1.500 δολάρια κοστίζει το πιο ακριβό παγωτό στην Αμερική
Όσο 3 νοίκια ή ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην Αθήνα.
Με 1.500 δολάρια (περίπου 1.280 Ευρώ) στην Αθήνα μπορείς να πληρώσεις δύο με τρία ή και τέσσερα νοίκια ανάλογα με το διαμέρισμα που νοικιάζεις. Στην Νέα Υόρκη πάλι, στο ξενοδοχείο Baccarat μπορείς να αγοράσεις ένα παγωτό. Προσοχή, όχι δύο, μονάχα ένα.
Σύμφωνα με το CNBC, η βανίλια του εν λόγω εδέσματος έρχεται κατευθείαν από τη Μαδαγασκάρη. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτή που εκτοξεύει την τιμή. Σε αυτό παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα υλικά: ένα κέλυφος λευκής σοκολάτας, θρυμματισμένη μαύρη τρούφα, μαύρη σοκολάτα Manjari, νιφάδες κακάο Valrhona Gold κι όλα αυτά να περιχύνονται με μια σάλτσα από ιβίσκο και σαμπάνια συνοδευόμενη από μαρέγκα εσπεριδοειδών. Α, ναι, και να μην ξεχάσουμε και τα βρώσιμα φύλλα από χρυσό και ασήμι.
This $1,500 ice cream is the most expensive in America — here's what you get: https://t.co/anUG4eu3Er pic.twitter.com/RWN67AmhdX
— CNBC (@CNBC) July 11, 2018
Κι όμως όλα αυτά έρχονται στην προνομιακή τιμή των (μόλις) 300 δολαρίων. Εκείνο που κάνει αυτό το παγωτό να κοστίζει περίπου όσο ένα μικρό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην Αθήνα, είναι το κρυστάλλινο μπολ μέσα στο οποίο σερβίρεται. Ευτυχώς αν κάποιος παραγγείλει το Bear Extraordinaire, όπως ονομάζεται αυτό το πιάτο, έχει το δικαίωμα να κρατήσει και το μπολ. Λογικό κι αναμενόμενο.
Αν αξίζει τα λεφτά του; Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά ας μείνουμε στον γνωστό στίχο από τον 18ο αιώνα που κάνει λόγο για τον δρόμο της υπερβολής που οδηγεί στο παλάτι της σοφίας.
Από: Esquire
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΌλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.