Έτσι ψήνεται τέλεια η μπριζόλα στον φούρνο

Οδηγίες προς ναυτιλομένους για το ribeye το άψογο.

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο αντρικότερο των φαγητών, ένα μόνο είναι το ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί: Πώς θα ψήσεις σωστά την μπριζόλα σου. Σωστά ψημένη, είναι ακριβώς όσο κρεάτινη, ζουμερή, ελάχιστα λιπαρή πρέπει. Δηλαδή τέλεια. Και όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πρέπει απλά να την βάλεις μέσα στον φούρνο. Για να το κάνεις με τον ιδανικότερο τρόπο σου επισημαίνουμε κάποια βασικά πραγματάκια και σου δίνουμε τις μόνες συμβουλές που θα χρειαστείς. 

Καταρχάς, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου την Αγία Τριάδα της όλης διαδικασίας:

  1. Ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέας (ιδανικά ribeye)
  2. Ένα καλής ποιότητας αντικολλητικό σκεύος
  3. Καλό βούτυρο

Πώς θα την μαγειρέψεις

Υλικά

  • 1 μπριζόλα ribeye (ιδανικά κοντά στα 400 γρ.)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, εξαιρετικά ψιλοκομμένες
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τοποθετείς το σκεύος εντός του φούρνου και προθερμαίνεις στους 230°C. Αυτό γίνεται ώστε το σκεύος να έχει ίδια θερμοκρασία με τον φούρνο όταν τοποθετηθεί το κρέας και αυτό να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Προσθέτεις ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές της μπριζόλας και αλατοπιπερώνεις. 
  • Βάζεις την μπριζόλα στο φούρνο. Ψήνεις από την μία πλευρά για δύο λεπτά, την γυρνάς, προσθέτεις το σκόρδο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 6'.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και τοποθετείς στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά. Αναποδογυρίζεις πάλι την μπριζόλα και τοποθετείς επάνω της το βούτυρο.
  • Γυρνάς το σκεύος ώστε να μπορεί να μαζευτεί ομοιόμορφα το βούτυρο και το σκόρδο και ψήνεις για 1-3 λεπτά, αναλόγως πώς προτιμάς την μπριζόλα σου.
  • Απολαμβάνεις σαν να μην υπάρχει αύριο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος