Να πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.

Όταν σκεφτόμαστε ένα λαχταριστό, μυρωδάτο hot dog, με τη μουστάρδα να τρέχει κυματιστά πάνω στο καυτό λουκάνικό του, οι περισσότεροι από εμάς μάλλον είμαστε σε μια φάση του τύπου "δεν θέλω να το ξέρω, θέλω να το φάω". Ναι, όσοι δεν είμαστε vegan ή vegeterian, μπροστά σε αυτό το κομμάτι νόστιμου κρέατος σε μορφή φαλλικού συμβόλου, κοινώς στο λουκάνικο, το οποίο ασφυκτιά ανάμεσα σε ένα λευκό ψωμάκι, κάνουμε τα στραβά μάτια. Μάλλον, όμως, υπάρχει λόγος σοβαρός που δεν θέλουμε να ξέρουμε την αλήθεια για το πώς φτιάχνεται. Ας πέσει, λοιπόν, το βίντεο...

Πώς νιώθεις τώρα;

Κάποιοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται καθόλου από τη σκοτεινή πλευρά του λουκάνικου και δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ να γλείφουν τα δάχτυλά τους όταν τρώνε είτε λουκάνικα, είτε πατσά, είτε μαγειρίτσα ή όταν γλείφουν το κεφαλάκι ενός αρνιού το Πάσχα. Κάποιοι άλλοι, όμως, έναν κόμπο στο στομάχι τον νιώσαμε μετά από την παρακολούθηση του βίντεο που προηγήθηκε.

Vintage διαφήμιση για hot dogs iStock

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, τα λουκάνικα που χρησιμοποιούνται για τα hot dogs, να το αναγνωρίσουμε αυτό, αποτελούν ένα είδος "βιώσιμου κρέατος", καθώς για την παρασκευή τους χρησιμοποιούνται μέρη από πολλά ζώα που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια: Υπολείμματα και κομματάκια από μοσχαρίσιο, χοιρινό και κοτόπουλο αλέθονται και μπλέκονται μεταξύ τους, χωρίς να πετάγεται κανένα τμήμα τους. Κι αυτό είναι κάτι το θετικό.

Αφού ετοιμαστεί, λοιπόν, το μείγμα του κρέατος, προστίθενται κάποια επεξεργασμένα κομμάτια κοτόπουλου, άμυλα και καρυκεύματα. Μετά, όλα αυτά τα υλικά ανακατεύονται σε μηχανήματα βιομηχανικών διαστάσεων, μαζί με νερό και μια συγκλονιστική ποσότητα από σιρόπι καλαμποκιού.

Στο τέλος, το κρέας που θα γίνει λουκάνικο για hot dog χτυπιέται, τυλίγεται σε μια ειδική μεμβράνη από κυτταρίνη, ψήνεται, του γίνεται ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχος και συσκευάζεται μέχρι να βρει τη θέση του ανάμεσα στο ψωμάκι που του αναλογεί για να το κάνουμε μία, δύο ή τρεις χαψιές. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος