Τίποτα πιο πληθωρικό από το Sloppy Joe

Πρόκειται για ένα σάντουιτς με μοσχαρίσιο κιμά, που είναι τόσο "αμερικανιά", όσο το burger.

Δύσκολα θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος κάτι που να υποστηρίζει περισσότερο τον όρο "αμερικανιά" στο φαγητό από το Sloppy Joe. Πρόκειται για ένα σάντουιτς με μοσχαρίσιο κιμά που μαγειρεύεται με σάλτσα ντομάτας και Worcestershire sauce - μεταξύ άλλων. Φυσικά, υπάρχουν πολλές παραλλαγές, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν με κάθε φαγητό στις μέρες μας.

Η ιστορία του Sloppy Joe δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρη: Η Marilyn Brown, διευθύντρια παραγωγής της Heinz, υποστηρίζει πως μετά από εκτενή έρευνα κατέληξε πως το εν λόγω σάντουιτς φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο Sioux City της Iowa τη δεκαετία του 1930 από κάποιον τυχαίο μάγειρα που ονομαζόταν Joe.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας