Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2022

New entries και 2* για το Delta.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός δημοσίευσε σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2022, τη λίστα με τα εστιατόρια της Αθήνας που βραβεύονται με αστέρια Michelin και τις υπόλοιπες τιμητικές διακρίσεις. Βλέπουμε 3 νέα αστεράτα εστιατόρια καθώς και μερικές φρέσκες εμφανίσεις το main selection του σημαντικού γαστρονομικού οδηγού.

New entries και 2* για το Delta

Το περίφημο Delta βραβεύτηκε με 2 αστέρια Michelin, πιστοποιώντας την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τόσο ο Θάνος Φέσκος με τον Γιώργο Παπαζαχαρία, όσο και η υπόλοιπη ομάδα του project που από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στόχευσε στο να αναβαθμίσει με τον δικό του τρόπο την αθηναϊκή και κατ' επέκταση ελληνική σκηνή. Το Soil του Τάσου Μαντή και το The Zillers ήταν οι νέες είσοδοι στον έναστρο ουρανό (με 1* έκαστο).

Στο πρώτο, ο σεφ Μαντής παρουσιάζει τη δική του, sustainable εκδοχή στο fine dining μέσα από μία κουζίνα άμεση, νόστιμη και υψηλών προδιαγραφών. Στο δεύτερο, ο σεφ Παύλος Κυριάκης επιβραβεύεται για την ολοένα και πιο σημαντική του δουλειά χρόνο με το χρόνο.

 

Το Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel και το CTC διατήρησαν το αστέρι που πήραν για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο ενώ το ίδιο έκαναν και τα Botrini's, Hytra και Varoulko Seaside. Η Σπονδή έχασε το ένα από τα δύο αστέρια της (1* φέτος).

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα της εστιατορικής Αθήνας γι' αυτή τη σεζόν

Στην κατηγορία του Michelin Bib Gourmand, το Nolan, το Οικείο και το Cerdo Negro συναντώνται για ακόμη μία χρονιά.

Στο Main Selection βρίσκουμε τα Veri Table, Aleria, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Άνετον, Cookoovaya, Vezene, Herve, Sense, Alficon, GB Roof Garden, Okio, Athénée και Annie's Fine Cooking.

 

 

Οι προτάσεις του οδηγού Michelin για την Αθήνα, το 2022

  • 27 εστιατόρια επιλέχτηκαν που περιλαμβάνουν:

-1 εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin
-8 εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin
-3 εστιατόρια με Bib Gourmand

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος