Michelle Monaghan, Α Woman We Love

Με αφορμή τα σημερινά 48α γενέθλιά της, ένα κείμενο-δικαίωση για τη γοητευτική ηθοποιό που κανείς δε θυμάται το όνομά της.

Πώς είναι να έχεις παίξει σε μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές του Χόλιγουντ, αλλά να παραμένεις διαχρονικά εκείνη η πολύ γνωστή φυσιογνωμία χωρίς ονοματεπώνυμο; Ας μας απαντήσει η Michelle Monaghan που -στην Ελλάδα τουλάχιστον- αντιμετωπίζει ακριβώς αυτήν την κατάσταση. Αγαπητή Michelle, απολογούμαστε και επειδή τα λάθη είναι για να αναγνωρίζονται, για τα σημερινά 48α γενέθλιά σου, σου αφιερώνουμε αυτό το κείμενο. 

Τα πρώτα βήματα

Ο δικηγόρος του διαβόλου θα έλεγε στην περίπτωση της Monaghan ότι για να μη μπορούμε να συγκρατήσουμε το όνομά της, λογικά και η ίδια είναι άχρωμη, άοσμη και άνοστη. Κρίνοντας από την πορεία της, πρόκειται για σαθρό επιχείρημα.

Η Monaghan μεγάλωσε σε ένα χωριό της Αϊόβα, από γονείς με ιρλανδικές/γερμανικές ρίζες και χωρίς πολλές φιλοδοξίες κοινωνικής καταξίωσης, ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους αδερφούς της. Μετά το λύκειο, μετακόμισε στο Σικάγο για να σπουδάσει δημοσιογραφία στο Columbia, αλλά κατέληξε να γίνει μοντέλο με διεθνή καριέρα.

>Διάβασε ακόμη: Οι ταινίες της άνοιξης

Γύρισε τον κόσμο μέσω του μόντελινγκ, Μιλάνο, Σιγκαπούρη και Τόκιο ήταν μερικοί από τους πιο συχνούς προορισμούς της εργασίας της, ωστόσο στο τελευταίο εξάμηνο της σχολής της, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει μία καριέρα στην υποκριτική. 

Η καριέρα στον κινηματογράφο

Εν τέλει, το ντεμπούτο της ως ηθοποιός πραγματοποιήθηκε στην τηλεόραση, συμμετέχοντας στη σειρά Young Americans του 2000. Ένα χρόνο αργότερα, βρέθηκε να παίρνει μέρος σε επεισόδιο του δημοφιλέστατου Law & Order: Special Victims Unit που της παρείχε το εισιτήριο για τη μεγάλη οθόνη και συγκεκριμένα για την ταινία Perfume. Από εκεί, μεταπήδησε στο πλευρό των Richard Gere και Diane Lane στο Unfaithful ("Άπιστη") του 2002.

Το μεγάλο όμως, ουσιαστικό βήμα έγινε το 2002 με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Kimberly Woods στην τηλεοπτική σειρά Boston Public, από όπου αποκόμισε περισσότερη αναγνωρισιμότητα για να μπορέσει να κάνει την πολυπόθητη μετάβαση στον κινηματογράφο.

Ακολούθησαν ρόλοι στα It Runs in the Family, Kiss Kiss Bang Bang, Constantine (ο ρόλος της κόπηκε), The Heartbreak Kid, Gone Baby Gone, Made of Honor και ένα σωρό ακόμη ταινίες, πάντα στο πλευρό πασίγνωστων ηθοποιών, όπως οι Robert Downey Jr., Val Kilmer, Patrick Dempsey, Ben Stilller, Jake Gyllenhaal.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 2014, όπου την καμαρώσαμε στην πρώτη σεζόν του True Detective, αλλά και στο 2018 με το Mission: Impossible – Fallout του 2018 να προστίθεται επίσης στο βιογραφικό της.

Όσοι την είδαν εκεί για πρώτη φορά, την εντόπισαν κατά πάσα πιθανότητα και στο θρίλερ του Netflix ονόματι Messiah το 2020. 

Η προσωπική ζωή

Εδώ και 22 χρόνια η Michelle δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον Αυστραλιανό γραφίστα Peter White με τον οποίο γνωρίστηκε σε ένα πάρτι.

Έκτοτε είναι αχώριστοι και μετά από 5 χρόνια σχέσης, παντρεύτηκαν το 2005. Το 2008 και το 2013, έγιναν γονείς της Willow Katherine και του Tommy Francis αντίστοιχα. 

>Διάβασε ακόμη: 10 σειρές δράσης του Netflix

Γενικά, η Michelle έχει κάνει άπειρα και αξιόλογα πράγματα. Εμείς είμαστε αυτοί που φλερτάρουν με την αμνησία. 

Michelle Monaghan, Α Woman We Love Craig Blankenhorn-Universal Television-NBCU Photo Bank via Getty Images

Michelle, κάλλιο αργά παρά ποτέ δε λένε;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Saoirse Ronan, Α Woman We Love

Η δημοφιλής ηθοποιός έχει ήδη προταθεί για 4 βραβεία Όσκαρ και αυτό λέει πολλά.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Alessandra Ambrosio, από την Βραζιλία με αγάπη

Μία πραγματικά σταθερή αξία στην καρδιά μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Kaya Scodelario, αργήσαμε να σε προσέξουμε

Το κορίτσι του The Gentlemen είναι το νέο μας crush.

Γραφει Πωλινα Φραγκου