Υπάρχει τρόπος για να ψηθεί τέλεια το rib eye

Πώς μαγειρεύεται ένα από τα καλύτερα κομμάτια κρέατος.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Σεπτεμβρίου 2018

To rib eye είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κοπές μοσχαριού. Πρόκειται για την κοπή από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο (από τα 13 πλευρά του μοσχαριού), που συνήθως δίνει την καλύτερη ποιότητα μπριζόλας. Μιλάμε ουσιαστικά για το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας που υπάρχει.

Υπάρχει τρόπος για να ψηθεί τέλεια το rib eye

Aν πρόκειται να μαγειρέψεις ένα rib eye στο σπίτι, καταρχήν φρόντισε να προμηθευτείς μια ποσότητα γύρω στα 850 γραμμάρια. Χώρισε το στα 2 -προτίμησέ το από δυο διαφορετικές μπριζόλες- και έχε υπόψιν πως όσο πιο παχύ είναι το κάθε κομμάτι τόσο καλύτερο είναι το γεγονός αυτό για το ψήσιμο.

Πριν φτάσεις όμως στο ψήσιμο, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια βήματα για τη σωστή προετοιμασία. Αρχικά, άφησε το rib eye steak σου για 10-15 λεπτά να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα άλειψέ το με λίγο λάδι, πρόσθεσε χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν όποιο άλλο καρύκευμα επιθυμείς.

rib eye κρεας

Ο πιο εύκολος τρόπος για να το μαγειρέψεις είναι στο grill. Ιδανικά στην πιο δυνατή θερμοκρασία ή φωτιά - φρόντισε μόνο να υπάρχει ασφαλής απόσταση ανάμεσα στην πηγή θερμότητας και τη σχάρα. Για μια medium-rare μπριζόλα ψήσε την για 2-2,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν πάλι την προτιμάς medium ο χρόνος πρέπει να ανέβει στα 3 λεπτά, ενώ για medium well στα 4 και well done στα 5 λεπτά από κάθε μεριά.

Όταν τελειώσεις το ψήσιμο, άφησε το κρέας να "ξεκουραστεί" για περίπου 10 λεπτά. Αν θέλεις μπορείς να το σκεπάσεις και με αλουμινόχαρτο προκειμένου να κυκλοφορήσουν τα υγρά στο εσωτερικό του και να έχεις έτσι μια ακόμη πιο χυμώδη μπριζόλα.

Thank me later.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας