Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Ένα από τα πράγματα που καθιστά αμέσως σαφές η Νάξος, είναι πως πρόκειται για ένα νησί που όπου κι αν επιλέξεις να φας, θα φας -πιθανότατα- καλά. Σε πολλές περιπτώσεις δε, πολύ καλά. Λογικό, θα αναλογιστεί κανείς, δεδομένου πως μιλάμε για ένα μέρος με επαρκή και άκρως ενδιαφέρουσα παραγωγή σε πληθώρα εξαιρετικών πρώτων υλών αλλά και με σημαντική γαστρονομική παράδοση. 

Το φαγητό εδώ δε θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί "δήθεν". Αντιθέτως, έχει κάτι να πει και το κάνει με το δικό του τρόπο, είτε μιλάμε για προτάσεις που πατούν στην παράδοση, είτε για πιάτα που ακουμπούν πιο σύγχρονες τεχνικές και οπτική. 

Ακολουθούν μερικά από αυτά που προσωπικά ξεχώρισα κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί και τα πολύ ενδιαφέροντα εστιατόριά του. 

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος