Diane Lane, a woman we love

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός σβήνει 58 κεράκια και εξακολουθεί να γοητεύει.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Ιανουαρίου 2023

Κομψή, σικάτη, γοητευτική. Η Diane Lane, που κλείνει σήμερα τα 58 της χρόνια (γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1965 στη Νέα Υόρκη) δεν είναι μία απλή περίπτωση ηθοποιού και φυσικά μία γυναίκα που περνά απαρατήρητη, επιβεβαιώνοντας το κλισέ πως ωριμάζει σαν τον καλό κρασί.

Η καριέρα της ξεκίνησε ουσιαστικά σε ηλικία 13 ετών, όταν εμφανίστηκε στην ταινία A Little Romance στο πλευρό του  Laurence Olivier. Στα early 80s έκανε την επιτυχημένη μετάβαση από τους παιδικούς ρόλους στην ενήλικη υποκριτική και σύντομα βρέθηκε σε πολλά εξώφυλλα - μεταξύ αυτών και του περιοδικού Time.

Diane Lane, a woman we love

Ταινίες όπως οι The Outsiders (1983), Rumble Fish (1983), The Cotton Club (1984), Knight Moves (1992), Streets of Fire (1984), Chaplin (1992) την έκαναν γνωστή σε όλους, για να ακολουθήσουν μετέπειτα τα Judge Dredd (1995), A Walk on the Moon (1999), The Perfect Storm (2000), Under the Tuscan Sun (2003), Must Love Dogs (2005), Nights in Rodanthe (2008), Secretariat (2010), Cinema Verite (2011), Inside Out (2015), Trumbo (2015) καθώς και η εμφάνισή της στην 6η σεζόν του House of Cards

ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ ΕΞΩΦΥΛΛΟ 2
ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ ΕΞΩΦΥΛΛΟ 1

Έχει υποδυθεί επίσης την Martha Kent στο Man of Steel (2013), το Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) και το Justice League (2017).

Η μεγαλύτερή της ωστόσο επιτυχία ήταν το ερωτικό δράμα "Άπιστη" (Unfaithful) -όπου είδαμε και την πιο σαγηνευτική πλευρά της- και το οποίο της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου - Δράμα και Screen Actors Guild Award Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Η έλλειψη τεράστιων επιτυχιών στο box-office ελάχιστη επίδραση είχε στη ζωή και την καριέρα της. Ανέκαθεν ήταν ποθητή για παραγωγούς και σκηνοθέτες και ακόμη πιο ποθητή για κάποιους από φερόμενους ως "πιο γοητευτικούς τύπους του Χόλιγουντ".

Οι Timothy Hutton, Christopher Atkins και Jon Bon Jovi ήταν κάποιοι από αυτούς που την ερωτεύτηκαν παράφορα. Μάλιστα, φημολογείται πως το "You Give Love a Bad Name" του τελευταίου γράφτηκε γι' αυτήν, με την ίδια να μην το επιβεβαιώνει ποτέ. Αλλά ούτε και να το αρνείται. 

Το 1988 παντρεύτηκε τον Christophe Lambert, για να χωρίσουν μετά από 6 χρόνια, ενώ ξαναμπήκε στον έγγαμο βίο το 2004, με τον Josh Brolin αυτή τη φορά.

Η πιο πρόσφατη δουλειά της είναι το Let Him Go του Thomas Bezucha, όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Kevin Costner.

ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ 1
ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ 3
ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ 2
ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ 5
ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ 4

φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kristen Stewart, ένα ατίθασο πλάσμα

Το πιο rock n' roll κορίτσι του Χόλιγουντ κλείνει σήμερα 34 χρόνια ζωής.

Γραφει Πωλινα Φραγκου