Η Μαριλένα Ράδου είναι ελεύθερο πνεύμα

Γοητευτική όσο η Κατερίνα Μαυρίδη των "Παγιδευμένων", η δημοφιλής ηθοποιός "δικάζει" στη viral σειρά του AΝΤ1, αλλά και στην πραγματική ζωή με την ειλικρίνειά της.

Την πρώτη της ευκαιρία στην υποκριτική τής την προσέφερε ο Βασίλης Θωμόπουλος στην original "Πολυκατοικία" του Mega και δεν την πήρε. Την ημέρα που θα είχε γύρισμα, η Μαριλένα Ράδου είχε ένα πολύ σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού για τη διαφημιστική εταιρεία στην οποία δούλευε τότε και δεν ήθελε να είναι ασυνεπής. Όταν το 2015 ο Πάνος Κοκκινόπουλος την κάλεσε για έναν βοηθητικό ρόλο στον τελευταίο κύκλο της "10ης Εντολής", φρόντισε να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος. Από εκεί την ξεχώρισε, πήρε κανονικό ρόλο σε επόμενο επεισόδιο κι ύστερα το ένα έφερε το άλλο.

Η Μαριλένα Ράδου είναι ελεύθερο πνεύμα Μάρκελλος Πλακίτσης

Ήταν μόλις 7 χρόνων όταν είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι της άρεσε η υποκριτική. "Έκανα χορευτικά, τραγουδούσα, έκανα αυτοσχεδιαστικούς διαλόγους στα παιχνίδια, αλλά μου άρεσε επίσης να παίζω ότι... παίζω. Οι σπουδές μου στη Αρχιτεκτονική Τοπίου με θωράκισαν, γέμισε αποσκευές η ψυχή μου, όμως αν αναλογιστώ τι έχω περάσει και πόσες δουλειές έχω κάνει παράλληλα με τη δραματική σχολή αλλά και μετά, αναμφισβήτητα πιο συνεπής από αυτόν τον στόχο δεν έχω υπάρξει για άλλον", μου λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Όπως μου εξηγεί, ο δρόμος για εκείνη δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

"Σε ό,τι θεωρείται αντικειμενικά ηθικό, έχω πάει με τον σταυρό στο χέρι, η κάθε δουλειά μου έφερε την επόμενη και έτσι αισθάνθηκα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Είμαι πολύ υπέρ –σε οποιοδήποτε επάγγελμα– να παίρνεις όση βοήθεια και όποια ευκαιρία είναι διαθέσιμη, αφού ο καθένας μας δείχνει την αξία του εκ των υστέρων. Βέβαια, αν καταφέρεις να κάνεις πράγματα μόνος σου, νιώθεις ότι πατάς πιο γερά στα πόδια σου. Προσωπικά, επιτέλους έχω μπει σε ένα καλό "βαγόνι” αλλά έχω άπειρο δρόμο ακόμα", επισημαίνει και αναθεωρεί:

"Τα πρώτα χρόνια επένδυσα αρκετά στο θέατρο και σε πιο underground παραστάσεις, δεν προτιμούσα την κωμωδία, παρότι καταλαβαίνω σήμερα ότι μου αρέσει. Κατ’ αρχάς, επικρατεί ακόμα η πεποίθηση ότι μία κωμική ηθοποιός δεν μπορεί να είναι εμφανίσιμη, τις θέλουμε ασχημούλες για να γελάμε ενδεχομένως περισσότερο – αυτά τα κλισέ δεν τα καταλαβαίνω. Επίσης, υπάρχει η παγίδα τού ότι ο σοβαρός ηθοποιός, με ποιότητα και κουλτούρα, πρέπει να κλάψει, να πονέσει και να πληγωθεί. Αυτό φοβόμουν και δεν ήμουν ελαστική στις επιλογές των ρόλων. Μεγάλες βλακείες, αν με ρωτάς τώρα, αλλά ισχύουν ακόμη. Κουλτούρα δεν είναι μόνο το θέατρο και η Επίδαυρος. Ευτυχώς, σιγά σιγά αποδεχόμαστε και την τηλεοπτική ποιότητα".

Σήμερα, η Μαριλένα υποδύεται τη δικαστή Κατερίνα Μαυρίδη στη viral σειρά του AΝΤ1 "Παγιδευμένοι" και δηλώνει τυχερή, γιατί μέχρι στιγμής κάθε δουλειά που κάνει είναι ένα σκαλί πιο πάνω από την προηγούμενη σε δημοτικότητα. Όπως παραδέχεται, ο συγκεκριμένος ρόλος είναι στα μέτρα της: "Το δράμα μου είναι πολύ πιο εύκολο, ωστόσο θα έλεγα πως είμαι κωμική ηθοποιός, βάσει ιδιοσυγκρασίας. Απλώς εμένα το πρόσωπό μου ως ανέκφραστο βγάζει μία θλίψη και αυτό βοηθάει. Με την Κατερίνα, παρότι έχουμε αρκετά κοινά, έχει πιο έντονες γωνίες και με δυσκόλεψε όσον αφορά το όριο της καλοσύνης, της ανεκτικότητας, του αυτοσεβασμού και της εξωστρέφειας. Ωστόσο, μάλλον έχει πάει καλά αυτό, γιατί παίρνω μηνύματα από δικηγόρους και δικαστές που αναφέρουν ότι αυτό που βλέπουν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

Μαριλένα Ράδου Μάρκελλος Πλακίτσης

Τη διακόπτω, τονίζοντας ότι αποκλείεται το περιεχόμενο των μηνυμάτων να είναι μόνο αυτό. "Τα πιο πικάντικα σχόλια για την Κατερίνα αναφέρονται στα ταγέρ που αναδεικνύουν τα πόδια μου ή το αυστηρό ύφος. Μου γράφουν "πάτα μας κάτω”, "αν ήσουν όντως δικαστής θα ερχόμουν συνέχεια στο δικαστήριο για να με δικάζεις” και κάτι τέτοια", παραδέχεται γελώντας.

"Παγιδευμένη στη ζωή σου, έχεις αισθανθεί;", τη ρωτάω. "Έχω υπάρξει, σε μία αδιέξοδη σχέση, αλλά και σε δουλειές εκτός υποκριτικής. Ευτυχώς, το πνεύμα δεν παγιδεύεται. Στην προσωπική μου ζωή πάντως, μ’ αρέσει να φροντίζω τους δικούς μου ανθρώπους, τον σύντροφό μου, δεν εστιάζω τόσο σε μένα και εκτιμώ πολύ την ειλικρίνεια", αποκρίνεται και συμπληρώνει αμέσως: "Στο φλερτ αυτό με ελκύει: Η δοτικότητα, η θετική σκέψη, το χιούμορ και το να μη φοβάται ο άλλος να δείξει τον χαρακτήρα του, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οι άνθρωποι είμαστε γοητευτικοί μόνο όταν είμαστε ο εαυτός μας".

Πράγματι, η Μαριλένα ξέρει να δικάζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr