Το sushi bar του Αντώνη Δρακουλαράκου που είδαμε στο MasterChef

Ο σεφ-ταχυδακτυλουργός διαθέτει ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια στη χώρα μας, το Sushimou, που χωράει μόλις 12 άτομα.

Γράφει: Esquire Editors 15 Απριλίου 2020

Στη χθεσινή δοκιμασία του MasterChef, πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο του παιχνιδιού, με την κόκκινη ομάδα να παίρνει τη νίκη, και τους μπλε να οδηγούνται σε δοκιμασία αποχώρησης. Οι νικητές βγήκαν βόλτα με τον Κώστα Αποστολάκη στο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη και οι χαμένοι έμειναν μέσα και αγωνίστηκαν για την ασυλία. Για πρώτη φορά η δοκιμασία ασυλίας είχε καλεσμένο ο οποίος μάλιστα ήταν ένας σεφ ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο sushi bar στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για τον Αντώνη Δρακουλαράκο και το Sushimou.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

O σεφ δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες, αφού πρώτα τους έδειξε τις... ταχυδακτυλουργικές του ικανότητες στο sushi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

Tελικά την ασυλία κέρδισε ο Τζον, και οι υποψήφιοι προς αποχώρηση θα προκύψουν από την ομαδική ψηφοφορία στο επόμενο επεισόδιο που θα προβληθεί τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το ιδιαίτερο του χθεσινού επεισοδίου ήταν ότι οι χαμένοι κέρδισαν περισσότερα από τους νικητές, αφού είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν μερικά από τα πολλά μυστικά του sushi. Μάλιστα, όπως είπε ο Κοντιζάς, υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής για το συγκεκριμένο μαγαζί, κάτι που εν μέρει είναι εύλογο αφού χωράει τόσο λίγα άτομα.

Ωστόσο, ο κόσμος - τόσο Έλληνες όσο και ξένοι - ανυπομονούν να επισκεφτούν αυτό το sushi bar, τόσο για το καλό φαγητό όσο και για τη μοναδική εμπειρία που διαρκεί περίπου δύο ώρες. Μια πραγματική ιεροτελεστία διά χειρός του Αντώνη Δρακουλαράκου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonathan Cheung (@cheungtak) on

Η ιδιαιτερότητα αυτού του μαγαζιού είναι ότι είναι μία μπάρα η οποία έχει μόλις 12 σκαμπό και το κλείσιμο θέσης δεν είναι απλή υπόθεση.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης σεφ είναι εκείνος που μαγειρεύει και σερβίρει το φαγητό στους πελάτες, φροντίζοντας και για τη διασκέδασή τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andonis Passas (@and.pass) on

Το στόρι

O Αντώνης Δρακουλαράκος, μετά από δέκα χρόνια σε εστιατόρια της Αθήνας έφυγε για Τόκιο με σκοπό να μάθει την τεχνική του σούσι. Παράλληλα άνοιξε ένα blog, το sushimou.gr, στο οποίο αποτύπωνε καρέ καρέ την φοίτησή του στο Siountri School και όλα όσα έζησε εκεί.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, άνοιξε το δικό του sushi bar στα γιαπωνέζικα πρότυπα φόρεσε γραβάτα του και το δίκοχο καπέλο του και έτσι δημιουργήθηκε το Sushimou, το οποίο ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για τα εστιατορικά δεδομένα της Αθήνας και αγαπήθηκε αμέσως.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simon Richmond (@simonrichmond) on

O ίδιος έχει πει για το ιδιαίτερο εστιατόριό του και τις βλέψεις του για το μέλλον: "Το Sushimou έχει δώδεκα θέσεις και πολλές φορές με ρωτάνε αν θα το επεκτείνω, αν θα το μεγαλώσω ή αν θα κάνω κι άλλο μαγαζί. Η αλήθεια είναι ότι αν νιώσω πως κάνω καλύτερο sushi, θα ήθελα να έχω λιγότερα καθίσματα. Να κάνω πιο καλή την εμπειρία, να τους κρατάω λίγο περισσότερο, να κάνω το προϊόν μου καλύτερο. Πίστεψέ με, το μαγαζί μου το θεωρώ μεγάλο που έχει 12 θέσεις. Για καλό ψάρι το θεωρώ μεγάλο".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrea Wyner (@yesterdayhere) on

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος