Η νέα Lamborghini Countach είναι ήδη sold out

Δεν πρόλαβαν καν να κυκλοφορήσουν, και τα 112 αντίτυπά της -αξίας 3 εκατ. το καθένα- εξαφανίστηκαν.

Lamborghini Countach αλλά στο 2021 λοιπόν. Και αυτή είναι πάντοτε μία καλή ευκαιρία για να ασχοληθεί και πάλι κανείς με την περίφημη ιταλική εταιρεία που κάθε φορά αναζητά καινούριους τρόπους για να εντυπωσιάσει. Πριν περίπου μισό αιώνα, η Lamborghini παρουσίαζε ένα απίστευτο μοντέλο με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και κίνηση στους πίσω τροχούς. Η Countach αποτέλεσε ένα από τα πιο εμβληματικά  supercars του ιταλικού brand, προτού η παραγωγή της σταματήσει το 1990, με συνολικά 1.983 κομμάτια να έχουν βγει από τα HQ της Sant'Agata Bolognese.

> Διάβασε ακόμη: Tι συνέβη όταν η BMW συνεργάστηκε με την Lamborghini

Η Countach, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό τον Μάρτιο του 1971 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης με αρχική ονομασία Lamborghini LP500 concept αποτελούσε ουσιαστικά τον διάδοχο της Miura, από την οποία διατηρήθηκαν -ή ακόμη και βελτιώθηκαν- πολλές επιτυχημένες πτυχές. Οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές όμως είχαν φροντίσει να τις πλαισιώσουν με μπόλικες μηχανικές και στιλιστικές καινοτομίες.

Στο σήμερα

Η Lamborghini πήρε μία μάλλον απροσδόκητη απόφαση και αναβίωσε την Countach με τεράστια επιτυχία, δημιουργώντας ένα απίστευτο υβριδικό supercar, για το οποίο ασφαλώς μιλούν πια όλοι. 

Η νέα Lamborghini Countach είναι ήδη sold outLamborghini
ΝΕΑ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ COUNTACH 2021 2Lamborghini
ΝΕΑ ΛΑΜΠΟΡΓΚΙΝΙ COUNTACH 2021 1Lamborghini

Ο εξωτερικός σχεδιασμός σχεδόν διατηρήθηκε ατόφιος από τα 80s, θυμίζοντας αρκετά την Countach LPI 800-4s. Οι επιδόσεις της όμως ξεφεύγουν: Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου έχει προσαρμοστεί ένας εξαιρετικά αποδοτικός υβριδικός κινητήρας, συνδυασμός ενός V12 6,5 λίτρων και ενός ηλεκτροκινητήρα 48 volt, που αποδίδουν συνολικά 819 ίππους και στους 4 τροχούς. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 354 χλμ/ώρα και το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2,8''.

> Διάβασε ακόμη: Η εξωφρενική Lamborghini του Lorenzo Insigne

Η νέα Lamborghini Countach θα κατασκευαστεί σε μόλις 112 αντίτυπα - το γεγονός δεν εμπόδισε τους απανταχού afficionados των supercars και πολύ περισσότερο εκείνους της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας (όσους τέλος πάντων η οικονομική δυνατότητα φτάνει μέχρι εκεί) να προ-πληρώσουν το δικό τους, με ένα ποσό κοντά στα €3.000.000 για το καθένα από αυτά. Λογικό.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.