Η εύθραυστη ομορφιά της Natalie Portman

Η δημοφιλής ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 42 της χρόνια.

H Natalie Portman κυριολεκτικά μεγάλωσε μαζί μας, ένας λόγος παραπάνω δηλαδή για να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες ηθοποιούς του 21ου αιώνα. Η 42χρονη πλέον Ισραηλινή ηθοποιός -γεννήθηκε σαν σήμερα στις 9 Ιουνίου 1981 στην Ιερουσαλήμ- έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική όταν ακόμη βρισκόταν στην προεφηβεία. Για την ακρίβεια, η Natalie Hershlag και οι γονείς της μετακόμισαν στις Η.Π.Α όταν εκείνη ήταν ακόμη 3 ετών και στην πορεία, σύμφωνα με το Rolling Stone προτίμησε να χρησιμοποιεί το μητρώνυμό της για να προστατεύσει την ταυτότητα της οικογένειάς της. 

Τα πρώτα βήματα

Η καριέρα της ξεκίνησε στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών, όταν σε μία πιτσαρία την πλησίασε κάποιος που έψαχνε μοντέλο για μία καμπάνια της Revlon. Η άγουρη ομορφιά της από τότε, ήταν ιδιαίτερη και προφανώς δεν περνούσε απαρατήρητη. Η Portman κατέληξε να αποκτήσει το δικό της ατζέντη και να επιλεχθεί μετά από κάστινγκ για ένα off-Broadway μιούζικαλ ονόματι Ruthless, στο οποίο θα ήταν αντικαταστάτρια εκείνη και η Britney Spears (!). Τελικά, το κινηματογραφικό της ντεμπούτο δεν άργησε να έρθει, αφού δύο χρόνια μετά, στο Léon: The Professional του Luc Besson υποδύθηκε ένα 12χρονο ορφανό που σύναψε σχέση με έναν πληρωμένο δολοφόνο.

Η εύθραυστη ομορφιά της Natalie Portman Photo by Columbia Pictures/Getty Images

Το Δεκέμβριο του 2020 και συγκεκριμένα στο podcast Armchair Expert with Dax Shepard παραδέχθηκε πως από μικρή αισθανόταν ότι γινόταν αντικείμενο σεξουαλικοποίησης και αυτό ως γεγονός είχε σημαντικό αντίκτυπο στη μετέπειτα ζωή της: "Το ότι μου προσέδιδαν σεξουαλικά χαρακτηριστικά ως παιδί, νομίζω ότι αφαίρεσε στοιχεία από τη δική μου σεξουαλικότητα γιατί με έκανε να φοβηθώ και με έκανε να σκεφτώ ότι ο τρόπος για να είμαι ασφαλής ήταν να παρουσιάζομαι ως συντηρητική, σοβαρή και πως "πρέπει να με σέβεστε γι᾽αυτό”. "Είμαι έξυπνη, μη με κοιτάς με αυτόν τον τρόπο”[...]

Natalie Portman Steve Eichner/ Getty Images

"Ενώ… σε εκείνη την ηλικία, έχεις όντως τη δική σου σεξουαλικότητα και τις δικές σου επιθυμίες και θες να ανακαλύψεις πράγματα και να είσαι ανοιχτός. Αλλά δεν αισθάνεσαι ασφαλής απαραίτητα, όταν υπάρχουν μεγαλύτεροι άντρες που ενδιαφέρονται για σένα και εσύ σκέφτεσαι "όχι, όχι, όχι”". Το 1999 στο μεταξύ, επιλέχθηκε για το ρόλο της Padmé Amidala στο Star Wars (Episode I — The Phantom Menace").

Natalie Portman Michael Kovac / Getty Images for AFI

Natalie Portman Kevin Winter / Getty Images

>Διάβασε ακόμη: Inbar Lavi, καλωσόρισες πίσω στο Lucifer

Οι διακρίσεις και ο άντρας της ζωής της

Παρόλα αυτά, δεν παράτησε το σχολείο, συνέχισε τις σπουδές της στο Harvard, από όπου αποφοίτησε ως ψυχολόγος το 2003. Παράλληλα, ένα χρόνο μετά ήρθε η πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ β᾽γυναικείου ρόλου για την ταινία Closer, το 2005 αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι της για χάρη του V for Vendetta, ενώ το 2008 σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους με τίτλο Eve. Τελικά όμως το πολυπόθητο αγαλματίδιο ήρθε το 2011, με την ταινία Black Swan του Darren Aronofsky. Εκείνος ο ρόλος της ταίριαζε γάντι, ενισχύοντας την εικόνα του εύθραυστου κοριτσιού που όμως κρύβει άπειρη δύναμη μέσα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να μπορέσει να υποδυθεί τη μπαλαρίνα έκανε καθημερινές προπονήσεις διάρκειας 8 ωρών επί δύο μήνες.

Natalie Portman Gamma-Rapho via Getty Images

Natalie Portman Frazer Harrison / Getty Images

Εν τέλει, ερωτεύθηκε το χορογράφο της ταινίας, Benjamin Millepied με τον οποίο παντρεύτηκε κιόλας το 2012. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Aleph (2011) και την Amalia (2017). Το 2011 και το 2013 σημειωτέον, εντάχθηκε στο σύμπαν της Marvel ως Jane Foster σε δύο ταινίες Thor. Ωστόσο, ο ρόλος της Jacqueline Kennedy στο Jackie το 2016 ήταν αυτός που της χάρισε μία ακόμη υποψηφιότητα για Όσκαρ. 

Natalie Portman Vivien Killilea / Getty Images for L.A. Dance Project
Με το σύζυγό της, Benjamin Millepied

Natalie Portman ROBYN BECK / AFP via Getty Images

Η ακτιβιστική δράση

Η Portman ανέκαθεν είχε περιβαλλοντικές ευαισθησίες και είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση όσον αφορά στο περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων. Έγινε χορτοφάγος από την ηλικία των 8 ετών, ενώ αργότερα προτίμησε το βιγκανισμό όταν διάβασε το βιβλίο του Jonathan Safran, Eating Animals. Επιπρόσθετα, συμμετέχει συχνά σε καμπάνιες για την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως επίσης έχει ταξιδέψει αρκετά ως πρέσβειρα της FINCA International, μιας μικροοικονομικής οργάνωσης που προσπαθεί να βοηθήσει τους άπορους, προσφέροντας επενδυτικές ευκαιρίες στους ανθρώπους που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Επιπρόσθετα, είναι θερμή υποστηρίκτρια της ισότητας των φύλων, μάλιστα στο παρελθόν έχει μιλήσει για τη δική της τρομακτική εμπειρία από εκφοβιστικά γράμματα που λάμβανε ως 13χρονη ηθοποιός. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr