζει κακάο και γεμάτο σώμα. Νότες καβουρδίσματος με γλυκά δημητριακά και μπισκότο.

Η ποικιλία Galapagos Santa Cruz θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέσω των Nespresso Boutiques, καθώς και μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com και μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Napul’è όπως λέμε Italiano Vero

Μάγκυ Ταµπακάκη και Francesco "Ciccio" Granata σε µεταφέρουν γευστικά µέχρι την Ιταλία, δικαιολογώντας κάθε φορά απόλυτα τη φήµη του εστιατορίου της Βάρης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι πρέπει να κάνεις για να είναι υγιεινές οι τηγανητές πατάτες στο air fryer

Και δεν αναφερόμαστε στο πόσο λάδι (δεν) πρέπει να βάλεις ούτε στις θερμίδες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ο σημαντικότερος γαστρονομικός θεσμός της χώρας μπήκε στην 4η δεκαετία της ύπαρξής του και ξεχώρισε για φέτος 43 σπουδαία εστιατόρια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας