Nobilis, κομψό και νόστιμο

Ένα ιδιαίτερο dining spot φέρνει το κάτι διαφορετικό στην Κηφισιά.

Κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, 'Nobilis' ήταν αυτός που είχε φτάσει στα αξίωμα του Υπάτου. Με την ευρύτερη έννοια του όρου ήταν ο 'ευγενής', με εξαιρετική ποιότητα χαρακτήρα και ανώτερο πνεύμα. Από τον συγκεκριμένο όρο αντλεί το όνομά του και το εστιατόριο του ξενοδοχείου SAY, στο Κεφαλάρι, που άνοιξε εδώ και λίγο καιρό τις πόρτες του. 

Το μέρος

Στον 4ο όροφο του ξενοδοχείου, ο έξοχα διαμορφωμένος χώρος χαρίζει ασυναγώνιστη πανοραμική θέα, ίσως μοναδική για την περιοχή της Κηφισιάς και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα μοναδικό στο είδος του spot για ολόκληρα τα βόρεια προάστια. 

> Διάβασε ακόμη: Τέλεια μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Του αναγνωρίζω επιπροσθέτως πως καταφέρνει να σε κάνει να νιώσεις οικεία, σχεδόν αμέσως. Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και το πολύ καλό service.

Το φαγητό

Η διακεκριμένη σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη παρουσιάζει ένα δημιουργικό μεσογειακό μενού, που φροντίζει να συνδυάσει την ελληνική μαγειρική παράδοση με διεθνείς νότες, ποντάροντας φυσικά σε επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.

Το θαλασσινό ταρτάρ εδώ -φτιάχνεται με ψάρι ημέρας- πλαισιώνεται με μαγιονέζα ρόκας, φράουλα και σαμπούκο ενώ το αντίστοιχο μοσχαρίσιο με καπνιστή μαγιονέζα, αυγοτάραχο, gel από raspberries, παστό κρόκο και ραπανάκι. Και στις δύο περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα είναι φρέσκο και νόστιμο.

Nobilis, κομψό και νόστιμο
ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 2

Από τις σαλάτες, εκείνη που ξεχωρίζει είναι η πράσινη με γκερεμέζι, φρούτα εποχής, φιστίκι Αιγίνης και βινεγκρέτ από γλυκό κρασί. 

Το απολαυστικό κριθαρότο με μελάνι σουπιάς με σουπιά σοτέ, καραβίδες, κουμκουάτ και λεμονοθύμαρο είναι ένα έξοχο πιάτο που λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μέχρι να καταφθάσουν τα κυρίως στο τραπέζι.

ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 3

Από τα τελευταία ξεχωρίζουν η καλοφτιαγμένη σφυρίδα με ριγανάτο πουρέ πατάτας, πράσινα φασόλια και σάλτσα ξινόγαλου με ramson καθώς και το rib eye Black Angus με πουρέ γλυκοπατάτας με περγαμόντο, καπνιστό αραντσίνι, σαφράν και σος Μπεαρνέζ.

ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 4
ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 5

Όλα τους, μπορούν να πλαισιωθούν από προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιών αλλά και μία ενδιαφέρουσα κάρτα cocktails με signatures και classics. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως το μενού περιλαμβάνει gluten-free, vegetarian και vegan προτάσεις.

ΝΟΜΠΙΛΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑ 7

 

> Διάβασε ακόμη: Η απολαυστικά τολμηρή στροφή του Fuga στο Italenese

 


Info

SAY Hotel
Χαριλάου Τρικούπη 67 & Δηλιγιάννη, Κηφισιά
Τηλ. 2102201700
www.nobilis.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας